Inlägg från: Anonym (Leni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Leni)

    Skulle ni förlåta er partner för detta

    1 - ingen här vet om han är alkoholist, däremot har han alkoholproblem men det är det många som har utan att ha sjukdomen alkoholberoende /alkoholist

    2 - alkoholist ÄR en sjukdom

    3- det är extremt vanligt att folk som kör rattfull en gång aldrig någonsin gör det igen

    Till ts: be honom söka hjälp och sätt in alkolås i bilen.

    I Stockholm finns det en vårdinstans där människor med alkoholproblem kan få väldigt bra hjälp med att lära sig hantera alkohol utan att bli helt vit. Om det är så att han saknar insikt om sin problematik kan detta kanske vara ett bra första steg att tillgå.

    Önskar er lycka till.

  • Anonym (Leni)
    Vanessa89 skrev 2020-08-12 11:04:49 följande:

    Fråga honom uppriktigt om han klarar av att vara utan alkohol i 2 veckor. Svarat han nej så tror jag du själv inser att han har stora problem.


    Även fullfjädrade alkoholister klarar 2 veckor utan alkohol utan problem. Det heter "nykter på vita knogar". De vet att det bara gäller 2 veckor sedan får de återgå till det vanliga supandet. Så nej, 2 veckor utan alkohol visar ingenting.
  • Anonym (Leni)
    Anonym (Mia) skrev 2020-08-12 23:39:08 följande:

    Vi ska prata om vad som hände och varför öga mot öga när jag kommer hem igen. Och då får jag ta mod till mig att prata om problemen med alkoholen som har eskalerat på sista tiden och varför det har gjort det.

    Nu några dagar senare så tänker jag mer klart om det som hände och jag vill försöka hjälpa honom och rädda vårt förhållande. Men aldrig någonsin förlåta eller ursäkta att han har kört full.

    Tack för tipset, vi bor långt norrut men ska kolla upp om det finns något likande i närheten. Tack.


    Det där låter väldigt bra, helt rätt gjort av dig.

    Ska försöka leta upp vad den där vårdinstsransen heter, det var ett tag sen mitt ex fick hjälp där. Finns säkert på flera orter.
  • Anonym (Leni)

    Det går att få behandling över internet, men blodprov och kroppslig kontroll måste göras hos vården.

    "Ett nytt sätt att behandla alkoholproblem

    På Riddargatan 1 har vi ett utbud av olika strukturerade behandlingar som individanpassas. Behandlingen pågår en begränsad tid, ca tre månader, med en uppföljning efter ytterligare tre månader. Hemuppgifter och övningar ingår alltid och vi förväntar oss ett aktivt engagemang av dig under denna begränsade tid. Det är ofta bra att engagera en närstående i behandlingen, och närstående är välkomna att följa med redan vid första besöket."

    Detta fungerade jättebra för mitt ex som jag tror hade mycket allvarligare alkoholmissbruk. Han söp ordentligt dagligen.

Svar på tråden Skulle ni förlåta er partner för detta