Inlägg från: Anonym (Kör nykter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kör nykter)

    Skulle ni förlåta er partner för detta

    Du kan ställa dig den frågan den dagen då han kanske sitter med ert barn i bilen och något händer.

    Att din man behöver söka hjälp är en självklarhet innan han kör ihjäl någon. Det här kommer inte vara sista gången han kommer sätta sig bakom ratten. Du har ju själv blivit medberoende av att din man dricker eftersom ni inte ens har pratat om din mans alkohol besvär.

  • Anonym (Kör nykter)
    Tecum skrev 2020-08-11 19:46:39 följande:

    Som jag skrev, sluta med alkohol och sök hjälp omedelbart! En "sjukdom" kräver sjukdomsinsikt, har hon inte det är det tack och hej. Du kan inte välja att bli sjuk eller frisk men du kan välja att avstå alkohol och det finns hjälp att få för den som vill ta emot den. Jag är personligen tveksam till om man kan kalla missbruk en sjukdom, i jämförelse med t ex cancer. 

    Otrohet berör de inblandade, rattfylleri kan drabba vem som helst som kommer i  vägen för fylleristen. Mycket värre!


    Alkoholism är en sjukdom så nu vet du det.
  • Anonym (Kör nykter)
    Tecum skrev 2020-08-11 21:04:13 följande:

    Inte sjukdom på samma sätt som som cancer, diabetes, stroke osv. Där kan du inte välja att bli frisk.


    En sjukdom oavsätt vad är alltid en sjukdom.

    Alkoholism, eller kroniskt alkoholberoende, är en sjukdom som drabbar cirka 10 % av befolkningen. Den påverkar oss mentalt, fysiskt och själsligt.

    Den gör att vi inte längre kan bestämma när vi ska dricka, och när vi dricker, inte kan bestämma hur mycket vi ska dricka.
  • Anonym (Kör nykter)
    Tecum skrev 2020-08-12 08:58:25 följande:

    Jag kan hålla med om att missbruk är en form av sjukdom, men inte att du och andra förklarar bort  och indirekt slätar över rattfylleri med att det beror på sjukdom!

    Det kanske inte är er mening men det framstår så i inläggen. DET är fakta...


    Vart i tråden har jag har förklarat bort eller slätar över rattfylleri? Läs vad jag skrev tidigare om detta.

    Skulle aldrig någonsin släta över eller på något sätt förklara bort att någon sätter sig bakom ratten och kör påverkad.

    Jag svarade dig för att du påstod att alkoholism INTE var en sjukdom och det har ingenting med att göra med honom som satte sig bakom ratten och körde utan enbart ett svar till dig för att du var så ensvis med att säga att det inte var en sjukdom. Nu säger du helt plötsligt att du kan hålla med om att det är en sjukdom? Så varför skulle du ens påpeka från början att det inte var det?
  • Anonym (Kör nykter)
    Vanessa89 skrev 2020-08-12 11:04:49 följande:

    Fråga honom uppriktigt om han klarar av att vara utan alkohol i 2 veckor. Svarat han nej så tror jag du själv inser att han har stora problem.


    Sätter man sig bakom ratten och kör full så har han stora problem det kan väl vem som helst inse.
  • Anonym (Kör nykter)
    Anonym (C) skrev 2020-08-12 11:32:18 följande:

    Jag har också en sambo som dricker lite för mycket. Men han kör aldrig full. Däremot så gillar jag inte riktigt attityden till alkoholen som finns på hans familjs sida. Men efter att han fick en alkholförgiftning inte långt före en julafton och hamnade på sjukhus då började vi prata mer om alkoholkonsumtion och attityden till alkohol. Jag var helt ifrån mig. Men hans familj tyckte ändå att det var helt i sin ordning att servera alkohol på julafton då det hör som till. Vi behövde ju inte dricka om vi inte ville. Tråkigt tyckte jag att de inte kunde se att deras attityd till alkoholen hade påverkat honom och alla dessa ursäkter till att ta ett glas vin eller en öl. Själv var jag väldigt uppgiven.


    Det är det här som är så tragiskt med allt jäkla drickande. Folk ska alltid hitta ursäkter och anledningar för att få dricka alkohol. Förstår inte folk som dricker på julafton överhuvudtaget. Julafton är barnens dag och familjens. Jag själv dricker aldrig alkohol får bara avsmak vid tanken av det. Det är sååå jäkla skönt att vara utan den skiten. Varför ska man dricka överhuvudtaget? Finns inget positivt i det överhuvudtaget.
  • Anonym (Kör nykter)
    Anonym (Cia) skrev 2020-08-17 13:54:50 följande:

    Ja jag hade förlåtit det men jag hade krävt att han tog tag i sitt drickande. Krävt att han skulle gå på antabus eller ta ett uppehåll med alkoholen. Denna gång gick det bra men nästa gång kanske han skadar sig själv eller någon annan. Eller blir tagen av polis.


    Är han alkoholist så kan man aldrig kräva någonting ut av dom. Dom måste själva inse att dom har problem och söka hjälp. En alkoholist ska inte göra det för att andra vill det utan viljan måste komma ifrån dom själva.

    Den personen han skadar nästa gång kan lika gärna vara sitt eget barn.
Svar på tråden Skulle ni förlåta er partner för detta