• Clemmentina

  It start with the egg - Protokoll

  Nyfiken på boken och protokollen! Vad innebär de? Jag har läst en del på hemsidan och förstått att q10 är ett av de tillskott som rekommenderas vid sämre äggkvalitet. Jag äter q10, omega3, magnesium, d-vitamin, multivitaminer och zink.

  Vi har gjort två ivf-behandlingar och fick betydligt fler ägg vid andra uttaget. Förutom att börja med fler (och bättre) tillskott så höjde läkaren dosen på sprutorna. Jag kan med andra ord inte veta vilket det var som gav resultat eller om det var en mix. Men jag fortsätter äta tillskotten. Tycker dessutom att jag är piggare när jag äter q10.

  Vad äter du för tillskott?

 • Clemmentina
  Mikkans skrev 2020-08-17 13:42:21 följande:

  Ah, så häftigt att du kanske märkte skillnad!

  Jag äter så mkt just nu. Q10, magnesium, d-vkt, NAC, r-Ala, melatonin(men inte börjat med det än) inositol, fiskleverolja... haha. Massa massa!


  Som sagt svårt att veta men det skadade ju inte alla fall. Spännande! Vad äter du för inositol och fiskleverolja? Jag åt Donaferty ett tag nu men följer Jenny Koos som i något forum menade att det innehåller mycket skit. Jag funderar på att ta tabletter istället. Vad ska NAC och r-ala vara bra för? Läste att dhea ofta rekommenderas. Och vid embryo transfer som vi står inför kan man ta L-arganine och e-vitamin. Tror Basic Prenatal som jag äter innehåller e-vitamin. Den innehåller också ren folat som kvinnor med pcos lär ha lättare att ta upp än folsyra.

  Berätta gärna hur det går för dig! :)
 • Clemmentina
  Tessaloniki skrev 2020-08-17 15:29:16 följande:

  Hej, jag hoppar in med en liten fråga här...  Har inte läst boken eller så, men har också hört detta om Q10 (bland annat) så jag har ätit det denna cykel. Men jag har läst att vissa bara äter det fram till ägglossning. Ska man sluta äta det när man har ägglossat? Varför i såna fall? Ska ägglossa under natten/morgondagen så behöver veta varför jag läst detta på flera ställen.. 


  Det är ingen fara att fortsätta äta det efter ägglossning men skulle du bli gravid behöver du ju inte äta något som syftar till att förbättra äggkvaliten. Värt att tänka på är att det tar några månader att få effekt på äggkvaliteten av det man äter...så jag hade nog fortsatt tills positivt graviditetstest.

  Läs mer här: itstartswiththeegg.com/faq/supplement-timing/
 • Clemmentina
  Tessaloniki skrev 2020-08-17 18:40:31 följande:

  Toppen, tack för info! Jag kör på tills jag plussar helt enkelt! Hittade någonstans på nätet där det också stod att q10 kunde minska risken för havandeskapsförgiftning så det skadar väl inte att äta det även under graviditeten :)


  Spännande att det kan minska risken för havandeskapsförgiftning. Det var nytt för mig! Kanske inte så dumt att fortsätta i så fall.
Svar på tråden It start with the egg - Protokoll