• Avenia

    11-åring med mkt huvudvärk - vad gör man?

    Har hon haft fästingar? Borrelia kan ge kronisk migrän eller frekvent huvudvärk. Även om hon inte sett en fästing kan hon ha haft det.

  • Avenia
    Alexi skrev 2020-08-11 10:02:25 följande:

    Tack för alla svar, svarar här:

    Jag har själv alltid haft mycket huvudvärk, redan som barn, så jag gissar att det är en ärftlig känslighet. För min del är det mycket spänningshuvudvärk och ibland åt migränhållet.

    Jag tycker inte dottern verkar ha migränaktigt, hon har aldrig nämnt illamående eller liknande symtom och alvedon brukar oftast hjälpa. 

    Nej, vi har aldrig sökt för detta men känner att det är dags nu. Vi har försökt få lite koll på när och var och hur hon får ont men det går dåligt. Även svårt att få kläm på hurdan hennes huvudvärk är, det låter som att den sitter över pannan och hela huvudet, inte specifikt bakom ena ögat eller liknande.

    Är inte orolig för att det är Borelia eller liknande plötsligt sjukdom eftersom detta funnits i flera år. 

    Hon ska till tandläkaren om två veckor på en rutinkontroll så då kan man ju fråga om det finns något tendens till tandagnisslan. 

    Men är det vårdcentralen man börjar hos då? Vi funderade på om man skulle sökt tex en naprapat om det är spända muskler eller liknande?


    Borrelia kan bli kronisk huvudvärk om det inte behandlas.
Svar på tråden 11-åring med mkt huvudvärk - vad gör man?