Inlägg från: 13trrubbel |Visa alla inlägg
  • 13trrubbel

    Ångest över permanent beslut

    Om din sambo lever ett hälsisamt liv tyckwe jag absolut att ni skanförsöka få barn, förstår att du haft det tufft och de dumma kommentarerna som riktar sig mot att du ska separera från henne är ju helt patetiska. Om man bortser från ålder oxh läser ditt inlägg så handlar det inte om ålder mellan er utan att du och din sambo älskar varandra, du vill ha barn och hon har svårt att få barn (eller snart kan det bli svårare).

    Jag förstår din tanke kring att du vill vara en viss ålder innan du får barn. Jag hade en väldigt klar bild att jag skulle få barn när jag var 27 punkt slut. Så blev det inte. Min sambo ör 13 år äldre än jag är och när vi träffades ville han ha barn direkt men eligt mig var jag inte redo. Jag fick börja fundera på allt med barn och familj mycket tidigare än tänkt och då kom jag faktiskt till insikt med att jag skulle kunna tänka mig ha barn tidigare MEN att vi skulle ha det ekonomiskt stabilt... Efter några år var jag redo men vi hade det inte ekonomiskt stabilt, jag blev gravid och födde en son i år. Inget blev alltså som jag hade tänkt mig, men vet du vad?! allt har gått bra, det är tufft men vi är så lyckliga!

    Med det vill jag säga att försök släppa tanken om att du måste vara 25 eller äldre innan du kan ha barn, inget kommer bli precis som du har tänkt dig när det kommer till att skaffa barn ändå. Dessutom är din sambo äldre och det kan ta tid för henne att bli gravid. Om vi säger att ni börjar försöka nu så kan det ta t.ex. 1,5 år innan hon blir gravid och sen är det 9 månaders graviditet och du är 23 nu... Så då skulle du kunna vara 25 när du blir pappa. Om detta absolut inte är ett alternativ för dig så fråga henne om hon är beredd på att frysa sina ägg. Flera av mina vänner har gjort detta, det är en tuff process men har din sambo redan fött barn ich varit gravid så ska hon nog fixa lite hormonsprutor inflr äggfrysning.

    Försök släppa tanken om att du måste ha allt på sin plats innan du skaffar barn och orata med henne om att frysa ägg. Det kommer lösa sig.

Svar på tråden Ångest över permanent beslut