Inlägg från: Anonym (Tuppis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tuppis)

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-18 16:52:34 följande:

    Snälla du hur många chanser tycker du man ska få ?

    Man klarar ju inte ens att gå ihop en politik som man själv tror på men ändå röstar man mot sina egna ideal och skyller på övriga partier typ nu i arbetsrätten

    Nej dom ska bort


    Så passande att du nämner arbetsrätten.... De förslaget har jag en liten känsla av att det kommer högerifrån eller?

    Att regeringen ser ut som den gör idag, tja det var ju så vi valde för något år sedan, eller?
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-19 09:18:39 följande:

    Så om förslagen kommer från höger och går emot sina egna ideal inom socialdemokratin är det ändå värt att rösta på menar du ja du låter ju som en äkta socialdemokrat som när man idag får frågan om varför man röstade på förslaget nämner att det var inte vår idé den tvingades in . Vem tvingade dom ? Jo deras egna ego .....haha ja jösses kommer Socialdemokraterna över 20% nästa val ska man vara nöjda nu är det dags för uppvaknande och det heter SD tillsammans med KD och Moderaterna så ska vi nog få lite ordning på torpet .


    Men vakna nu upp till den verklighet vi lever i idag. Inget parti har på länge haft egen majoritet i riksdagen och "tvingats" samarbeta med andra för att få igenom sin politik. Om du vill ha ännu mer otrygga anställningar och uppluckring av arbetsrätt så rösta då högerut men då röstar du ju även mot vad du skrev tidigare och skyller på att det är sossarnas fel. Jag tycker den svenska modellen med att fack och arbetsgivare i grunden är bra för att få balans i vad som bestäms. Ungefär som hemma i ett bra fungerande förhållande så pratar man med varandra för att lösa problem.

    Känns inte det bra?
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-19 11:19:11 följande:

    Verkligheten är väl att socialdemokraterna är i regeringsmakt så vem är det som ska vakna upp...Det man nu ställer till med får efterkommande generationer leva länge med

    ?Man kunde inte ens sätta ett mål på hur många flyktingar man kan ta emot trots att vi alla vet vad deras nuvarande politik ställt till det med....Nej Löwen får börja svetsa igen om han nu inte glömt bort hur han lägger en svetsfog jag hade iaf tvivlat på även dessa kunskaper 


    Regeringsmakt men inte ensam pga. av att vi väljare valde som vi gjorde. Läs partiprogrammen för varje parti så får du en hint om hur varje parti vill att vi ska ha det i landet.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (xyz) skrev 2020-08-19 21:00:05 följande:

    Är du medveten om att partier till och med har röstat emot sin egen budget, sina egna förslag, löften och partiprogram enbart för att försöka stänga ute SD? Varför ska vi lita på deras partiprogram nu?

    Den största "svikaren" är utan tvekan C och Annie Lööf. Hon lovade 2013 att "Jag äter hellre upp min högra sko än att bli ett stödhjul till S".

    Hon har inte ätit upp sin sko.

    L har i alla fall varit ärliga med att de vill ha mer makt till EU, Sverige ska betala mer till EU, Sverige ska införa Euro, etc. etc. Då har ju väljarna chansen att ta hänsyn till deras politik när de röstar. Tyvärr för L så gillar inte väljarna deras politik,

    Jag tror dock inte de innan valet sa att de tänkte stötta Löfvén som statminister.

    De får skylla sig själva om de åker ur riksdagen i nästa val. Nyamko Sabuni är en stor förbättring, men hon är tyvärr bakbunden av det som beslutats tidigare.


    Men tror du på allvar att SD inte hade vilja ha igenom sin politik om S hade valt att bilda regering med dem? Vilken soppa hade det blivit om Löven hade tvingats förhandla fram ett januariavtal med dem?
  • Anonym (Tuppis)

    Min mormor kom till Sverige som krigsflykting från Finland. Ansågs som andra klassens medborgare då hon aldrig lärde sig svenska (fanns ingen undervisning) och arbetade aldrig då kvinnor inte jobbade som familjeförsöjare på den tiden så fanns inte ens arbetsplatser för kvinnor utan hon försörjde familjen på det som växte på gården, i skogen och familjens kor. Morfar jobbade i skogen med egen häst och drog in kosingen de levde på. Familjen fick 5 barn varav ett av dem började jobba i försvarsmakten och övriga i exporterande företag. Hoppas innerligt att de som "spottade" på henne då ber om förlåtelse för hur de betedde sig mot dem där uppe där de hamnat.

    Tänk på det när ni säger att invandringen kostar!

  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-23 17:21:31 följande:

    Skitsnack visa den statistiken tack....Dom var med och byggde upp välfärden vi har i Sverige idag, dagen efter dom kom hit var dom i jobb utan att kunna svenska....

    Dom var ofta på de tunga jobben som ingen ville eller orkade med många har gått arbetsskador pga detta men en finne klagar sällan det är finska sisu må jag säga...


    Jo det kan vi säga nu i efterhand men så lät det sannerligen inte då. Som jag skrev tidigare om min mormor som kom hit som krigsflykting så sågs de som typ andra klassens medborgare då. Samma på 60 och 70 talet så var det de som kom hit och söp och slogs och i vissa fall kanske det var så också men som vanligt så var det den lilla klicken som förstörde för de andra. Andra exempel på det är när vi åker till mallis och härjar så är det den lilla klicken igen, vissa idrotter är ju precis samma.

    Jag tycker, eftersom vi har ett rättssamhälle, att man sätter dit de som inte sköter sig och då får man vara kort eller lång, vilken färg på huden kvittar och man får tro på vilken gud man vill (eller veta för den som inte tror) eller gilla vem man vill oavsett kön. Sedan tycker jag man har förverkat sin rätt att stanna kvar i landet eller på gatan om man har bevisat att man inte klarar av att gå lös och särskilt vid upprepad brottslighet.

    Att kollektivt bestraffa någon tex. för sitt ursprung är bara så fel.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-23 18:01:24 följande:

    Men snälla Tuppis du lirar in dig i test som ingen påstår men det är väl ändå allmänt känt att brott idag i Sverige begås av nysvenska   ....vem har pratat om färg på huden mer än du....Vem har pratat om kollektiv bestraffning mer än du ....

    ?Kan du inte bara erkänna att det är fel politik idag som framförs och att invandringen måste stoppa vi kan inte hantera detta längre ...


    Haha ja du skriver ju själv nysvenskar, kallar du inte det kollektiv? Vad jag menar är att det finns de som gör rätt och de som gör fel. Det är mitt sätt att se ett kollektiv och där spelar det jag nämnde ingen roll. Vad jag tycker vi tillsammans med andra länder ska stoppa är varför folk måste fly och det är det svåraste.

    Och på frågan om den lilla klicken som förstör så är det väl bara räkna ut själv. Nu har jag inga siffror på hur många som FLYTT hit men säg 25000 per år? 20 % av dem är väl en stor klick? Tror ni på allvar att så många kriminella går lös på gatan? Alltså 25000 bara de sista åren....

    Jag vet att det här inte är någon idé att diskutera här och med er då ni redan bestämt er för vad ni tänker rösta på. Men om ni vill påverka politiken i ett parti ni finner ideologiskt rätt förutom flyktingpolitiken så tycker jag ni går med i det partiet och påverkar på det sättet istället för något som ni egentligen inte tror på.
  • Anonym (Tuppis)

    En människa från ett typiskt flyktingland står med en pistol riktad mot sitt huvud. Du har möjlighet att rädda dennes liv genom att ta människan till Sverige. Din tro om dennes ursprungsland/område säger (som skrivs här) att denne kommer bli en kriminell i Sverige. Räddar du eller inte människan?

  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Tänkvärt) skrev 2020-08-24 21:59:53 följande:

    En som till skillnad mot Löfven såg det komma!


    23:22 igår skedde ett mirakel. Ian reinkarnerade och drog iväg ett inlägg...
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Tuppis) skrev 2020-08-24 21:06:04 följande:

    En människa från ett typiskt flyktingland står med en pistol riktad mot sitt huvud. Du har möjlighet att rädda dennes liv genom att ta människan till Sverige. Din tro om dennes ursprungsland/område säger (som skrivs här) att denne kommer bli en kriminell i Sverige. Räddar du eller inte människan?


    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-24 21:41:20 följande:

    Oj har du vaknat igen med samma upprepande haha man slutar aldrig förundras.


    Var det de bästa svaret du kunde komma med på min fråga?
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?