Inlägg från: Anonym (Stabilt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stabilt)

    Svårt med tillit till min bonusdotter

    Anonym (lia) skrev 2020-08-17 08:01:15 följande:

    Det är jättesvårt att förklara situationen över text så förlåt om det blir rörigt..

    Vi ska testa parrådgivning så vi båda föräldrarna är med och prata om vår situation. Familjerådgivningen sa att det är förståelse på rädsla pga alla händelser, man kan bli en beskyddande mamma just när det är första barnet.

    Men han jag prata med sa också att det underlättar inte att hennes mamma har det så rörigt för henne heller. Samt han misstänker diagnos på adhd framförallt och autism eller liknande. Erbjöd att sambon kunde vara med men de ville han inte för de var någon jag redan pratade med samt ville inte gå till en egen.

    Vi hade henne varannan vecka innan men blev varannan helg istället pga att min sambo kände att det blev så bökigt på morgnarna med lämning i annan ort och en liten ovanpå det samt att han är så trött när han kommer hem då hon kan vara krävande. Hans val och hans ord.

    Imed vi har dottern inne hos oss så kan vi inte ha grabben där inne och pappan är helt emot att vi ska behöva sova åtskilda och ser det som ett problem.

    Grabbens rum är så litet så hade blivit svårt att sätta in en säng där och trångt i spjälsängen.

    Dottern ska utredas då det har varit stor problematik med förståelse och aggression bl.a så förhoppningsvis har vi något att gå på.

    Jag håller alltid koll medan min sambo bara blundar... han såg inte ens när dottern slog med händerna i tröjan (ni vet när barn sträcker ut kläderna) på grabben på huvudet och tar ursäkter som att hon såg nog inte honom. De borde hon gjort vid första slaget o inte efter 4e.

    Dom har lekt smått men så har hon fått panik när grabben dreglat och ballat ur.

    Vi tog lägenheten för det var den vi kunde få tag på, har suttit i kö i 3 år hos alla och bostadsköerna är hemska. Har pratat mycket med hyresvärden och dom har aldrig sett nåt liknande.


    Stabil pappa. Är trött efter jobbet så bäst att byta varannan vecka till varannan helg.

    Hade ni fortsatt haft varannan vecka så hade ju flickan vant sig vid att ha en liten runt sig. Klart lättare att vänja sig varannan vecka än varannan helg.
  • Anonym (Stabilt)
    Anonym (L) skrev 2020-08-17 22:14:51 följande:

    Tycker du att jag har en otrevlig ton är du oerhört lättkränkt och behöver jobba med dig själv.

    Det är sånt här tänk som gör att många barn råkar illa ut. Det tar inte bort vårt ansvar bara för att du inte råkar vara barnets biologiska förälder. Det är både fegt och oansvarigt att blunda bara för att man inte har huvudansvaret.

    Du menar alltså att om ts inte skrivit tråden så hade problemet inte lyfts och flickan hade då i tysthet kunnat fortsätta må skit och troligen känna sig fruktansvärt i vägen och oönskad. Det är fint det! Du borde vara stolt över dig själv. Not. En del vuxna borde inte få komma nära barn alls. Inte konstigt att psykisk ohälsa kryper allt längre ner i åldrarna när dagens vuxna är så satans egoistiska.


    +1
  • Anonym (Stabilt)
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 13:04:01 följande:
    Gör man inte det? Är du en sån där som hetsar människor att göra abort när de råkat bli gravida trots p-medel? Eller som tycker folk ska skämmas för att de inte lever i celibat när de nu bor så trångt?

    Nej, man kastar inte ut sitt barn när man får tillökning. Vad är du för människa egentligen?

    Om det är otänkbart att barnen ska dela rum så så får man ju se till att bo så man har varsitt rum till barnen innan man skaffar ett till barn. Är det en oplanerad graviditet så får man göra det bästa av situationen. Att kasta ut ett barn och begränsa hennes tillgång till sin pappa är knappast det bästa. 


    TS får väl fundera på om det är rätt väg att gå för det blir det ny fru igen för pappan om några år så kastar han kanske ut TS barn på samma vis. 
    Ett riktigt stolpskott, om du frågar mig.  

  • Anonym (Stabilt)
    jag är den jag är skrev 2020-08-18 13:49:02 följande:
    Men är det inte så att vi alla som vuxna har ett ansvar när vi ser ett barn må dåligt och och bli illa behandlat? Vare sig det är vårt egna barn eller någon annans?

    Här beskriver TS hur flickans biologiska föräldrar inte klarar att möta flickans behov. Att de brister svårt i sin föräldraroll. Hon beskriver hur flickans beteende oroar henne (och tydligen även andra runt omkring).
    Om TS ser allt detta så tycker jag att hon som vuxen har ett ansvar att agera. 
    Naturligtvis inte genom att stöta bort flickan (som jag får uppfattningen om att hon gör), utan genom att göra vad hon kan för att flickan ska få den hjälp hon behöver.

    Det är inte hållbart att alltid tänka att "det är inte mitt ansvar".
    Mm man är ansvarsfull vuxen, ja! Men det är en bristvara på FL. 
  • Anonym (Stabilt)
    Ess skrev 2020-08-18 13:57:33 följande:
    Nej det ansvaret faller aldrig någonsin på ts, det faller på barnets mamma. Det är föräldrarnas sak att göra upp om umgänget och den andra förälderns sak att backa upp om den ena föräldern brister.
    Hur tänker du när du vill göra en utomstående ansvarig för ett barn hen inte har med att göra?
    Det är ingen som gör någon annan ansvarig. Om ett barn cyklar omkull framför dig, vänder du då barnet ryggen och låter det ligga där och blöda för barnet är minsann inte ditt ansvar?
  • Anonym (Stabilt)
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 14:43:54 följande:
    Vi kan väl göra fler liknelser: om jag ser en flicka cykla omkull framför mig och jag går fram till henne och hjälper henne upp, skulle du gå fram till mig och skälla på mig för att jag och hennes föräldrar är oansvariga som låter henne cykla så att hon ramlar? 
    Nej, varför skulle jag det?
    Du visar dig vara ansvarig vuxen och tar hand om ett, för dig, okänt barn som farit illa. Precis vad man kan förvänta sig av ansvarsfulla vuxna människor. 
  • Anonym (Stabilt)
    Jemp skrev 2020-08-18 15:09:49 följande:
    Dock uppvuxen i bonusfamilj. Ska ju (enligt familjeliv) uppenbarligen vara tacksam över självklarheten att jag inte blev utslängd när jag fick halvsyskon.
    Samma här. Blev inte heller utslängd. 
  • Anonym (Stabilt)
    Ess skrev 2020-08-18 17:13:22 följande:

    Särkullen är inte partnerns familjemedlem, den är förälderns. Man blir inte en familj bara för att man flyttar ihop med en som har tidigare ungar.


    Det är nog väldigt olika hur man ser på den saken. Vi blev familj i min bonusfamilj när de vuxna flytyade ihop.
  • Anonym (Stabilt)
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 18:44:24 följande:

    Ni vill även ta åt er äran för att era föräldrar har gjort ett bra jobb. Ni har verkligen kämpat ni två, eller hur känner ni? 


    Anonym (Stabilt) skrev 2020-08-18 17:58:51 följande:
    Det är nog väldigt olika hur man ser på den saken. Vi blev familj i min bonusfamilj när de vuxna flytyade ihop.
    Finns ingen ära att ta åt sig. För mig och min familj var det en självklarhet. Jag har även halvsyskon men ser dem som inget annat än helsyskon. One love!
  • Anonym (Stabilt)
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 19:25:59 följande:

    Jag tror att du citerade fel person. Det var Pope Joan som inte skulle drömma om att bo på ett sådant sätt att hans barn inte skulle ha någon naturlig plats. Du kan fråga henne om hon har bott i en 2,5a med 2 barn. 


    Nej, just 2.5a var du som nämnde. Pope sa att hon inte skulle vilja bo trångt. Det är ju ett val man gör, såklart. Om TS såg det som otänkbart att barnen skulle dela rum så hade de fått planera in barnet när utrymme fanns. Att förutsätta att det befintliga barnet kastas ut är fel.
Svar på tråden Svårt med tillit till min bonusdotter