• Sincere

    Svårt med tillit till min bonusdotter

    Förstår inte vad problemet är? Bonusen är bara 7 år och då är det självklart att hon inte har kontroll över sig själv och vart er bebis befinner sig. Du är föräldern och ansvarar för barnens säkerhet, trygghet och välbefinnande. Då får man göra de uppoffringar som krävs! Det innebär att du/ni får ha extra koll när din bonus är på besök och det innebär även att din bonus är inkluderad i familjen. Du kan ju inte stöta bort henne bara för att du inte vill ta ditt ansvar som förälder...

  • Sincere
    Anonym (lia) skrev 2020-08-17 08:01:15 följande:

    Det är jättesvårt att förklara situationen över text så förlåt om det blir rörigt..

    Vi ska testa parrådgivning så vi båda föräldrarna är med och prata om vår situation. Familjerådgivningen sa att det är förståelse på rädsla pga alla händelser, man kan bli en beskyddande mamma just när det är första barnet.

    Men han jag prata med sa också att det underlättar inte att hennes mamma har det så rörigt för henne heller. Samt han misstänker diagnos på adhd framförallt och autism eller liknande. Erbjöd att sambon kunde vara med men de ville han inte för de var någon jag redan pratade med samt ville inte gå till en egen.

    Vi hade henne varannan vecka innan men blev varannan helg istället pga att min sambo kände att det blev så bökigt på morgnarna med lämning i annan ort och en liten ovanpå det samt att han är så trött när han kommer hem då hon kan vara krävande. Hans val och hans ord.

    Imed vi har dottern inne hos oss så kan vi inte ha grabben där inne och pappan är helt emot att vi ska behöva sova åtskilda och ser det som ett problem.

    Grabbens rum är så litet så hade blivit svårt att sätta in en säng där och trångt i spjälsängen.

    Dottern ska utredas då det har varit stor problematik med förståelse och aggression bl.a så förhoppningsvis har vi något att gå på.

    Jag håller alltid koll medan min sambo bara blundar... han såg inte ens när dottern slog med händerna i tröjan (ni vet när barn sträcker ut kläderna) på grabben på huvudet och tar ursäkter som att hon såg nog inte honom. De borde hon gjort vid första slaget o inte efter 4e.

    Dom har lekt smått men så har hon fått panik när grabben dreglat och ballat ur.

    Vi tog lägenheten för det var den vi kunde få tag på, har suttit i kö i 3 år hos alla och bostadsköerna är hemska. Har pratat mycket med hyresvärden och dom har aldrig sett nåt liknande.


    Fruktansvärt synd om flickan, en mamma som har det rörigt och en pappa som överger henne. På det en styvmamma som har negativ inställning till henne istället för stöttande... jag finner inga ord, det gör mig så ledsen.
  • Sincere
    Anonym (lia) skrev 2020-08-17 15:43:58 följande:

    Jag vill först och främst tacka er som förstår!

    Hennes mamma är en sådan typ som inte borde vara mamma. Inget stabilt hem, ingen stabil ekonomi och skulder även privat.

    Jag har varit som en mamma till henne, gett mycket kärlek och omtanke men varit konsekvent när det har behövts.

    Jag och min sambo är rätt så eniga om regler hos oss och vad som gäller. Men han har blivit jätteslö med de sen vi fick sonen. Jag ser till att hon får frukost, jag lagar all mat i hushållet, har satt begränsning på skärmtid, regel på att efter frukost så är det tandborstning och påklädning. Ser till att hon har hygienartiklar, ser till att där är kläder (Nu under semestern var hon här 2 veckor på varannan vecka alltså, så lät han henne sitta vid plattan en hel dag och spela ps samt var inte ens påklädd vid 14 då vi skulle få gäster så jag fick säga till henne)

    Jag har haft en oerhört stor roll för denna flickan.

    Sambon kunde inte vara pappaledig pga utbildning.

    Vi bor i en 2,5 lägenhet där halvan är tillräckligt stort för spjälsäng och liten yta till. Om ni tänker er att man får plats med en 90 säng och så att man kan sätta ner fötterna och storarummet är som tv och matsal samt köket för litet för att äta i. Vi bor väldigt trångbott.

    Bostadsköerna är hemska och finns för få av 4or och uppåt. Hus kan vi inte hyra för dom tar höga kallhyror.

    Liksom jag fasar bara när min son börjat klättra ur sin säng, hur gör man då liksom? Han kan inte komma in till oss pga alla smågrejer som dottern har. Lägenheten är så dumt planerat så är svårt att sätta upp grindar om man skulle avgränsat han.

    Vi kan inte va särbos för det blir alldeles för dyrt i längden.

    Till och med sambons syster har reagerat och sett hur hon har betett sig och förstår min rädsla och magkänsla.


    Jag tycker det är helt galet, varför gör du inte en orosanmälan om flickan? Enligt din beskrivning är det två föräldrar som inte tar ansvar.

    Sen förstår jag inte alls vad problemet är. Du är förälder nu och även om du inte vill ha ansvar för flickan så ansvarar du för din son. Det innebär att se till att miljön är säker, till exempel plocka undan på golvet så han inte skadar sig. Om din man inte vill ta del av det föräldraansvaret då får du finna dig i situationen eller skilja dig.

    Sen tycker jag att det är hemskt att du varit som en mamma till henne men nu avvisar henne när du fått en bebis. Enligt mig är det empatilöst, jag har själv styvbarn och hade aldrig kunnat avvisa dem. Tänk om din son får en diagnos och du får en till bebis, ska du lämna bort honom då för att han inte ska skada bebisen? Jag är helt med på vad övriga skriver här, dottern är inte ditt ansvar men du har valt att leva med en man som har ett barn. Detta barnet är en del av familjen och om du är den sunda föräldern då ser du till att hon är inkluderad och får den kärlek, trygghet och omvårdnad hon har rätt till. Det kan innebära att göra en orosanmälan för som du beskriver det verkar flickan sakna två fungerande föräldrar.
  • Sincere
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 05:34:12 följande:

    Du fortsätter med din otrevliga ton. Ta och läs andra inlägg med konkreta råd så kanske du kan lära dig hur man pratar med andra människor. Du har inte alls flickans väl som.agenda, man hjälper inte någon genom att ha en otrevlig ton genomsyrad av insinuationer. Du hade mycket riktigt inte fått höra något om inte en styvmor hade startat en tråd. Jag vet inte vad det är du försöker säga med "just snyggt" och "du borde vara stolt över dig själv". Det är inte pappan eller mamman till flickan som startat tråden. Rikta gärna din kritik mot dom men det går faktiskt att prata som normala människor även när man är kritisk.


    Vi är nog flera här som är oroliga för flickan utifrån den beskrivning TS ger så far denna flicka uppenbart illa. Hon har två föräldrar som inte tar hand om henne och en styvmor som inte fungerar som ett stöd. Jag är väldigt kritisk mot TS, så här behandlar man inte ett litet barn oavsett vem man är till barnet. Vem som startat tråden är helt orelevant, om man inte ser att denna flicka är i en hemsk situation har man stor brist på empati.
  • Sincere
    Anonym (Ghj) skrev 2020-08-18 08:31:46 följande:

    Det är just det, du är väldigt kritisk mot den som överhuvudtaget har lyft problemen i ett forum. Du är kritisk mot den enda person som lyfter problemet. Du verkar dessutom begära att en mamma ska åsidosätta sitt eget barn för att ta ansvaret ifrån de som har det faktiska ansvaret. Du beter dig som någon som precis fått ett automatvapen i din hand och nu skjuter du hej vilt omkring dig. Det där du håller på med kallas inte flr empati.


    Men saken är att hon lyfter flickan som problemet och inte de tre vuxna som på olika sätt är ansvariga. Det problem hon pekar på är för sunda människor inget problem.

    Ingenstans har jag skrivit att mamman ska sätta sitt eget barn åt sidan, tvärtom påpekar jag att hon som förälder är ansvarig till sitt barn.
  • Sincere
    Anonym (lia) skrev 2020-08-18 11:00:55 följande:

    Jag bad om tips o råd från er som har genomgått detta för jag är så pass medveten och vill få allt att fungera utan att få panik!

    Sambon är egentligen en bra pappa men blivit slö på de. Han vill ha sin dotter här varannan vecka men imed platsbristen känns det inte lämpligt. Vi har velat anmäla dotterns mamma men sambon vill vänta tills vi har henne på deltid för då är det större chans att han får hela vårdnaden. Vilket jag har svårt att tro på imed familjeförhållandet är inte hållbart där.

    Vi tog lägenheten för var den vi fick tag på och har ändå stått i kö för en större innan vi fick denna.

    Min son går, springer och pillar på allt. Ja det kan dröja innan han klättrar ur men han har börjat försöka.. Han kommer upp på vanliga köksstolar liksom.

    Jag ser efter dottern konstant, ber henne städa, fixar mat och allt trots omständigheterna för jag bryr mig såklart ändå om henne. Tröstar när det hänt något när hennes mamma eller pappa inte lyckas. Hennes pappa underhåller henne bara. Så ni som säger att jag är hjärtlös och inte har någon empati kan bråka nån annanstans eller skaffa er ett liv.

    Jag som extramamma ska inte behöva ha fulla ansvaret för någon som inte är min, se till barnets välmående och att finnas som stöd absolut.

    Men då tackar jag för mig


    Genomgått vad? Att ha barn? Där har du fått flera tips och råd. Det handlar om att ta ansvar.

    Rådet är att göra en orosanmälan eftersom enligt din beskrivning brister BÅDA föräldrar i sina skyldigheter mot flickan. Framförallt din man som helt har övergivit henne och låter henne bo hos den andre föräldern som enligt dig lever ett stökigt och oordnat liv. Flickan behöver hjälp NU, hur mycket skada tror du hon kommer få fram till den dagen din man inte är ?slö? längre? Din man gör inget för sin dotter så det är inte sannolikt att han kommer få vårdnaden. Ärligt, hur kan du leva med en sådan skithög som helt och hållet skiter i sitt barn? Personligen hade jag skiljt mig om min man någon gång valde bort sina barn från tidigare äktenskap.
Svar på tråden Svårt med tillit till min bonusdotter