Inlägg från: jowald |Visa alla inlägg
  • jowald

    En resa mot graviditet

    Anonym (2) skrev 2020-11-03 14:18:46 följande:

    Såklart! Vad har du haft för tidiga tecken förra gångerna? Så kul att de trivs ihop :)

    Tänk att det kan vara så olika med hur lång tid det tar, även för samma par. Går verkligen inte att ?bestämma? när ett barn ska födas :P

    Oh spännande! Nedräkning nu då :)


    Minns knappt. Men flesta tror jag inte de va så mycket för de va rätt förvånande att de va ett plus. Tog ett test för att jag tänkte ringa gyn att min mens uteblivit flera månader. Hade tagit ett test i slutet på februari de året sol va negativt men så kände jag att jag måste ta ett test för gyn lär ju fråga om jag gjort de. Och då va de positivt. Men hade väl lite spända bröst sen efter plussat kom illamående.

    Med andra så va de mensvärk och större bröst som va tecknet svagt illamående.
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-03 16:49:47 följande:

    Jag köpte tre testa tidigt, en tvåpack apotekets egna och en clearblue tidig. Tog en av apotekets nu, dock har jag smällt i mig massa vatten så urinen är ju utspädd som bara den. Testet va skumt för inte ens kontrollsträcket va särskilt starkt. Och ja det var ju blankt vaklart. Får se imorgon tar nog clearblue då.

    Fick tyvärr lite ont i huvudet för någon timma sen så kan hända mensen är på ingång. :(Välkommen in i tråden, kul att du vill hänga på oss här :)

    Hoppas hoppas att det även är så för mig men börjar bli tveksam.


    Jaså, kanske va något knas generellt med de testet så då hade jag inte tagit de så seriöst med de.

    Ta clearblue imorgonbitti:)

    Åh nej, hoppas inte det är mensen på gång utan att de är pga en graviditet du har ont i huvudet. Håller tummarna
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-03 19:26:28 följande:

    Ja försöker att inte hänga upp mig. Hoppas mensen inte dyker upp och att cb visar positivt imorgon. Gör det inte det så känns det lite kört :)


    Bra, gör inte de. Vi hoppas mensen håller sig borta och att de blir positivt på CB. Hör av dig imorgon när du gjort testet.

    Ikväll fick jag en illamående attack, va tvungen att sitta och andas igenom den för att inte behöva kräkas. Hoppas på ett gott tecken så de inte är att man är påväg att bli sjuk.
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-04 06:17:59 följande:

    Tog faktiskt ingen CB idag hade ingen bra magkänsla trots tempen som håller sig uppe. Tog andra apoteks egna och vanlig sticka och det var negativt. Det är nog bara så att min mens är sen får väl inse att jag inte är gravid :)

    Hoppas verkligen ditt illamående är tecken på bebis!


    Kanske va din ägglossning som va sen ändå? Fast borde ju vart då din dipp va efter positivt på äl test. Men man vet ju inte sålånge knte mensen kommer.:) du kan ju va låghormonare så de inte visar än:) tappa inte hoppet förrän en ev. Mens dyker upp

    Ja vi får hoppas :)
  • jowald

    För mig idag så är de bara en väldigt liten molande smärta i tjejmagen idag, kanske kommer igår mer sen. Men brösten spänner och ömmar. Inatt har jag haft så konstiga drömmar och vaknat massor av dom plus av att jag legat i en ställning som antingen magen eller brösten gjort ont.

    Men jag vill inte hoppas att de är något så jag går in med tanken att mensen kommer säkert på måndag eller tisdag.

    Tycker det är jobbigt när man verkligen vill något, denna väntan.

  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-04 08:47:53 följande:

    Usch hör själv hur negativt jag låter men känns typ högst otroligt att jag skulle kunna vara gravid :( det finns väl en liten möjlighet att jag ägglossade två dagar senare då mina äl-test var positiva i två dagar och mina temp var inte sådär supertydliga faktiskt för äl. Så jag är någonstans mellan äl+12-14. Isåfall borde jag få min mens idag om den kommer då jag sist hade en lutealfas på 12 dagar. Sen hade jag ju den där dippen på äl+9-11 som kan ha tytt på en impantation. Och från det tar det ca 4 dagar för hcg att produceras. Nu övertänker jag massor... Vet inte om jag orkar testa imorgon iallafall, känns tungt att få negativt efter negativt kanske bara ska vänta tills helgen om nu mensen inte dyker upp.

    Det är verkligen så synd att dessa symtom är så diffusa och lika mens. Hoppas verkligen de är tecken på bebis för dig. <3


    Jag förstår att du tänker att det är högst otroligt men faktiskt sålänge mensen inte dyker upp så finns de en chans.

    Grejen är att de tar då 4 dagar att HCG ska produceras sen ska de komma upp i rätt nivå med.

    HcG fördubblas varannan dag, så hade jag vart dig hade jag testat på fredag istället om ingen mens dyker upp för att ge hormonerna en chans att öka.

    Jag både känner mig gravid och ändå inte vill nog mest inte bli besviken. Jag hade ju ÄL en stund efter dig så jag funderar på att inte testa förrän på typ söndag då är de 2 dagar innan BIM. För känns onödigt att ta massa tester nu när förmodligen HCG inte är så högt plus att de är rätt sällan de visar positivt 6 dagar innan BIM, även på testa tidigt.

    Men som sagt man får intr tappa hoppet förrän en mens dyker upp.:)
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-04 11:43:13 följande:

    Och där kom mensen :( så detta var inte min månad iallafall. Men håller så tummarna för er. Känns så tungt för kände verkligen att det var det.

    Håller så tummarna för er <3, så börjar vi på nytt.


    Åh nej så tråkigt, blir så ledsen för din skull. Kändes verkligen som din månad denna gången <3

    Jag håller verkligen tummarna för dig denna cykeln, tänker att du kanske ska skippa temp och ältest just för kroppen kanske spänner sig och stressar sig omedvetet aå kanske denna månaden bara köra på regelbundet mys och så sker äl när den sker och då kanske man inte tänker lika mycket?

    Jag har blandad känsla, på ett sätt känns de som de blir denna månaden men på ett sätt så är jag säker på att mensen kommer nästa vecka. Kram till dig<3
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-04 13:36:38 följande:

    Känns verkligen skit men jaja, det var väl inte menat nu. Verkar iallafall som min lutealfas har blivit längre pga mina ändringar i kosten osv. Så det är ju bra.

    Jag är lite kluven där. Tempandet gör liksom både och för mig. Å ena sidan stressar det upp mig, å andra gör det mig lugn då jag iallafall vet att jag iallafall ägglossar. Jag får dock inte mitt fertila sekret och det kan ju vara efter spiralen. Jag funderar på att tempa fram till så att jag får min äl bekräftad och sen strunta i det. Och så testar jag inte förrän mensen är sen, baserat på en 13 dagars lutealfas.

    Vill just nu bara sätta mig och gråta men det hjälper ju inte. Känner mig så dum för vet att vissa har det värre försöker längre osv...

    Jag håller verkligen tummarna för dig! Och hänger såklart kvar här och stöttar. <3


    Det sker när det är meningen, mwn jag förstår dina känslor <3

    Ja du kan ju tempa tills du får ÄL bekräftat men sen sluta tempa just för att inte tänka och grunna på tempen och vad de betyder. Så kan du ju testa tidigast BIM eller om mensen är sen.

    Jag förstår att du känner dig ledsen, och även om andra går igenom värre eller försökt längre så är detta din verklighet och du har rätt att känna som du gör.

    Ja vi får se, tror jag testar på söndag sen blir de inget mer test förrän om mensen blir sen. Men iomed att jag va så säker på dig denna månaden och mensen kom så är jag nog inställd på min mens med<3 vi får se hur de går. De jag hade tyckt vart mest roligt är om de blev denna månaden är att då blir BF runt min födelsedag.
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-04 21:01:24 följande:

    Tack snälla för att ni stöttar så & att jag inte behöver känna mig dum för att jag känner som jag gör. <3

    Många tankar har snurrat i huvudet idag. Känns som denna resa mot bebis har tagit över mitt liv på något sätt. Vad jag än gör tänker jag bara på ?om jag gör det här kan det påverka mina chanser till att bli gravid?? . Jag har avstått socker, koffein, det där vinglaset som jag iofs tar sisådär en gång i halvåret. Ostbrickor osv. Varit tråkig mot sambon när han rökt en cigarett eller druckit ett par öl ?för många?. Och nu kom jag på mig att räkna dagarna till ev ägglossning och mina tankar om att ?jaja det är ju den helgen ja då är det kört för då kommer sambon ta de där ölen och då kan vi glömma myset? (han har svårt att avsluta när alkohol är inblandat). Katastroftankar hela tiden och jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra för att slappna av när längtan efter en bebis är så stor.

    Är också ledsen för att sambon är mer go with the flow än mig. Han tycker inte vi aktivt ska försöka (vilket också på något sätt gör mig ledsen för att då känns det inte som att han vill tillräckligt). Men kanske handlar det bara om hans prestationsångest, eller att han faktiskt har rätt med att det kommer hända när det händer.

    Att se folk bli gravida till höger och vänster gör mig frustrerad på min egna kropp. Jag blir manisk och vill bara att det ska funka. Känns ärligt som jag nu kan varenda sida på google. Allt som kan gå fel.

    Jag måste tänka ut en strategi som inte äter upp mitt liv. Måste liksom sluta med att sluta leva, stressa och tänka på detta hela tiden. Men hur?

    Förlåt för världens novell och att jag drar ner stämningen men var tvungen att slänga ur mig det.

    Och hoppas att ni vet att även om jag känner som jag gör så håller jag alla tummar för er <3


    Jag förstår dina tankar fullt ut.

    Och om jag ska vara ärlig mot dit så tror jag att avstå allt sådant gör en motsatt effekt i slutändan. Att de liksom blir en tvärtomeffekt. Varför inte ta ett glas vin om sambon tar en öl. Ät en ostbricka. En bebis lever på guldsmycken första tiden så inget där kan förstöra för bebis. Att de påverkar fertilitet är om man liksom dricker mängder och är ohälsosam men att ta ett glas vin då ich då kan gynna, de kan göra att kroppen slappnar av.

    Därför jag tänker att du varken skulle tempat eller ta ÄL tester denna månaden just för att "släppa" och skingra tankarna lite. För som du beskriver så tar de öve är ditt liv och jag kan lova dig att de blir mer ett hinder för en graviditet än en faktiskt graviditet. Jag trorndu ska va lite mer som din sambo men ändå medveten liksom. Ha regelbundet mys, slappna av försök tänka på annat. För ju mer man tänker och ju mer man grubblar ich försöker styra så hämmar de. Du kan få ökning av LH hormon och du kan ägglossa men stressen för att vilja bli gravid kan stoppa själva befruktningen. Mycket sitter i hjärnan och de signalerar ut till resterandedelen ac kroppen med.

    Man vill så gärna bara krama om dig, det är tufft. Jag vet iomed att de tog 1.5 år med första. Man ville så gärna men i januari året jag blev gravid så släppte jag allt jag sa till min man att nu orkar jag inte mer, de är besvikelse på besvikelse så nu myser vi när vi känner för de sånfpr de bli när de blir och jag blev gravid månaden efter.

    Jag vet att det är svårt men försök slappna av och släppa bebisverkstaden och bara mys ich va med varandra, skit i äl test och tempning och tänk att de får bli när de blir. Så kommer kroppen slappna av automatiskt.

    Stor kram<3
  • jowald
    babybel95 skrev 2020-11-05 09:50:50 följande:

    Tack för att du orkar läsa mina noveller och är så förstående. Och tack för dina råd. Ibland måste man se saker genom andras ögon för att det ska gå in i ens huvud. Märkligt hur man fungerar egentligen.. 

    Jag har nu bestämt mig för att sluta tempa och äl-testa så nu åker alla äl-test jag har kvar ut ur badrummet så de inte är så lättillgängliga. Nu vet jag ju faktiskt att det fungerar på den fronten, att jag ju faktiskt ägglossar. Måste även börja leva igen och sluta få allt kretsa runt bebisverkstad. För ärligt talat har inte ens myset känts särskilt kul på sista tiden, och det är ju inte meningen.  

    I helgen blir det ostbricka och vin, som jag längtat. Inget mys då tant röd är ju på besök men det kanske också behövs, ett mys utan mys så att säga. Att bara vara.

    Jag har även tagit bort alla grupper på Facebook som har med bebisverkstad att göra och följningar av trådar här förutom denna som jag gärna hänger kvar i trots allt. Vill ju gärna följa er. <3

    Tack snälla för att du alltid tar dig tid att svara. Det är guld värt. <3


    Jag tycker de låter väldigt sunt. Jag tror de är de bästa för dig, att vara släppa allt och släppa kontrollen. Bara låta de ske liksom. Mysa när suget är där och inte stressen att mysa för äl test visar positivt.

    De blir ju lätt så att myset inte blir kul utan mer ett tvång och bara där är de ett hinder.

    Allt hänger liksom ihop.

    Jag har från och med igår tagit bort allt, förutom denna gruppen. Jag googlar inte symtom och försöker inte känna efter. Blir de så blir de denna månaden annars kanske mitt mirakel ägg sker nästa månad.

    Denna gruppen känner jag bara pepp ifrån så här kommer jag hänga kvar.:)

    Låter perfekt med ostbricka och vin. Njut och mys på. Tror de kommer bli mycket bättre utan temp och äl test:)

    Kram<3
Svar på tråden En resa mot graviditet