Inlägg från: Anonym (Mumin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mumin)

    Hur blir man som vuxen om man inte fått sin barndom eller tonårsliv?

    Ja, terminen Peter Pan-syndrom brukar användas inom psykiatrin för det fenomen som du beskriver. Jag arbetar själv med socioekonomiskt utsatta barn och ungdomar. Jag har en del kollegor som själva är maskrosbarn och ett par av dem uppvisar precis det du skriver.

  • Anonym (Mumin)
    Anonym (.) skrev 2020-08-22 09:29:07 följande:

    Jag skall läsa om diagnosen.

    Men i och med att du jobbar inom det sociala verksamhet så antar jag att dina kollegor är utbildade. Så jag kanske egentligen har svaret själv men vill ställa den ändå: Är man dummare på något vis än andra eller något annat?


    Jag är inte jättepåläst kring syndromet. Jag har som sagt stött på ett par personer med liknande beteende, någon utbildad socionom men de flesta som hoppat på en utbildning här och en där. Vissa kan närma sig femtioårsåldern och prata om utbildning, karriär och familj som något de kommer att skaffa sedan, när de är vuxna. Jag har sett likheter mellan dessa personer och när jag snubblade över en artikel om Peter pan-syndrom tänkte jag att:aha, det är det!

    En man som jag arbetat nära är runt 45, har aldrig haft en fast bostad, klarar inte av att leva i ett förhållande, men vill inte heller leva ensam. Han knyter så starka band till barnen och ungdomarna han arbetar med, och pratar med dem som om de vore jämnåriga. Han pratar drömmande om att han i framtiden ska bli polis och skaffa egna barn och en liten stuga i skärgården.

    Dumma tror jag absolut inte att de är. Något orealistiska kanske emellanåt. Det kan ju ha att göra med att de inte fått ha drömmar som barn?
Svar på tråden Hur blir man som vuxen om man inte fått sin barndom eller tonårsliv?