• Anonym (Mamma med potatisnäsa)

    Rädd för att dottern får min näsa...

    Jag har en dotter på ett och ett halvt hon är jättegullig. MEN jag har börjat noja över hur hon kommer se ut. Näsan verkar vara min näsa, innan jag opererade den. Läpparna och munnen från mig, även det innan jag började förstora läpparna. Öronen är min mans öron.

    Jag är orolig att hon ärver alla dåliga drag från oss bägge. Jag tänker mig min (riktiga) näsa, mina riktiga jättetunna läppar...eller pappans jättetunna läppar för den delen. Min längd ihop med pappas fötter...tänk om hon blir lika kort som mig 160 fast med pappans 45 i skor. Han är inte lång han heller han har bara sjukt stora fötter (Helt normal med det så det där med stora fötter stor... ja det stämmer inte). Eller blir planka även det från mig egentligen, min mans öron, mina tänder som de såg ut innan ja...liksom alla dåliga drag och ser ut som ett litet troll fast med jättefötter...

    Kan man få alla dåliga drag från bägge sina föräldrar i kombination på det sättet??? Kommer hon ha en hel lista med grejer som måste fixas med plastik osv? 

  • Svar på tråden Rädd för att dottern får min näsa...
  • mari123

    Kanske OT, men apropå utseende och föräldrar! Min pappa har aldrig tålt mig och jämte min bror aldrig missat en chans att såra mig och vara jä...lig. Nu är jag 65 och fick plötsligt för mig att jag skulle fråga pappa innan han dör VARFÖR han alltid hatat mig. -"Är det för att jag är så ful"?, frågade jag....Då svarade han -"Jag vet inte"! VET INTE . Nästan komiskt. Jag tror gubben t om är dummare än jag är ful? Vi har inte träffats på många år och EN sak är bra och det är att när han dör så kommer jag inte att behöva sörja. Inte en sekund.

  • Anonym (Mamma med potatisnäsa)
    Anonym (Evilina) skrev 2020-08-28 17:48:14 följande:
    Vanligen för att det inte finns så mycket att ärva på det mentala planet, säger mina fördomar.
    Eeeeeh...hennes pappa är jättesmart. A i varje ämne i skolan fast för han hette det MVG... Så jag är inte så orolig för det.
    Anonym (Andas!) skrev 2020-08-28 22:52:46 följande:
    Men du. Du har ju ingen aning om hon kommer tycka näsan är ful eller tänderna. HON kanske tycker att det passar henne perfekt. Det är ju din åsikt du pratar om och inte hennes! 

    Låt henne växa upp och se vad HON tycker. Låt henne få vara tills hon har en egen åsikt eller tanke utan att du prånglar på henne den! 

    Kan inte riktigt relatera fullt ut, men lite. Har födelsemärken som aldrig stört mig, det är jag liksom! Min mamma har sagt att jag borde ta bort ett par av dem av olika anledningar, men jag har sagt att de stör nog henne mer än mig! 

    Även mina barn, framförallt mitt äldsta barn som är 11 år nu, har födelsemärken på ställen som _kan_ störa utseendet om man är känslig. Jag har berättat om att OM man blir störd själv så kan man fixa det genom en liten enkel operation och att deras mormor tyckte jag skulle ta bort ett par av mina. De bara tittar på mig och tycker jag är allmänt knäpp, de tycker att deras födelsemärken är dem liksom. 

    Nu verkar din dotter vara ganska liten och jag kan säga att utseendet svänger rätt bra under åren framöver. Dessutom kan en del saker hoppa någon generation, så det kan lika gärna vara mormors näsa och farfars öron. 

    Låt henne få vara den lilla jättegulliga dotter du har nu resten av hennes liv och låt HENNE ta sina beslut. Kram
    Inte roligt att ha tandställning när man växer upp och sedan ändå behöva fixa om dem helt ändå...

  • EnAnonumius
    Anonym (Mamma med potatisnäsa) skrev 2020-08-27 20:43:10 följande:
    Jag har inte typ ankläppar utan normalt tjocka numera. De ser bara ut så när jag precis fyllt på. Lite plut bara annars. Hon kommer ju givetvis alltid duga mer än duga i mina ögon. Men får hon min näsa så betalar jag operation för den så fort man får åtgärda. Samma med tänderna. Vill inte att hon skall ha samma komplex som jag har haft.


    Alltså, det är sådana här saker som det borde vara KRAV på ett slags "föräldrar körkort", innan man får skaffa barn...

    Om nu dottern kommer att duga i dina ögon så kommer du knappast att "bevisa detta" gnom att åtgärda s.k skönhets fel, som DU har komplex för på DIG. Du kommer ju bara att bevisa för din dotter att hon inte alls, utseendemässigt,  duger i dina ögon, som hon är...


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Eva)

    Detta måste väl vara en trolltråd? Har aldrig hört talas om någon som resonerar så när det gäller sina nyfödda. Man brukar väl oroa sig över helt andra saker? Att de får i sig näring, mår bra, inte har någon sjukdom, sover bra osv.

  • Anonym (Mamma med potatisnäsa)
    Anonym (Eva) skrev 2020-08-29 16:51:45 följande:

    Detta måste väl vara en trolltråd? Har aldrig hört talas om någon som resonerar så när det gäller sina nyfödda. Man brukar väl oroa sig över helt andra saker? Att de får i sig näring, mår bra, inte har någon sjukdom, sover bra osv.


    Inte nyfödd ett och ett halvt. Hon sover bra, äter bra och är ett väldigt harmoniskt barn...
  • BeautifulLiz
    Jag blir mest ledsen när jag läser vad du skriver ts.
    Vad du än gör, säg inget om dina operationer förrän hon ev klagar på sitt utseende.

    Vems drag man ärver kan även förändras över tid. Som ung var jag väldigt likt min far, numera blir jag mer och mer likt min mor för varje dag som går. (Är 50+)

    Inte överdrivet vacker, även om jag många gånger fått komplimanger för mitt utseende. Men jag skäms inte för att säga att jag nog iallafall ser ganska hyfsad ut.

    (Så kan det bli med två vackra föräldrar.)
  • Anonym (Andas!)
    Anonym (Mamma med potatisnäsa) skrev 2020-08-29 14:54:49 följande:
    Inte roligt att ha tandställning när man växer upp och sedan ändå behöva fixa om dem helt ändå...

    Du, det gäller många. Där är du knappast ensam. Jag vet flera som fått fixa tänderna som vuxna då det gått tillbaks eller på annat sätt hänt saker. 

    Jag hade själv räls och natt-tandställning i flera år och ändå fått fixa saker i vuxen ålder, men förmodligen mycket färre och mindre saker än om jag inte haft räls. 

    ...och vet du vad? Det är ganska coolt iaf bland mina barns kompisar med tandställning nu. Någon tyckte det var svinjobbigt att inte få tandställningen nu utan om 1-2 år för hen ville vara lika cool som en annan i klassen! 

    Återigen: "ropa inte hej förren du är över bäcken"
  • Anonym (A)
    mari123 skrev 2020-08-29 12:39:02 följande:
    Kanske OT, men apropå utseende och föräldrar! Min pappa har aldrig tålt mig och jämte min bror aldrig missat en chans att såra mig och vara jä...lig. Nu är jag 65 och fick plötsligt för mig att jag skulle fråga pappa innan han dör VARFÖR han alltid hatat mig. -"Är det för att jag är så ful"?, frågade jag....Då svarade han -"Jag vet inte"! VET INTE smile1.gif . Nästan komiskt. Jag tror gubben t om är dummare än jag är ful? Vi har inte träffats på många år och EN sak är bra och det är att när han dör så kommer jag inte att behöva sörja. Inte en sekund. smile1.gif
    Vad trist för dig.
  • alynda

    Så jobbigt för dig att du känner så. Men du kan inte påverka vilka gener som ditt barn får. Du kan istället ge henne nånting du kanske inte fick så mycket av, nämligen känslan att hennes utseende är ganska underordnat. Visst lever vi i ett utseendefixerat samhälle, men det är just yta. Barn ska få känna att deras person är viktig, härlig, älskad, uppskattad. Sen kanske man är klurig, konstnärlig, analytisk eller inte, men alla människor är värdefulla. Låt utseende vara just yta, och dölj dina utseendenojjor så gott du kan för barnet, visa att du är värdefull av andra anledningar. Kommentera inte heller andra människors utseende och kläder i onödan, prata om hur de är, vad de gör och vad de kan istället.

    Tänk inte ens operation om ditt barn är friskt. När och om hon vill när hon är vuxen är det hennes sak, men det är också en väldigt stark trend nu som kommer att mattas av. Det är ingen synd att ha tunna läppar och stora öron.

    Har själv en massa komplex för utseendet med jobbar hårt på att inte överföra dem till barnen. Talar t ex aldrig om att jag tycker jag är för tjock, svarar att jag tycker om hur mina ögon ser ut när jag målar dem istället för att de ser ut som koögon utan smink, kommenterar inte folks utseende o s v.

  • Utvandraren2

    Så tråkigt att läsa vad du skriver, TS, jag hoppas du trollar.

    Annars hoppas jag att du gör allt du kan för att dölja ditt egna dåliga självförtroende för din dotter.

    Jag tycker att man absolut kan få operera sig i vuxen ålder de som tycker de behöver det, men jag tycker det är oerhört onödigt. Det är bättre på att lägga pengarna på (psykolog)hjälp till att tycka om sig själv istället.

    TS, lägg den energin du har på att oroa dig på att engagera dig extra i din dotters mentala utveckling istället och uppmuntra henne att bli en självständig ung tjej som tycker om sig själv. Det är jättetufft att vara ung idag med alla krav på utseende och prestationer. Guida henne istället och låt henne aldrig få veta vad du själv fixat till.

Svar på tråden Rädd för att dottern får min näsa...