• LFF

    Enda barnet kvar i sin förskolegrupp

    Tow2Mater skrev 2020-08-31 02:50:04 följande:

    Vilka utflykter gors med 2-3 åringar??


    På vår gamla förskola så gick man ut med barnen i skogen flera gånger i veckan även med de små barnen. 

    När mina började på den förskolan var de 2 år och 9 månader. Under våren året efter (när de var typ 3,5 år) gick de ner till en närliggande besöksgård och friluftsområde. Det är 1,5-2km dit enkel väg från förskolan plus lek där. 
  • LFF
    Strehle skrev 2020-08-30 12:00:04 följande:

    Hej,
    Vi har en son på två år som har gått på förskolan i ett år nu. Har precis fått besked av förskolan att han blev den enda kvar i sin grupp. Det betyder att hans jämnåriga kompisar (han är yngst men endast några dagar mot flera av de andra barnen) bildar en ny grupp ihop med ett barn till och att vår son blir kvar med nio barn som nu alla skolas in. Den äldsta av dessa är ett halvår yngre än han och vissa ett helt år yngre. Det betyder i tillägg att han under det kommande året inte kommer få gå på utflykter och kommer få göra om liknande saker som föregående år medan de gamla kompisarna får göra nya saker. Jag tycker inte att detta känns vare sig schysst eller rättvist och skulle vara tacksam för lite bra argument när vi träffar förskolepersonalen i nästa vecka.


    Nej, det är inte ok att han inte får vara med sina kompisar. Prata med förskolan om varför de anser att han inte ska "flyttas" med sina vänner.
Svar på tråden Enda barnet kvar i sin förskolegrupp