Inlägg från: Finansen7 |Visa alla inlägg
  • Finansen7

    Separation

    Det finns inga lagar att du behöver betala underhåll till din ex fru. Du pratar om barnet på 4 år, är det er gemensamma?

  • Finansen7

    Det finns inga lagar att du behöver betala underhåll till din ex fru. Du pratar om barnet på 4 år, är det er gemensamma?


    Klagomur2 skrev 2020-09-03 11:26:20 följande:

    Enligt henne nej, nej inte underhåll hon vill ha. Vill att jag ska betala hennes räkningar. Fick nyligt inkasso från hyresbolaget. Då hade hon inte kolla postlådan på 3 veckor..


    Bor hon kvar i hyreslägenheten som ni tidigare bodde gemensamt i? Och du står på kontraktet?

    Ni har barn under 16 år har ni betänketid på 6 månader vare sig du vill eller inte. Under den tiden är ni fortfarande försörjningsskyldiga mot varandra. Men, hon kan visst ta av de 150.000kr och betala sin hyra. Grejen är att om hon inte gör det är du betalningsskyldig kan du åka på en betalningsanmärkning. Det vill du inte.

    Men vad har hon för plan? Har hon inkomster att ta över kontraktet?

    Kontentan är att du är skild förrän om 6 månader. Innan dess är både du och hon skyldiga att se om varandra. Strikt betalningsansvar har den som står på resp avtal. Du kan peka med hela handen åt henne att betala hyran med du får ensam problemen om hon inte gör det.

    De avtal hon själv står på skulle jag strunta i OM det inte är något som direkt rör barnet.

    När skilsmässan gått igenom har du ingen skyldighet att betala hennes räkningar eller ge henne pengar. Hon måste klara sig utan dig om några månader, men, du måste ha barnets bästa för dina ögon. Det har du nog redan :)

    Är det psykiska problem inblandat här eller är det ?bara? en jobbig omställning?
Svar på tråden Separation