Inlägg från: Anonym (4a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4a)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-08 10:06:38 följande:

    Ett tickande hjärta på ultraljudet!!!<3<3

    Dom såg att jag hade en infektion som orsaka blödningarna. Såg att jag var väldigt lättblödig (tar även trombyl som ökar blödning)

    Ska ta tabletter 6 dagar och sen ska infektionen förhoppningsvis vara borta :)

    Och ja! Vem tror ni jag möter i korridoren på sjukhuset?! Kan det vara dom som försökte sätta mig på prov om jag var gravid.. sambon fick sms av dom direkt men vi har inte orkat svara. Suck!!! Vad är oddsen på den.


    Åh Grattis vad skönt att höra allt är bra mer er <3

    Och skönt att det ?bara? var en infektion så du får den behandlad snarast. Kan ju iof förstå att du är mer lättblödande när du äter trombyl, men en blödning blir man ju såklart orolig över!

    Men fy vilken otur du har som möter era ?vänner? i korridoren...och fy vilket snokigt sätt att hålla på! Måste man vara gravid till den mottagning du varit på? Annars skyll på någon hemsk åkomma så de får skämmas för de frågade!! Usch!
  • Anonym (4a)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-08 10:45:59 följande:

    Men hur otur att träffa just dom där och så fräckt av dom att skriva direkt till din sambo? Herregud. Ni berättar när ni vill berätta. Sånt där gör mig så sur. Helt rätt att inte svara dom!

    Grattis förresten till att allt såg bra ut. Så himla kul! När blir BF för er som plussat?


    Har bf 19/8, men blir tidigare pga planerat snitt. Hoppas jag slipper havandeskapsförgiftning denna gång så det borde bli veckan innan. Mitt sista barn föddes 3v för tidigt.
  • Anonym (4a)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-08 10:54:49 följande:

    Ja samma här. Just denna månad är jag rätt säker på ÄL. Två olika tester (CB och testlagret) som båda gav tydliga utslag, ÄL-flytningar, och liten blödning strax efter ÄL. Därför hoppas jag ju.


    Ja och då får man väl nästan bekräftat att ÄL borde ha skett. Och bara det gör ju mycket för det ska bli bebis:D
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-08 11:00:36 följande:

    Tack och härligt att du också sett tickande hjärta!!

    Ja men blev lite orolig nu ändå för jag tror jag läste i min journal som föddes i v25 om sånt. Så ringde in och ska kolla med dom.

    Den här graviditeten ska jag stå på mig om allt och inte gå undrandes.

    Aah man tror ju knappt det är sant -.- jag kom där gyn, barnakut, neonatal, förlossning osv ligger. Haha ja det borde man fasan göra...


    Jaa det känns såå lättande att få sett lilla kotten därinne!!

    Hmm okej om infektion eller? Det är ju bara att fråga om allt du funderar över, det finns inga dumma frågor :)

    Ja hitta på typ smärtor pga cystor eller något sånt så de får skämmas när de snokar så! Usch å fy!!!
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-18 10:19:24 följande:
    Åh stort Grattis till ditt fina plus <3 så tydligt och fint! Och så kul du får tätt mellan dina barn. Hade jag gjort om något hade jag skaffat mina barn tätare, men jag var lite rädd eftersom jag var snittad och ville låta det läka. De kommer älska det som äldre :) Grattis igen :)
  • Anonym (4a)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-18 08:45:29 följande:

    Googlade och det verkade ju väldigt lovande med Q10 så jag beställde dom direkt! :)

    Åh förstår. Det har inte kommit mer än rosa flytning? Det låter ju isåfall lovande!!


    Kul du också köpt q10 tabletter, jag blev ju gravid månaden jag åt dom :D och har läst studier att man ska äta ganska stor dos, tror de åt 60 mg morgon lunch och kväll (totalt 180 mg/dag) fram till ÄL och sen paus till ev mens. De skulle ge bättre kvalitet på ägg och förstärka ÄL. Hoppas de gör någon nytta :)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-19 07:56:38 följande:

    Och så kom mensen nu på morgonen. Vilket betyder att fjärde försöket också bommade. Den här gången vart det faktiskt riktigt jobbigt. Jag hade väl sett det fjärde försöket som någon slags milstolpe och att det va försöket som skulle lyckas men inte det. Så bara tanken på att vi går in i försök nr fem är mentalt tuff.

    Jag ska ändå inte säga att jag trodde jag va gravid innan mensen kom nu, för jag förstod att den skulle dyka upp igår eller idag. Men nu när det blev så definitivt att det inte gick den här gången heller så vart det jobbigare än de andra gångerna det inte heller gått vägen. Att åter gå tillbaka till ruta ett är det sista jag vill, men vad ska man göra, det är bara att fortsätta försöka för någon gång måste det ju gå!


    Åh :( skickar massa cyberkramar!!! Vår nr 3 tog ett år att få till... men tror det berodde på mina extrakilon som störde min pcos, trots regelbunden mens... hoppas du slipper den långa väntan och det går snabbare för er <3 kan tipsa om att äta extra d-vitamin, vi får alldeles för lite i detta mörker som ju är så viktigt för vår fertilitet!

    Angående jobbet skulle jag byta direkt om jag var du! Jag skulle också vilja byta jobb, men nu när jag redan är gravid känns det lite sent. Så mitt tips är byt nu och se till att må bra och att du har en bra tjänst att gå tillbaka till sen när du varit föräldraledig :)
  • Anonym (4a)

    Oj vad längesen jag var in här och skrev nu..tiden går...

    Grattis så mycket till er som plussat :)

    Idag har jag varit på KUB (fick tydligen ingen nipt trots jag trodde jag blivit lovad det...) och träffat vår livliga bebis. Fick lägsta möjliga risk på kromosomavvikelser 1/20000 som tur är och allt såg bra ut. Känns så bra! V 12+4 idag :)

  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-08 21:08:03 följande:

    Kul att få se lillen, skönt att allt såg bra ut! Jag ska på KUB och planering av graviditeten om 10 dagar. Längtat samtidigt som jag är nervös. Är i 11+2 idag :)

    Hur mår du annars? Får du börja med trombylen snart?


    Ja nu kan jag äntligen slappna av något efter största missfallsrisken. Känner också rörelser nu så är också en bekräftelse på att bebis lever :) dock så finns det kvar i bakhuvudet att någon annan kromosomavvikelse ändå ju kan finnas trots bra siffror på kub...oro oro...

    Åh spännande, det är snart :) hoppas den håller sig kvar längre än sist! Kan förstå oron när de föds så tidigt och är sååå känsliga.

    Jag har redan börjat med trombyl, v 12-36 ska jag ta den. Har haft en väldig huvudvärk senaste veckorna vilket gör mig lite orolig. Dock så börjar illamående ge med sig lite, men äter så himla mycket mer än jag brukar haha.

    Hur mår du nu? Vad var det första symtomet på havandeskapsförgiftning du hade senast?
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-09 10:54:07 följande:

    Jaa denna ständiga oro. Måste vara jobbigt när du fick missfall så sent. För mig känns det som oron aldrig kommer försvinna den här graviditeten. Man går runt och väntar bara typ :/

    Jag har varit sjukligt trött och mått illa (dock bara kräkts några ggr) men ätit mycket mer än innan. Tänkte att jag skulle vara "duktig" och äta nyttigt men vad gör man när man mår illa och kan inte tänka sig annat än typ bröd och pasta? Som jag aldrig äter annars haha!

    Mina första symptom var karpaltunnelsyndrom några veckor innan och en sjukdomskänsla i kroppen av att man inte kunde ungå att något var fel. Tillslut sjukskrev jag mig själv. När en väldigt morgontrött människa går upp 2 timmar tidigare än vanligt för man mår så dåligt kan knappt röra sig pga svullnad är det något som är fel! Svullnad på ben och ögonlock och sen explodera allt väldigt fort med väldigt högt bt, protein, flimmer, lättutlösta reflexer osv. Gick upp 10 kg på en vecka.

    För mig gick det verkligen så fort.

    Var på ultraljud i v20 och allt dåg bra ut till att bli inlagd och det är försent i v25 :/

    Skönt att du börjat med trombylen. Jag är redan inne på andra burken x) tar du 75 eller 150?

    Har också haft huvudvärk mycket men jag är så trött och sover en stund på kvällen innan jag ska sova osv. Tror min kropp är så ovan vid att bli så trött och kunna ta naps ibland. Hur är din huvudvärk?


    Ja det har varit så brutalt jobbigt...man går och är ständigt orolig :( men är ju inget att göra åt, bara vänta... lika för dig egentligen, bara vänta och se och hoppas på det bästa!

    Skönt det inte är bara jag som äter som en häst haha :D trött och seg är jag också, dock bra hb och ferritin så är då inte det som spökar. Är också som du, försöker verkligen äta nyttigt men kroppen vill bara ha skräp haha, knäppt.

    Usch så fort det verkar ha gått för dig! Hoppas du får en ordentlig plan med sjukskrivning och täta kontroller så de har koll på dig denna gång. Mig började havandeskapsförgiftningen i v 35 med högre blodtryck och protein i urinen bara, senare la jag på mig lite vätska och vikt och barnet var tillväxthämmat. Fick sedan trandate som ökades successivt.

    Nu tar jag 75 mg per dag m. Du? Min huvudvärk kommer oftast morgon och över dagen och sitter mest innanför ögonen. Har inte hjälpt med Alvedon. Men har nu också haft ett par tillfällen av yrsel och svimningskänsla vilket inte är normalt för mig iom jag har högre blodtryck... Att det ska vara så svårt att vara gravid >.< haha
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu