Inlägg från: Anonym (4a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4a)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-17 20:09:50 följande:

    Fråga idag och hon sa direkt att man inte ska laborera med massor salter. Att havandeskapsförgiftning kommer av andra orsaker och inget kan sänka blodtrycket mer än mediciner mm. Hon tyckte man ska äta bra så man får i sig alla näringsämnen men inget av det styr ändå om man blir sjuk!

    Var även tvungen och fråga om KUB och det hade jag gjort alla gånger och kommer även imorgon :) dom har bara aldrig sagt några siffror utan att det ser bra ut!

    Hon pratade även om att jag hade alla symptom man kan ha på havandeskapsförgiftning, haft hf med samma pappa 2 ggr så jag har en väldigt stor risk att få det igen. Det hade jag räknat med men känns ändå jobbigt att höra.

    Hoppas allt ser bra ut imorgon och att bm ringer fre/mån och meddelar hur uppföljningen blir. Hon verkar lyssna väldigt bra och ta allt på stort allvar. Skillnad mot förra som skratta bort vart enda ord.


    Ah okej, ja det kanske är dumt. Men tänkte ifall de hade hört talats om det :)

    Bra iaf att kub sett bra ut och det gått bra, och hoppas givetvis det ser lika bra ut nu :) så jobbigt bara med risken för hf, men det borde ju vara mindre nu när du äter trombyl väl?

    Skönt du trivs med din barnmorska iaf, det gör mycket för tryggheten :)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-18 10:49:14 följande:

    Ja men bm vart riktigt rak i svaren och väldigt bestämd av bara frågan x)

    Såg bra ut bara vänta och hoppas att dom inte ringer efter blodproverna nu :)

    Hade dock högt bt. 150/100...

    MEN när jag kommer in på parkeringen så möts jag av dom bekantas bil och då blev jag stressad att stöta på dom. Oddsen på 1 gång men oddsen på 2 gånger?!

    Denna gång såg mig inte, iallafall inte inne på sjukhuset.

    Tog bt på vc för några dagar sen och då var det inte så högt. Så hoppas väl på vita rocken syndrom. Är sån stress att ta bt sedan dottern föddes. Allt hängde på blodtrycket typ


    Visst var det idag du skulle på kub? Hoppas allt såg bra ut :)

    Var det nu redan i denna graviditet du har 150/100? Det är ju dags med trandate i så fall ju?! Kan ju vara vita rocken syndrom men ska ju vara aktsam efter en sån hf som du haft...

    Vilka jobbiga anhöriga du verkar ha, de är ju överallt haha ^^ tur de inte såg dig iaf.
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-18 15:52:59 följande:

    Jaa såg bra ut sen ringer dom OM blodproverna visar annat :)

    Ja ska dit imorgon igen för nya bt. Dom prata om medicin redan nu. Jag blir ju nervös så det påverkar men samtidigt låg jag typ hela dagen igår i huvudvärk och lättare huvudvärk idag. Så ah, skönt att dom kollar direkt :) blir så jäkla nervös bara

    Haha ja!! Blir irriterad på dom men samtidigt kan ju inte dom rå för att dom får tider och dagar exakt samma som vi x) helt galet


    Aha de gör så åt er. Åt mig fick jag resultatet direkt efter ultraljudet.

    Hoppas verkligen de tar hand om dig nu och sätter in bt medicin direkt om du har högt redan nu. Se till att få sitta minst 15 min innan bara så de får rätt värde :)

    Sjukt att ni lyckas pricka in exakt samma dag och tid bara, så stor är väl inte sannolikheten att det händer fler gånger. Tydligen så lyckas ni ändå haha :D
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-19 08:40:07 följande:

    <3


    Tänker också på er och hoppas verkligen det såg bättre ut idag! Varma styrkekramar <3
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-19 15:40:50 följande:

    De kunde inte säga så mycket idag heller men att det var en stor avvikelse. Bebisen har en stor bulle till mage sm börjar under hjärtat och går ner mellan benen och trycker ut ena benet så den inte kan ligga normalt. Ryggen är krökt nere vid ländryggen också :( Och ingen magsäck syntes.

    Blev framflyttad ytterligare. Första ultraljudet jag tog blev jag framflyttad 4 dagar nu blev vi framflyttade 6 dagar till. Det är omöjligt att jag blev gravid 10 dagar efter jag trodde för då hade

    Jag plussat efter bara två dagar. Börjat tro att hen inte växer som hen ska heller.

    Ska ta moderkaksprov på måndag och sen är det 10-14 dagars väntan för att få alla provsvar från det. Väljer vi att gå vidare är det först vid rul man kommer kunna se mer hur organ och sånt utvecklats eller inte.

    Känner mig hemsk men hoppas nästan på trisomi 13 eller 18 nu så vi kan avbryta utan att behöva grubbla över det och börja om igen.

    Min man fick följa med in, fick besked i morse så det va väldigt skönt att ha honom med. Och för honom att förstå hur det ser ut å ligger till.


    Åh :,( förstår verkligen att du känner som du gör... jobbigt också att få lov att vänta en massa, först på läkartid och nu på moderkaksprov. Men då får ni iaf veta hur det står till med bebisen.

    Jag blev också flyttad, med 5 dagar vilket skulle innebära att jag blev gravid 3 dagar innan jag fick plus. Omöjligt ju. Tycker det är lite missvisande när man har koll på sin ÄL...

    Skönt att din sambo fick följa med! Bra att de kunde då förstå själva att det var behövligt så du slapp tjata. Tur ni har varandra och ert lilla barn så ni får ta hand om varandra! Kramar i massor <3
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-19 16:05:23 följande:

    Idag fick jag ligga ner och då var bt okej enligt henne 133/93. Men när jag ska ta trycket ska dom riva i alla känslor kring förra graviditeten så jag blir så stressad att ta blodtrycket.

    Jag ska denna graviditet inte sitta mer vid bt provtagningar utan få ligga ned.

    Ska kolla bt på vc känns som det blir mer rättvist.

    Har fått en läkare som ska ha hand om min graviditet denna gång. Även fått ett läkarsamtal. Känns skönt.

    Längtar tills nästa ultraljud nu i början av april! När har du din?:D

    Jag veeet, man tror ju knappt sina ögon haha!


    Ja det såg ju lite bättre ut då du fick ligga ner. Blodtrycket brukar väl visa lite lägre i liggläge. Åh jag känner igen det där, så onödigt att öht prata med en när blodtryck ska tas. Då är det ju tystad som gäller... bättre ta på VC så du kanske känner dig lite lugnare:)

    Jag har fått tid 1 april, senast... men kul å berätta för folk då, då tror de det är aprilskämt haha xD längtar också! Men har nu blivit så sjukligt nojig att bebisen dött :( har inte känt nå fler rörelser så nu är jag bara rädd :(
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-20 14:03:37 följande:

    Ja men speiellt när vi va på ultraljud privat och blev daterade till 10+0 (vilket såklart sjukhuset inte känner till och jag inte tänkte på att säga igår) för 3,5 vecka sedan. Då kunde de inte ens mäta bebisens fulla längd för att hen låg ihoprullad till en liten boll. Så hon trodde att vi va längre egentligen men hon kunde inte säga något annat iom bebisens läge. 

    Sen igår att bli daterade till 12 + 4 när vi borde vara 13+4 enligt mätningarna från 26/1. Så det gör att jag tror att bebisen inte växer som hen ska heller.

    Kollade på en film från ultraljudet den 26/1 och funderar på om jag inte ser den där bullen på magen redan då. Men det va inte massa vätska i buken då men ja hen låg ju konstigt redan från början och vägrade räta ut sig på de två första ultraljuden jag va på. 


    Hmm, det kanske var så att bebisen inte kunde sträcka ut sig om den har krökt rygg och vätska i buken? Hur som helst så tycker jag det är lite konstigt det där med datering enligt ultraljud. Blir ju som sagt lite missvisande när man faktiskt haft koll på din ÄL...

    Hoppas verkligen att går som det ska imorgon och att de är snabba att analysera. Har för mig de kan snabbanalysera på en vecka sen får man slutresultatet efter två veckor. Vet iof inte om det är då där du bor... hoppas som sagt det går bra <3
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-02-20 17:53:07 följande:

    Vilken hemsk oro att bära på som jag känner med dig, har självklart inte känt några rörelser alls än men så orolig att det inte finns någon bebis eller att den dött. Men som jag förstått är det inte ovanligt i början att rörelserna avtar ett tag för att sedan komma igen. Eller är jag ute och cyklar? Du ska se att det snart kommer igång igen! Har du några fler ultraljud bokade?


    Ja usch jag börjar bli nojig att det inte ska gå vägen nu heller... har känt rörelser v 13-14 med tidigare barn trots senaste vars moderkaka satt i framvägg. Är i v 15 nu enl sista mens men ännu v 14 enl kub.

    Det är ju som du säger att rörelser kommer och går och är osäker men kanske har jag känt något denna helg? Blir ju knäpp av att bara känna efter hela tiden. Har skickat via 1177 till min bm om jag kan få ett till ultraljud innan RUL så jag väntar på svar...

    Vilken vecka är du i nu?
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-20 18:54:34 följande:

    Ja bröt ihop hos bm. Så laddat att vara där, sist jag var där så kom jag inte hem på flera månader och åkte akut ambulans till annat sjukhus. Men tror dom tårarna behövdes och att det ev blir mindre laddat nästa gång.

    Åh vad jobbigt att känna så! Men jag har inte känt något alls än <3 är du helt 100 att det är bebisen du känt? Förstår din oro<3

    Haha ja berättar du 1april får du väl utskällning för dom tror det är fake x)


    Ja usch å fy det förstår jag :( bryter också ihop bara nån börjar prata om förra graviditeten...hemskt! Men är ju hemskt att föda så tidigt som du gjort och inte veta om barnet kommer klara sig eller inte och vara borta hemifrån så länge från familjen. Ännu värre vore det ju nu när det är besöksförbud...hua hoppas verkligen det stannar kvar längre!!!

    Jag har ju känt tidigt i v 13-14 med andra barnen så jag börjar såklart bli orolig. Men jag får väl vänta lite till kanske... hur tidigt har du börjat känna rörelser med dina barn?

    Ja lite kul blir det att berätta 1 april, ingen kommer tro oss :D
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-02-21 19:21:00 följande:

    Jag minns den känslan när jag började tvivla på om jag känt något på ett tag och sen började jag tänka eller har jag det. Som du säger känner man efter så mycket så man blir tokig! Hoppas du får komma in snarast så du känner dig lugn!

    Åh jag vet inte eller jag vill inte veta riktigt haha! Förra gången blev jag framflyttad över en vecka på rul och då var min mens ändå ganska regelbunden visserligen hade jag inte koll på var äl låg i förhållande till mensen, kanske hade jättekort lutealfas. Men ändå, det var riktigt jobbigt att flyttas så långt till en vecka jag redan passerat.

    Denna gång hann jag bara ha en cykel så har ingen koll på om min mens skulle varit regelbunden ens. Så nu vill jag inte räkna ut för noga och ta ut något i förskott. Har lagt på en extra vecka fram i tiden själv så räknar att jag är i vecka 8 nu så hoppas jag inte att jag blir flyttad mer. Hoppas mest bara allt ser bra ut, känner fortfarande inte av knappt något.


    Ja nu är jag nog knäpp på riktigt, kanske det bara är tarmar jag känt ännu? Funderar på om jag ska kontakta min privata gyn här och be om ett ultraljud...verkar inte få något svar från kk...

    Ja jag håller med, att flyttas till en vecka man redan passerat känns inte kul! Nu när jag blivit flyttad 5 dagar på kub blev ju RUL renare också...drygt. Smart ändå att lägga på en vecka för att minska besvikelsen. Njut av att inte ha så mycket symtom! Som sagt så kom mina på dagen i v 7+2 men har väl avtagit lite nu iaf. Skönt :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu