Inlägg från: Anonym (4a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4a)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-21 19:53:18 följande:

    Ja det känns skrämmande. :(

    Det är tidigt!! Första så var det rätt sent typ v20. Hade inte fått en mage i v19 ens x) andra v18. Men hann aldrig känna några riktiga sparkar så direkt, hann få någon film när man ser att det rör sig lite bara dagarna innan sjukhuset.

    Hoppas få uppleva det nästa gång :)

    Kan du inte ringa in och be om en koll då? :( tar på psyket att gå runt och känna så! <3


    Ja och det konstiga är att jag kände lika tidigt förra graviditeten trots att moderkakan då låg i framvägg. Minns inte hur den suttit tidigare... men v 13-14 med tidigare känns ju att jag borde redan börjat känna och nu när det är så lugnt blir jag ju orolig.

    Funderar på att kontakta min privata gyn här i stan, får se om det är en godkänd anledning att komma in på ett ultraljud...kan ju prova. Är som du säger jättejobbigt och oroande:(
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-21 21:05:39 följande:

    Å hoppas att du får en tid innan rul, hemskt att gå runt och oroa sig så. Jag kände rörelser väldigt sent förra graviditeten så det va också jobbigt. Alla appar stod att nu känner du rörelser men icke! Va nog inte förrän v 23-24 jag kände nått men sen dröjde det bara någon vecka innan de va så mycket att det syntes utanpå magen till å med.

    Mätningen nu på läkarbesöket gjorde de på huvudet och fick ett beräknat datum utifrån det. Medan ultraljuden i v10+ tog de huvud-rumpamått. Tydligen mäter man huvud och lårben för att datera efter vecka 12-13 sa dom?

    Och ja de nämnde att snabbprovet kommer på 4-5 dagar så hoppas få veta det innan veckan är över men det andra tar upp till två veckor.

    Ska se om jag kan få tag på min bm imorgon och se om de har någon jag kan prata med om allt. Ställa lite frågor och ventilera. På sjukhuset finns det inte ens ett telefonnummer att ringa för att fråga grejer utan då är det 1177 som gäller. Önskar att de hade kunnat ge nått samtalsstöd och inte bara erbjuda sjukskrivning.


    Ja jag ska prova och se om jag kan få ett till ultraljud hos privata gyn här när kk inte verkar vilja. Oj det var väldigt sent att känna rörelser. Men ja det är ju så olika.

    Ja precis, det är väl huvud och lårben som de beräknar bf på vid RUL och huvud-rumpa längd samt huvud vid kub.

    Hoppas allt gått bra för er idag <3 och du gör helt rätt i att be om någon att prata med! Konstigt att det inte ens går att kontakta ett sjukhus ens för att fråga! Och 1177 kan ju inte så mycket om specialiserad mödravård, där sitter ju bara sjuksköterskor...suck.

    Hoppas ni får svar snart så ni får veta snarast möjligt <3
  • Anonym (4a)
    barnlängtan2021 skrev 2021-02-24 12:52:58 följande:

    Tack. Hoppas på att komma igång snart igen.När jag var på ultraljud i 8+0 så var fostret bara 6+3 men hjärtat slog. Fick ett nytt ultraljud 10 dagar senare. Då hade hjärtat slutat slå. Avvaktade för att se om kroppen klarade det själv men det gjorde den inte. Så i fredags började jag med tabletter för att stöta ut det. Väntar på att sluta blöda nu så jag kan få komma på återbesök.


    Beklagar sååå :,( hoppas verkligen det tar sig snarast så ni snart kan njuta igen <3
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-24 08:35:45 följande:

    14/4 Babymakeing

    Jag går händelserna i förväg och hoppas kunna försöka igen i april. Har mentalt tagit avstånd från denna graviditeten för att inte bryta ihop totalt.


    Åh :,( tänker på er och hoppas på det bästa <3
  • Anonym (4a)

    Jag fick iaf tid igår hos min privata gyn, så gudomligt snäll hon är, och bebis lever iaf! Känns så skönt att få se det lilla livet :)

  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-26 00:51:43 följande:

    Vad skönt!! :) vilken lättnad att slippa oroa sig <3

    Jag var precis inne på gynakuten, blev sen kväll/natt.. Ena barnet kasta sig på rumpan rakt ner i min mage/livmoder tidigt idag innan jag ens hann reagera och det gjorde sååå ont. Varit öm och haft hugg så ringde tillslut 1177 på kvällen som ringde gynakuten så fick komma in direkt. Allt såg bra ut, inga blödningar, vatten och moderkakan såg bra ut och bebisen hjärta syntes och rörde sig bra.

    Skönt det.. Hade läst lite direkt efter att det krävs rätt hårt slag mot magen för att det ska vara skadligt men när huggen och brännandet inte gav med sig så blev man ju orolig :/


    Ja nu kan jag nog andas till RUL iaf :)

    Oj så det kan bli med de små. Vet de om de ska bli storasyskon ännu? Svårt att förstå ändå för de små att de ska vara försiktiga med mammas mage. Tur du åkte in så du fick se att allt var bra :) ja bebisen ligger rätt skyddad i magen och tål otroligt nog mycket, men viktigt ändå att kolla upp så det inte hänt något :)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-27 11:40:40 följande:

    Jaa försökte ha is i magen hela dagen sen ringde jag 1177 för att få bekräftat att det oftast inte är farligt men hon var tvärtom istället, att en kraft rakt ner blir rätt stor smäll. Då fick man dåligt samvete. Såklart var mitt blodtryck högt också så läkarna har ringt mig efteråt men efter tryck själv på vc så är det bra. Har nu beställt hem en mätare. Allt med andra barnet gör att min kropp får panik såfort jag ska till sjukhus eller ta blodtryck. Skitjobbigt:(

    Nej dom vet inget än. Dock har äldsta börjat prata mycket om bebisar och vad som händer då, om man åker till sjukhuset då och bor där x) lilla hjärtat. Får hoppas att det verkligen inte blir så igen..

    Har ni berättat för barnen? :) och andra med?


    Ja men det var väl lika bra att få det uppkollat så kan du vara lugn sen :) åh dumma blodtryck! Bra med egen mätare så kan du kolla lite hemma, en sån har jag med. Super!

    Vad sött av ditt barn att kommentera och fundera :D min yngsta har sagt flera gånger hon vill bli storasyster, senast för någon vecka sedan faktiskt och alla barnen har redan kommenterat min mage haha xD men efter RUL besiktningen får de veta :)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-02-27 11:44:17 följande:

    Har nu gått en vecka efter KUB och ingen ringde så det känns skönt :)


    Härligt att höra, passa på och njut nu :)
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-03-01 20:15:57 följande:

    Jaa så söta dom är :) haha oj har dom!

    Ja blir så stressigt att skynda sig till vc när sambon kommit hem från jobbet. Lättare att ha hemma och så kan man kolla om man känner sig konstig eller så :)

    Ja njut du med! :D


    Ja det gick fort att få mage denna gång tydligen haha :D men är tror de bara jag är tjockis haha xD

    Ja det är ju toppen! Jag nu passar vi på och njuter :) har du fått tid för RUL än?
  • Anonym (4a)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-03-02 02:41:31 följande:

    Snabbtestet visade negativt på trisomi 13, 18 och 21. På fredag ska vi tillbaka till sjukhuset och få svar på den fullständiga analysen, eventuellt ett ul till för att se hur det utvecklats senaste tiden.


    Det var väl positivt på sitt sätt ändå att det inte var de kromosomavvikelserna. Hoppas verkligen det ser bättre ut både på moderkaksprovet och ul imorgon! Tänker på er <3
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-03 18:58:58 följande:

    Jag ska ringa imorgon så får vi se! Usch vad ledsen jag är nu, känns kört 


    Men nej!! Vad är det jag läser :,( kräv en koll idag om de inte lyssnar på dig! Hoppas verkligen det inte är någon större fara, många blöder ju lite under graviditet så förhoppningsvis lika för dig!
  • Anonym (4a)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-04 11:36:25 följande:

    Jag är för mesig för att våga kräva det. Berättade läget och hon bad mig avvakta, om det kom klarrött blod eller om jag fick ont skulle jag ringa gyn. Kan ändå förstå det, skulle nog känna mig löjlig om det blev så att jag krävde det, fick komma in på stört och sen får jag ett riktigt missfall i helgen.

    Samma som att jag inte ville ta grav.test innan jag var nästan säker på att jag var gravid. Jag visste att jag skulle bli mycket mer besviken av ett negativt test än mensen. Jag väntar hellre om kroppen tar hand om ett missfall själv än att åka in och få höra att min bebis har dött.

    Däremot om det skulle sluta komma färgade flytningar nu och sen är det ett ma skulle kännas brutalt. Känner mig uppgiven. Jag tänker avvakta över helgen. Hoppas verkligen inte att jag får missfall!! Sen skulle jag snart få en kallelse för inskrivningssamtal. Beroende på när det är kanske jag ringer igen nästa vecka och försöker kräva ul. Men blir det missfall i helgen finns det inte mycket att göra :( Menar om jag småblöder nu hur lång tid kan det ta för kroppen då att komma igång ordentligt om det nu blir missfall?


    Jag förstår om du hellre vill avvakta, som du säger så är det ju inte mycket att göra åt i så fall... jag är nog mer så att jag vill veta snarast ifall det dött så man kan börja om så fort som möjligt, därav jag skrev så. Men det är nog klokt att avvakta och se hur det utvecklas :)

    Har du haft något missfall tidigare?
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu