Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    hopeforaplusa skrev 2021-09-18 16:37:51 följande:
    Jo jag äter 4 tabletter järn om dagen så tar rejält med tabletter men är ändå så trött. Tror mycket beror på att min kropp inte heller är van att bära så pass mycket extravikt men snart är ju den tiden förbi så är bara att hålla ut:) ja är det tvåäggstvillingar så har jag för mig att dom föds vanligt, när dom vill komma ut själva om det inte är för påfrestande för mamman! Har sån enorm förlossningsrädsla och likadant med sonen. Där ville jag ha ett snitt men blev ej beviljad det och blev igångsatt istället och det var hemskt. Så nu när det är två och jag antingen blir igångsatt eller får ett snitt så känner jag att igångsättning inte känns aktuellt. Dock känns inget av valen bra. Är så rädd för smärtan men ut ska dom ju:)

    Åh då har du också kommit en bit i graviditeten! Får du må bra eller spyr du fortfarande?
    Ah det var en rejäl dos! Hur mår magen då? Har ni kollat så järnvärdet ser bra ut nu då? Beror säkert mycket på det! Blir tungt! Har du gått upp mycket hittills? Åh fy vad hemskt att känna så! Har du gått på aurorasamtal? Igångsättning brukar i regel vara svårare än om det kommer igång av sig självt, ledsen att din upplevelse blev sån Hjärta

    Jag har nu inte spytt på flera veckor så tror den delen i princip är över. Har fått svårt att andas, ont i ryggen, bäcken och magen gör väldigt ofta ont på flera olika sätt. Jag har även varit otroligt nere, alltså riktigt sådär "kommer jag nånsin vara glad, vad händer om jag trycker gasen i botten in i den där rondellen". Hemskt har det varit, men det har börjat vända som tur är. Får se om det kommer tillbaka. Deppigheten kom i samband med alla andra besvär som slog till så säkert hände det mycket i magen just då!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-09-18 22:03:23 följande:
    Jag fick som ett plåster med hormoner som man lägger vid tappen. Den kan sitta i 24h innan det ens börjar men för mig drog det igång med full kraft efter bara 2 timmar. Det var alltså min kropp som gav för mycket värkar som man inte ville och när man i slutet behövde få mer kraft i värkarna så var bebis trött och stressad. Jag fick även en infektion under förlossningen och feber.

    Ja verkligen lustigt hur det kan skilja så. Min första föddes 4 dagar efter bf. Det är även samma pappa med alla barn, är nog mest den frågan jag fått av läkare och dom förvånas över haha. Men annars har jag inte hört några teorier ang det.

    Ja dom har varit väldigt förstående och pålästa den här graviditeten. I början blev jag nästan nervös för dom så noga läste mina journaler flera gånger innan vi skiljdes åt för att inte missa något.
    Oj vad läskigt att det gick så snabbt! Men som du säger, stor revansch från förra förlossningen! Förstår att de undrar över det när det skiljer så mycket haha Solig
    Vad skönt att de tog det på så stort allvar! Hoppas det fick dig att känna dig trygg Hjärta
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-21 19:17:23 följande:

    Vet inte om jag svarat men hittar inget så jag tror jag missat?


    Hälsosamtalett gick väl okej, hade hoppats på att hon skulle erbjuda ett vul på inskrivningen för att se hur många det är där inne men det gjorde hon inte. Och jag orkade inte be om ett heller för jag orkar inte med ett nej. Tyckte det va rätt tufft som det va att sitta och prata med henne. Hon försökte trösta att det va tidigt än och mycket att ta in men ja alltså jag kommer ju känna att jag är i ovisshet och har svårt att knyta an fram tills jag vet att allt ser bra ut på det tidiga ultraljudet/kuben. Hon verkade ha lite svårt att ta in det så jag ångrade lite där och då att jag bad om henne när jag bokade tid men å andra sidan är det igen skönt med en som vet vad som hänt så jag inte behöver dra hela den grejen för en ny bm. och det kommer säkert kännas bättre med tiden bara allt visar sig vara okej.


    Pratade med henne om vaccinet iaf och hon rekommenderade starkt att ta det det för gravida drabbas tydligen värre av delta än den förra. Hon tyckte det va jättemärkligt att de inte hade koll där jag vaccinerade mig för de borde gett mig den och inte hållt på som de gjorde. Gick till ett annat ställe så nu är jag fullvaccinerad äntligen.


    Vet inte än när ultraljudet är, hon skrev en remiss till ultraljudskliniken. Hon kunde inte boka direkt eftersom deras tider bara är med barnmorskor och jag ska få träffa en läkare som kollar mig direkt denna gången. Så jag väntar på tid men senast i v 14 så om ca 6 veckor gissar jag. Känns inte som nån ide att gå på ultraljud privat igen eftersom de inte hade koll under förra graviditeten så det kommer inte ge någon ökad trygghet :( Hur gärna jag än skulle vilja se att allt är okej så kommer jag inte lita på deras omdöme. 


    Mysigt med hur den lille sprallar runt där inne <3 Mer än halva tiden gjord nu! Hur känns det?


    Har du hört något om din sambo får följa med? Hjärta

    Tyvärr tror jag oftast de snålar och erbjuder så lite som möjligt. Man måste vara "jobbig" och kriga för minsta lilla Rynkar på näsan
    Förstår att det finns för- och nackdelar med samma bm. Men känns det bra ändå, annars kan du be om att få byta eller kanske testa prata med en annan och se hur det känns? Konstigt men himla skönt att du är färdigvaccinerad nu! Då kan du pusta ut.

    Det förstår jag verkligen om privata missade förra graviditeten. Då kommer det bara ge dig mer oro. Hoppas tiden flyger iväg för dig! Redan gått ett par veckor. Har du fått någon exakt tid för ultraljud än?

    Det känns underbart att ha kommit så långt och jag har ändå haft det otroligt lätt förutom alla blödningar första 16 veckorna. Men nu för 2-3 veckor sen kom det en hel del nya grejer. Sånt som inte kom förrän sista veckorna förra graviditeten. Har haft väldigt ont i ryggen, svårt att andas, magen värker på sätt jag inte alls hade förra graviditeten, det hugger och ilar och krampar. Har känt mig väldigt väldigt nere ett tag, några korta stunder av glädje men i princip har jag gått i en mörk ledsam dimma. Det bara kom över mig och höll i sig ett tag. Men nu har det vänt och jag känner mig väldigt glad och pigg. Magen strular fortfarande men annars är det bättre igen.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-10-05 08:17:40 följande:
    Här är det segt kan jag säga. Det har aldrig känts som att tiden gått så långsamt mellan mens och äl som det gör den här gången. Vet inte om det beror på att jag är så nyfiken på mina provsvar från utredningen och vill komma vidare med den eller om det är pga massa annan stress som tiden segar sig fram.

    Hur är det själv och hur går det med tvillingarna? :)
    Åh vad jobbigt! Säkert eftersom ni är igång med något nytt, det kan ge lite extra spänning att det kan ske något nu. Vad mer är du stressad över? Hjärta
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-10-05 12:09:31 följande:

    Ja så är det säkert. Jag är en väldigt otålig och nyfiken person så jag vill ha svar snabbt så vi kanske kan komma vidare i det här nu.

    Det är en del strul med jobb och studier. Så vissa beslut och moment som ger mig otrolig ångest ibland. Jag hade kommit ifrån det nu under sommaren då det var minimalt med jobb men nu gör sig stressen påmind igen.


    Fattar det! Nu när ni är igång vill ni såklart bara få svar och komma framåt! Snart så :)

    Åh vad jobbigt, men försök att släppa de dåliga känslorna. Det är så svårt men ångest och stress hjälper inte. Försök tänka att ni tillslut kommer landa i rätt beslut och försök ta det med ro tills det sker. Hoppas det lugnar sig lite igen.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-10-06 21:44:29 följande:

    Ja jag fick veta av min kurator att de skulle släppa restriktionerna 1/10. Sån lättnad att jag började gråta. Hoppas nu bara att det inte hinner ändras innan vi ska dit. Fick brev igår att vi fått tid 1/11. Så typiskt att det är studiedag på förskolan då så vi måste fixa barnvakt :( hade inte tänkt berätta för våra föräldrar än egentligen men blir svårt att inte säga varför då.

    Dottern har blivit sjuk två gånger sen hon började förskolan och två gånger har jag blivit smittad å snorförkyld jag med. Funderar på om det är det sämre immunförsvaret som graviditeten ger som gör det. Och foglossningen har börjat (v9+) Yay!

    Men va tufft det låter att ha så besvärligt och känna att allt är så mörkt :( skönt att höra att det känns bättre <3 ska erkänna att jag har sånna tankar titt som tätt.. skulle inte göra slag i det för det känns för elakt mot de runt mig och oftast finns det ju rätt mycket att njuta av i livet. Men tanken slår mig ibland. Har du fått någon hjälp för din värk? Tens tyckte jag va fantastisk sist men förstått att det inte är för alla. hjälpte mig att ta värkarna hemma med första barnet och använde på sjukhuset när andra kom i mars. Fick låna den för bäckensmärtorna från början.


    Underbart att han får följa med!! Snart dags då :) Kan ni inte köra en vit lögn att ni vill iväg på något kul eller säga att någon av er har läkartid för något annat som den inte vill gå själv på? Eller att det helt enkelt vore kul för dottern om de vill ha henne en dag.

    Oj vad jobbigt, kan absolut vara det försämrade immunförsvaret om du inte brukar bli dålig. Fick också foglossning väääldigt tidigt när jag var gravid med min son. Denna gång har det kommit nu senaste veckorna, inte lika illa heller.

    Ja mycket bättre nu! Men lite orolig att det kommer igen. Ja så tänkte jag också, hemskt att göra så mot sina älskade plus att jag vet att det är temporära känslor. Tens funkade ok för bäcken förra gången men har inte tillräckligt mycket besvär tillräckligt långe för att det ska kännas värt det just nu. Testade den under förlossningen med men det var fruktansvärt och gjorde bara smärtan med intensiv!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-10-15 11:24:15 följande:

    Å jag fick ett ultraljud idag av min bm! Hon fick inte göra så egentligen men hon justerade sanningen lite så att det blev ok med ultraljud och vår lilla parveln rörde sig massor och

    snurrade runt. Verkar också vara några dagar längre gången än trott med. Ska göra kub om 1,5 vecka och sen tillbaka igen en vecka senare för ett tul med läkare. Trodde jag skulle få träffa läkare på kuben men blir med med bm då. Men känner mig redan väldigt mycket tryggare för vår ängel kunde inte röra sig eller sträcka ut sig för han satt fast direkt i moderkakan.


    Stort grattis till en vild bebis i magen, underbart att du fick göra ultraljud! Bra barnmorska :D Lycka till nu på kub, hoppas du känner dig ännu lugnare efter det<3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Hopeforapulsa) skrev 2021-10-11 20:58:52 följande:

    Skönt att höra det är bra med!Hjärta Här är det bra förutom allt det klassiska, trötthet, ont osv osv osv. Om 2,5v kommer jag föda med ett planerat snitt. Tiden har verkligen gått snabbt.

    Vilken vecka är du i nu babymakeing och kommer du få göra något ultraljud tidigt eller så? :)

    Fy det låter hemskt lillskrutten, känns det någorlunda bättre nu eller är känslorna detsamma än? :(

    Håller min tumme att du första får ditt efterlängtade plus snart!Hjärta


    Otroligt, nu är det alltså bara några dagar kvar tills era tvillingar föds, fantastiskt vad snabbt det gått! Skönt att få ha dem på utsidan. Stort lycka till, äntligen är det dags :D<3

    Det går ner och upp och ner igen. Jag klarar mig och är ofta väldigt lycklig och glad men även extremt nedstämd och ledsen. Försöker sysselsätta mig med saker jag tycker är kul och jag tycker det funkar helt okej faktiskt. Längtar till vecka 30 när jag verkligen kan börja räkna ner veckorna!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-11-04 13:08:27 följande:

    Tack <3 Vi fick se hen igen häromdagen. Ett långt ultraljud med läkare som gick igenom minsta detalj på bebis som hon kunde utläsa. Allt såg helt normalt ut sa hon. Det enda hon inte kunde se va överläppen för att hen hade händerna i ansiktet hela tiden hehe, men hon sa också att det va helt normalt att det va svårt att se den såhär tidigt också. Ska tillbaka om 5 veckor och få en till grundlig genomgång när rulet ska vara. Känns som vi kan slappna av på riktigt nu. Men inte sagt det till så många vänner än ändå, dels för att vi inte träffats och att jag viljat hålla det mer för oss nu.


    Tufft att ditt mående fortfarande går upp och ner. Håller tummarna att du får må bättre snart. Vilken vecka är du i nu?


    Åh vad skönt att allt ser bra ut! Förstår att ni känner er lugnare, det kommer gå bra det här. Kul att berätta för familj och vänner när man ses! :)

    Jo men i det stora hela mår jag mycket bättre denna gång så får vara tacksam, trots att det går mycket upp och ner. Vecka 29+2 idag så det går framåt, snart vecka 30, då känns det som att nedräkningen börjar på riktigt :D
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-11-04 18:02:09 följande:
    Nej det blir först på måndag som vi får svar och förhoppningsvis en plan eller nått i den stilen :)
    Åh vad spännande! :D
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu