Inlägg från: Anonym (Kör!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kör!)

    Inatt när jag gick och la mig så slog det bara mig att jag inte orkar studera

    Hej,

    Jag vill bara peppa dig lite. Jag kommer också från en förstörd familj. Min lillebror satt inne för narkotikabrott och försök till mord när vi båda bodde hemma, min mamma var frånvarande, min pappa fanns inte med i bilden. Jag bodde i ett utanförskapsområde och min framtid såg inte jätteljus ut. 

    Jag hade hoppat av gymnasiet och stod utan en gymnasieexamen. Jag fick höra om folkhögskola (allmän kurs) och jag anmälde mig till en sådan. Där fick jag lägga upp mitt schema bäst jag ville. Jag valde att läsa i snabb takt. Läste upp matematik, historia, samhällskunskap, svenska och engelska. Jag hade en fantastisk lärarinna som verkligen såg min potential och stöttade mig. Jag blev klar inom ett år (tror att jag läste i 7 månader) och fick då ett jättebra studieomdöme efter att min lärarinna motiverat mig.

    Jag började jobba som väktare och knegade på hårt med 12-timmars arbetsdagar. Tillslut tröttnade jag och fick infall att söka till universitetet. Ingen i min familj eller släkt hade läst på universitet och jag trodde att jag skulle misslyckas om jag försökte, men jag sökte in i alla fall. Jag sökte till statsvetarprogrammet som förstahandsval och tro det eller ej - men jag kom in. trots att jag sökte in i en universitetsstad. Jag hade som sagt fått ett bra studieomdöme och det vägde tydligen tungt, vilket jag inte hade förväntat mig.

    Jag är nu på min sista termin på statsvetarprogrammet och till hösten har jag min statsvetarexamen. Jag har tvivlat på mig själv under de 3,5 åren jag hittills studerat och jag räknade ut mig själv, men här står jag och är snart examinerad. Dessutom har jag fått ett oerhört stort vetenskapligt intresse och skall läsa vidare. Jag har läst sommarkurser i sociologi så jag ska läsa till en master i sociologi med start till våren. Sedan är jag eventuellt intresserad av att doktorera. 

    Jag vill inte förhöja mig själv på något vis utan bara visa att det ÄR möjligt att ta sig vidare i livet trots skitdåliga förutsättningar. Använd ditt förflutna som motivation. Du ÄR kapabel. Du måste bara verkligen kämpa dig igenom ditt år där du läser upp dina betyg och sedan vidare på universitet. Då har du en framtid framför dig där du kommer att leva ett tryggt och stabilt liv. Som sagt - jag kan varmt rekommendera folkhögskolor istället för Komvux. Dels får du helt annat handledning vid en folkhögskola och sedan kan du plugga i din egen takt. 

    Jag önskar dig ett STORT lycka till. Kör! Du kommer inte att ångra dig. 

Svar på tråden Inatt när jag gick och la mig så slog det bara mig att jag inte orkar studera