Inlägg från: Mandelskorpan |Visa alla inlägg
  • Mandelskorpan

    Min dotter får sådana utbrott för ingenting

    Ibland kan ju barn ha så att säga innestående ilska, frustration eller andra känslor som sorg och så kommer alla känslor ut samtidigt när man blir arg på den där lilla legobiten.

    Min ena unge var ilsken och utåtagerande en kort period i skolan, det var en kort tid efter ett jobbigt dödsfall i familjen. Han var lite för liten för att hantera alla känslor, det kunde slå över av till synes trivial småsaker. Det gick i alla fall över.

    Men ?ingenting? i din dotters fall kan ju vara något annat än legobiten, fundera på om hon gått igenom något senaste året som hon kan ha upplevt som jobbigt. Kompisar som flyttat, nya barn i klassen, ny lärare? sånt som vi vuxna kanske tycker är småsaker kan vara väldigt stora och viktiga i våra barns värld.

  • Mandelskorpan
    LillyL skrev 2020-09-18 07:50:10 följande:

    Jag förstår vad du menar men när jag skrev "ingenting" så försökte jag förklara att det inte krävs en större incident eller händelse för att hon skall bli så arg och frustrerad. 

    Jag har aldrig nedvärderat hennes känslor eller förnekat dem, jag försöker alltid sätta mig in i hur hon känner men när jag inte har någonting konkret att gå på är det inte alltid lätt att försöka hjälpa och stötta när inte alltid heller hon själv vet varför hon blir så arg. 


    Just det där ?ingenting? gör att jag tänker att det kanske ligger andra känslor från någon helt annan, tidigare jobbig händelse bakom som egentligen inte har att göra med det hon blir arg på i stunden. Men att alla känslor pyser ut samtidigt när något litet triggar.

    Har ilskan /utbrotten kommit nyligen eller har hon alltid varit så? Du har fått många bra svar om misstänkt ADHD mm. Men då borde utbrotten alltid funnits där, sen hon var liten.
Svar på tråden Min dotter får sådana utbrott för ingenting