• Tom79

    Hur skyddar jag mig och mina barn från makens skulder?

    Apropå tidigare påståenden i tråden: för mig hjälpte definitivt medicin för att få kontroll över ett svårt spelberoende. Jag blev tack vare en sådan helt enkelt kapabel att stå emot impulserna, välja andra beteenden. Det har såklart varit och är en kamp, men det är fem år nu utan ett enda spel (de fem åren innan det ockuperade det mitt känsloliv fullständigt). Lusten och begäret är helt borta. För nu. Jag är inte dum, och vet att sånt här kommer tillbaka, om man inte "gör jobbet" (fysiskt, psykiskt och känslomässigt).

    Som jag ser det handlar spelberoende om hjärnans kemi, ett felaktigt fungerande belöningscentrum. Det behöver inte finnas något "bakomliggande". Beroendet är sjukdomen, och sjukdomen kan liksom alla andra sjukdomar behandlas. I bästa fall med framgång.

    Lycka till!

  • Tom79

    Nej, var annat läkemedel. Vill dock inte gå in på såna detaljer här. Men apropå att din man gav upp: gjorde han det tidigt, eller gav han det några veckor? Insättningssymtom brukar ju gå över. 

  • Tom79

    Jag förstår. Men med det vill jag ändå påpeka att det kan vara svårt att avgöra om såna effekter verkligen har med själva medicinen att göra, eller om han är svag av oro och nojor. Folk i studier kan ju få såna effekter även av sockerpiller.

Svar på tråden Hur skyddar jag mig och mina barn från makens skulder?