• Lexikon

    BF juni 2021

    Hej!


    Precis fått plus, och lite hemligt ännu. Någon mer som nyss fått ett positivt besked? Vill snabbspola till sommaren nu!

  • Svar på tråden BF juni 2021
  • Amandy1990

    Hej! Kan någon med bättre koll försöka hjälpa mig med hur jag ska räkna ut bf? Allt började med att jag fick min mens 2 augusti och slutade då äta p-piller (ätit dem i 12 år). Plussade 31 augusti men fick sen missfall 12 september (det kom lite blod den 12e men blödde mer rejält den 13e). Jag blödde i ca. 5 dagar och gravtest visade negativt nästan direkt efter och då började vi försöka igen. Fredagen den 2 oktober testade jag med clearblue early men det var negativt. I torsdags 8 oktober tog jag ett clearblue early igen och det visade positivt! Tog sen 2 st till dagen efter och de visade lika positivt! Idag 12 oktober testade jag med ett vanligt clearblue och det var positivt igen. Jag har dock ingen koll på när jag hade ägglossning efter missfallet så jag undrar hur jag kan räkna ut i vilken vecka jag är? Någon som vet? Lägger in bild på early från i fredags (2 streck) och det vanliga från idag (plusset). Tacksam för hjälp!

  • Atrocia

    Grattis till alla plus :)


    Jag fick ett stadigt plus tidigt på min 35årsdag den 3e okt! Imorgon går jag in i v7.
    Kämpat sedan årskiftet ungefär, och tempat de sista 2 månaderna för att kolla om min ägglossning fungerade som den skulle, hinner bli lite orolig när månaderna går och inget händer.


    Känns fortfarande overkligt även om symtomen som illamående och trötthet visar sig mer och mer. Extra ljudkänslig har jag varit sedan ca en vecka innan plus och det håller i sig än. 

    Lycka till allihop!


     

  • victorian93

    Hallå! Jag plussade den k lördags den 10/10. Blev helt i chock då jag var så inställd på att det skulle vara negativt då jag inte haft några direkta symtom. Har bim imorgon så är enligt apparna i vecka 3+6.

    När tänker ni att ni ska berätta för era närmsta? Min sambo hade kunnat berätta samma dag vi plussade men jag vill ändå vänta några veckor till..

  • Anonym (Sofia)

    Hej!

    Jag vill gärna vara med i facebookgrupp, jag har bf juni 2021, men jag är så nojjig att mina vänner på Facebook kan se att jag är med i gruppen. Hur funkar det??

  • Amandy1990

    Tillägg: Nu blir jag ännu mindre klok! Tog idag 13 oktober ett clearblue med veckoindikator (på kvällen, har tagit de andra på morgonen, så förväntade mig kanske egentligen ett svagare resultat) och fick 3+ vilket ju står för 5+ veckor gravid. Men jag fick ju missfall 12 september.

    Ursprungligt inlägg: Hej! Kan någon med bättre koll försöka hjälpa mig med hur jag ska räkna ut bf? Allt började med att jag fick min mens 2 augusti och slutade då äta p-piller (ätit dem i 12 år). Plussade 31 augusti men fick sen missfall 12 september (det kom lite blod den 12e men blödde mer rejält den 13e). Jag blödde i ca. 5 dagar och gravtest visade negativt nästan direkt efter och då började vi försöka igen. Fredagen den 2 oktober testade jag med clearblue early men det var negativt. I torsdags 8 oktober tog jag ett clearblue early igen och det visade positivt! Tog sen 2 st till dagen efter och de visade lika positivt! Idag 12 oktober testade jag med ett vanligt clearblue och det var positivt igen. Jag har dock ingen koll på när jag hade ägglossning efter missfallet så jag undrar hur jag kan räkna ut i vilken vecka jag är? Någon som vet?

    Grattis alla andra till era plus!!!

  • Jensan88
    Anonym (Sofia) skrev 2020-10-13 11:07:18 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna vara med i facebookgrupp, jag har bf juni 2021, men jag är så nojjig att mina vänner på Facebook kan se att jag är med i gruppen. Hur funkar det??


    Här finns en grupp. Det är en hemlig grupp och ingen kan se att du är med. :)

    Här kommer länken:

    www.facebook.com/groups/383700732656019/
  • Anonym (Baby#2)
    victorian93 skrev 2020-10-13 08:59:26 följande:

    Hallå! Jag plussade den k lördags den 10/10. Blev helt i chock då jag var så inställd på att det skulle vara negativt då jag inte haft några direkta symtom. Har bim imorgon så är enligt apparna i vecka 3+6.

    När tänker ni att ni ska berätta för era närmsta? Min sambo hade kunnat berätta samma dag vi plussade men jag vill ändå vänta några veckor till..


    Vi kommer vänta kring jul, då har vi kommit förbi de första 12 veckorna med störst missfallsrisk och vi kommer ha fått göra första ultraljudet :) men min bästa vän vet redan nu (fick reda på det samma dag som plusset var tydligt).

    Det finns inget rätt eller fel. Vill ni berätta nu, så gör det! Jag tänker att om jag vet att jag vill prata med en viss person vid ett eventuellt missfall så kan den personen lika bra få veta och dela glädjen med oss redan nu. Men om jag känner att det känns jobbigt att prata eller berätta för ex. svärmor om ett missfall så väntar jag att berätta till största risken är över. Det är helt upp till er och era känslor kring detta :)
  • Tessie H

    Hoppar in här också.

    Jag har 5 barn i spridda åldrar mellan 3 & 21 år, 2 stycken MA runt vecka 12 under 2018 & 2019 och har nu äntligen lyckats plussa igen.

    Var på vul idag pga min historik och visade exakt rätt 6+4 och ett litet tickande hjärta. bf 6 Juni.

  • Anonym (Anonym)

    Hej! Vet inte hur jag ska börja detta inlägg eller vad jag egentligen ska skriva men jag tror att jag behöver höra andras tankar/råd och erfarenheter. Tidigare idag fick jag ett plus på stickan. Detta kom väääldigt oväntat då jag fick mitt första barn för bara 6 månader sedan(!!). Vi planerade inte heller någon ny graviditet just nu. Jag och sambon har pratat om att vi absolut vill ha syskon till vår förstfödda men vi hade inte tänkt oss SÅHÄR tätt och vi har varit noga med att använda kondom. Mina känslor är väldigt blandade, första reaktionen var "nej nej, jag klarar inte en till såhär tätt". Vi har haft/har det fortfarande ganska kämpigt med vår första med bland annat dålig sömn och många vaknätter. Jag känner mig inte heller helt återställd efter förlossningen, det är först nu jag börjar känna mig som mig själv men det är lång väg tillbaka för att återfå musklerna och styrkan jag hade innan förra graviditeten. När chocken lagt sig lite kan jag samtidigt känna en stor tacksamhet för att vi verkar ha så lätt att bli gravida. Barn är en gåva och jag har flera i min bekantskap som kämpar för att bli med barn. Det tar emot att göra en abort men jag vet inte hur jag ska klara av att gå igenom en till graviditet, förlossning och att ta hand om två små barn samtidigt. Om allt går bra så kommer det vara ca 14-15 månader mellan barnen. Till saken hör att min förra graviditet var kämpig med mycket illamående och foglossning och jag känner redan nu av illamåendet. Hur ska jag klara av att ta hand om min 6 månaders när man mår såå illa? Jag är även orolig för hur kroppen ska reagera på en ny graviditet? Har inte haft tid att bygga upp musklerna alls mellan dessa graviditeter. Och för att inte tala om bäckenbotten och knipet... Åh så mycket blandade känslor! Är det någon annan här som har barn tätt eller känner ni någon som blivit gravid igen bara 6 månader efter förra förlossningen? Uppskattar allas råd och tankar. Vet inte om jag ska behålla eller om abort är det bästa alternativet : -(

Svar på tråden BF juni 2021