Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    För sträng?

    Du verkar ha noll erfarenhet av hundar. För det första, sluta skäll på din stackars hund!!! Du får aldrig mer göra så där, förstår du det?! Och du ska inte använda buren som straff heller, det ska vara hennes trygga punkt!

    Du behöver satsa på en valpkurs. Att muta med godis är en effektiv metod för all möjlig träning (positiv förstärkning).

    Du måste fatta att det är en valp, fyra månader, det är en liten bebis du har hand om just nu! Om du inte kan hantera den ska du lämna tillbaka den till uppfödaren direkt! Jag är extremt tveksam till att du ska ha hund.

  • Anonym (Anonym)
    CiaKinuski skrev 2020-10-07 15:49:47 följande:

    Jag läste ett liknande inlägg innan jag skrev mitt inlägg så inga elaka kommentarer tack!! Ganska elakt sagt och tog åt mig att du skrev att jag inte ska ha hund och borde lämna den tillbaks till uppfödaren!! :(
    Jag har mycket erfarenhet av hundar men inget liknande som min hund nu.  Har använt bara sådanna tips som jag läst och fått av bekanta!! Detta är ju inget jag vill göra mot henne men det är det som jag fårr höra av personer med ännu mer erfarenhet än vad jag har som sakt att de sätt jag nu använt ändast ska fungera så därför frågar jag ju hjälp för vet att de är fel!


    Vad förväntar du dig när du missköter en valp?? Om du håller på så där kommer den bara bli mer rädd för dig och du kan få ytterligare problem på halsen tills du måste omplacera den.

    Bara idioter ger sådana råd som att man ska skälla på små djur. Erfarenhet är inte likställt med att man gör rätt för det. Och du säger att du själv har erfarenhet? Om du inte har hållit på så där tidigare varför ska du då göra det nu?

    Du får inte skälla på den mer, greppa den i nacken, stänga in den i buren eller vara stygg mot den på andra sätt. Den kissade ju för f*n på sig för att du skällde på den!! Du har inte varit sträng, du har varit elak, ledsen om det svider men du måste ju fatta att det är ett oskyldigt djur du har hand om, som förtjänar bättre! Jag är inte alls förvånad att den stackaren är rädd för dig nu.

    Så vad ska man göra? Jo man är snäll mot sitt djur, tröstar, tar ut den på promenader ofta, lär sig se signaler på att hunden behöver gå ut, ger den godis om man vill förstärka vissa beteenden osv. Jag skulle snarare fokusera på att bygga en relation just nu för vem f*n bryr sig om vacker tass liksom. Såna partytrick är inte nödvändiga någonstans. Det är en hund, den behöver omvårdnad och fostran.
  • Anonym (Anonym)
    CiaKinuski skrev 2020-10-07 16:24:50 följande:

    Okej. Har försökt hitta såndäna lock huv till kattlådor men hittar inga sådanna här i Finland,  och hos en kamrat så var hon ändå i kattlådan fast hon har sådanna. Buren slutar jagmed helt och hållet med och låter den vara hennes trygga plats. Låser inte in henne mer så kanske jag ännu får hennes förtroende tillbaks, lika så med att ta i nackskinnet. Ska jag liksom då bara säga strängt nej till henne då hon gör något fel och eventuelt lyfta bort henne då? Det har inte lyckats på henne liksom.


    Man säger till med bestämd röst, man behöver inte låta elak eller sträng för det, och så lyfta bort henne ja.

    Du måste få in i huvudet att hon är en liten valp, fyra månader, jämförbart med ett barn som bara är något år gammalt, de lyssnar inte heller, för de är inte kapabla till det än, de har inte hjärnkapaciteten än. Du ska vara konsekvent i vad hon får/inte får göra och fortsätta säga ifrån, och så klart berömma när hon gör rätt. Och släpp dina förväntningar att hon inom några veckor eller till o med månader kommer att vara en lydig liten varelse, det tar tid att lära sig rätt.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (U) skrev 2020-10-07 17:34:08 följande:

     


    Om du sätter upp en barngrind eller liknande där kattlådan sitter så att katterna kan slinka igenom men inte hunden så löser du lätt det problemet. 


    Eller under! En del grindar kan sättas en bit upp i luften.
  • Anonym (Anonym)

    TS, det du beskriver låter ju som misär. Om du är djurvän så borde du anmäla säljaren till Länsstyrelsen.

    Fin hund förresten.

  • Anonym (Anonym)
    CiaKinuski skrev 2020-10-07 21:15:21 följande:

    Nu slog det mig en annan fråga. Hur ska jag få henne att sluta bita mina katter? De är bara kattungar också (5-6 månader gamla) så de är vana vid att hunden är här och de ger inte med klorna men de skriker då hunden tar rag i dem för hårt. Det är ena ungen som hon skärskilt alltid går till och tar i. :(


    Men du sa ju att du hade så mycket hunderfarenhet sedan tidigare...? Valpar bits, det är liksom allmänt känt, nästan en klyscha. Ge henne tuggleksaker t ex men hon lär inte sluta leka med katterna, de är alldeles för roliga.
Svar på tråden För sträng?