• Sat 17 Oct 2020 09:41
    1583 visningar
    14 svar
    14
    1583

    "Amma inte mer än 8 minuter"

    Varje gång jag är till bvc med sonen säger sköterskan till mig att inte amma sonen (1månad) mer än 8 minuter på var sida för enligt henne är det den tiden det tar för ett barn att tömma bröstet. Jag hittar inte någon information som är ens i närheten av det någon annanstans utan det brukar oftast heta att barnet ska amma tills hem vill sluta... Någon annan som fått höra detta?

    Jag amma och ger tillägg just nu men skulle gärna vilja helamma i framtiden och är tveksam till att den här sköterskans sätt ska få mig dit...

  • Svar på tråden "Amma inte mer än 8 minuter"
  • Sat 17 Oct 2020 12:35
    #5

    Ett par dagar ammade jag på dagarna utan ersättning. På kvällarna låg han då bara vid bröstet och skrek utöver sig om jag försökte lägga bort honom istället för att byta bröst, blev inte nöjd förrän han fick godnattflaskan, sedan fick han en till flaska under natten då han sover längre på flaska. Någon gång fick han fått en flaska på dagen då jag upplever att han inte blir nöjd med det han får av mig oavsett hur länge vi sitter. När jag sa det till bvc sköterskan fick jag typ skäll och hon sa att jag skulle ge en flaska på morgonen, en på dagen och en på kvällen så skulle han bli nöjdare och det blev han men tror ju knappast det hjälper min mjölkproduktion.

    Tror jag ska kontakta ammningsmottagningen till veckan för hjälp

  • Sat 17 Oct 2020 14:51
    #9
    Mascaraklumpar skrev 2020-10-17 12:54:26 följande:

    Jag antar att han gått upp lite dåligt i vikt i och med att du ger tillägg? Det kan ju vara så att sköterskan oroar sig för att han ska bli för trött för att orka få i sig tillräckligt med ersättning.. Generellt finns det inga råd om att begränsa amningslängden utan tvärtom är ju rådet att låta barnet suga så ofta och länge det vill, men i enskilda fall kan det finnas faktorer som gör att man rekommenderar något annat.

    Det kan förstås också vara att detta är ett råd som sköterskan alltid ger, och i så fall är det ju inte rätt.


    Han fick en infektion sin första vecka på jorden som gjorde honom trött så han orkade inte äta ordentligt och iom att han fick i sig för lite mat orkade han inte kämpa mot infektionen så det blev en ond cirkel, därav ersättning. Infektionen är däremot borta sedan länge och han går nu upp bra i vikt så tror inte att hon är rädd för något sådant.
Svar på tråden "Amma inte mer än 8 minuter"