Inlägg från: My19 |Visa alla inlägg
  • My19

    Du varannanhelgpappa....

    Sasssse74 skrev 2020-12-28 08:30:51 följande:

    Det ska stå.

    Min son tränar fotboll och jag har sett till att jag är hans tränare , så jag "träffar" honom 2gånger i veckan extra under fotbollsäsongen.


    Mina barn är 2 helger hos pappa, en helg hos mig, 2 helger hos pappa, en hos mig osv. Så det ?vardagliga? sker här hemma hos mig. Mina barn funkade inte som varannan vecka barn och jag själv är varannan vecka barn sen jag var 1 och det var helt värdelöst enligt min mening, visst de va bra att få träffa båda föräldrarna osv men man bodde alltid i en väska kändes det som. Inte förrän nu, 35 år gammal har jag ett hem som jag känner är hemma.

    Men nog om det, jag brukar skicka med lite läxor osv till pappan och han får även åka iväg på matcher å sånt (vi bor nu 9mil från varandra). Men jag tycker också att den där fjärils kär skrev bra saker. Och superbra att du är tränare tycker jag! Du verkar ha mer koll på ditt barns liv än vad mina barns pappa har även fast han träffar dom oftare än vad du träffar ditt barn.

    Men ja, svårt, helger är ju alltid helger. Men låt barnet städa även där hemma och ha helger där man gör absolut ingenting osv. Ha ?tråkigt? tror jag också är viktigt. Mina barn kan va helt slut när dom varit hos pappa för de gjort så mkt roliga saker, ingen tid för återhämtning eller bara mysa i soffan. Det resulterar i att dom aldrig vill göra något ?roligt? på dom få helger dom är kvar hemma. Då längtar dom efter sovmorgon och mys i soffan bara.

    Men en sak vore väl kanske att prata med ditt barn? Skriv en lista på roliga saker och på ?tråkiga? vardagliga saker. Så får du se ifall ni tänker lika. Involvera barnet MYCKET. Och prata om hur barnet vill att helgerna ska vara. Du får mkt tips men det viktigaste är ju att det ska funkar för er två och ingen annan.

    Lycka till! :)
  • My19
    Sasssse74 skrev 2020-12-28 08:30:51 följande:

    Det ska stå.

    Min son tränar fotboll och jag har sett till att jag är hans tränare , så jag "träffar" honom 2gånger i veckan extra under fotbollsäsongen.


    Och just det. Det är jäkligt meckigt att vara ?vardagsförälder? också. Att försöka få med det roliga. Känns som det bara är massa ?det här ska göras och det där osv? innan sängdags. Bara massa måsten. Läxor osv.. ja du förstår säkert var jag menar. Så man får lite ångest som vardagsförälder också fast åt andra hållet. Man blir den tråkiga föräldern, iaf när barnen var små. Då ville dom bo hos pappa för dom fick alltid godis där men aldrig här, vilket såklart berodde på att dom var hos pappa på lördagarna haha.. lite lättare nu när dom är större, 10 och 12 år.
Svar på tråden Du varannanhelgpappa....