Inlägg från: Anonym (Vänster är ett skällsord) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)

    Dags att förbjuda hemmafruar?

    Att frivilligt vara "hemmafru" ska givetvis inte förbjudas.

    Istället tycker jag vi borde förbjuda alla de som väljer att leva så att kräva att samhället ska ta över ansvaret för deras försörjning när/om de tröttnar på sin "mansbäbis" o får för sig att separera...

  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-11-14 15:07:34 följande:
    Det finns ju redan lagar som reglerar det. Du får inte socbidrag utan motprestation.
    Anonym (U) skrev 2020-11-14 15:34:45 följande:
    Vad ska de få istället för försörjningsstöd då? ( motprestation krävs redan i många fall)
    De får väl helt enkelt vakna upp och inse att de själva har personligt ansvar för sin egen försörjning?

    Ingen frisk vuxen människa ska vara beroende av varken staten eller någon annan, de ska försörja sig själva.

    Upp o hoppa o skaffa ett jobb, inte sitta o peka på allt man anser sig ha "rätt" till.

  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (U) skrev 2020-11-14 16:15:06 följande:
    Visst, men om de nu inte hittar jobb, vad ska de göra då?
    Ja inte ska de ställa sig o kräva att staten tar hand om dem med våra skattepengar iaf.

    Vad de sen väljer att göra är fullständigt upp till dem själva som individer.
  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (U) skrev 2020-11-14 16:27:26 följande:
    Du har inga tankegångar om vad de ska göra alltså, annat än att de under inga omständigheter får belasta skattebetalarna?

    Du har inga idéer om om hur det ska genomföras i praktiken?

    Tänk så enkelt att slänga ur sig förslag då!
    De får helt enkelt hitta ett sätt att sköta sin försörjning. Hur de sen gör...det är deras problem.

    De har frivilligt gått in i att sätta sig i beroendeställning till en annan människa, då får de väl helt enkelt leva med sitt val, inte kräva att de ska ha rätt att ändra sig senare o föra över ansvaret för deras försörjning på samhället.

    Det är ju det jag försöker få fram, att har du väl en gång gjort detta val, då har också detta val för evigt stängt många andra dörrar.
    Har du struntat i att utbilda dig eller på annat sätt lära dig ett yrke o går in i rollen som hemmafru så gör du också medvetet valet att sätta dig i beroendeställning till din partner som då sköter din försörjning.
    Då har du också valt bort alternativet att separera någon gång i framtiden, hur tråkig relationen än blir så är det bara att bita ihop o leva med konsekvenserna av de val man gjort.
    Att i det läget ha mage att kräva att samhället o skattebetalarna ska ta över ansvaret för konsekvenserna av dina tidigare val, det håller inte.
    Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-11-14 16:27:22 följande:
    Om de inte hittar något jobb är de ju i samma sits som alla andra arbetslösa, eller ska man få hjälp från staten bara om man är arbetslös av "rätt" orsak? Jag tycker vi kan sluta ge a-kassa till alla som sagt upp sig i så fall, de förtjänar knappast något ekonomiskt stöd då, eller hur?

    Den tanken stödjer jag fullt ut, ingen a-kassa o inga bidrag till de som frivilligt säger upp sin egen anställning. De har ju då själva gjort ett aktivt val att bli arbetslösa, varför ska de ha rätt att leva på alla andras bekostnad?


  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (U) skrev 2020-11-14 17:23:05 följande:
    Här har du skrivit ytterligare ett inlägg där du inte lyckats komma med en enda tankegång om hur din idé om försörjningsstöd ska genomföras i praktiken. Att säga exakt samma sak som tidigare ändrar ingenting.
    Du vill alltså att hemmafruar specifikt ska stängas ute från samhällets yttersta skyddsnät , som egentligen alla har tillgång till?
    De ska inte ens få skilja sig eller separera om det innebär att de behöver försörjningsstöd (eller ska de inte få  skilja/ separera under några omständighheter?).
    Jag har inte sagt att just denna grupp specifikt ska stängas ute ifrån samhällets skyddsnät. Det jag skrev var att alla vuxna friska personer ska ta personligt ansvar för sin egen försörjning.
    De får gärna separera hur mycket de vill, men de ska försörja sig själva.
    slirren skrev 2020-11-14 18:35:38 följande:
    Resonemanget haltar då detsamma gäller många andra grupper i samhället som behöver hjälp och därmed belaster skattebetalarna. Varför ska vi betala vården för en skjuten gängmedlem, idiot som testat basejumping/bergsklättring/falskärmshoppning etc? Vården för rökare, alkoholister/missbrukare eller <sätt in valfritt onödigt val som människan gjort>.
    Om du inte tagit reda på mina ställningstaganden och åsikter i ämnen så kan du omöjligt hävda att mina resonemang haltar.
    I mina ögon spelar det precis ingen roll vem du är o vilken bakgrund du har, alla ska ta ansvar för konsekvenserna av sina val. Alla friska vuxna individer ska ta ett personligt ansvar för sin egen försörjning. Ingen frisk vuxen ska sätta sig ner o ställa krav mot samhället att de har nån form av rättighet att bli försörjda av skattepengar helt eller delvist.

    Just våden är ett av mycket få undantag där jag anser att alla har rätt att få all nödvändig sjukvård ifrån staten. Jag vill inte vara en del av ett samhälle som låter sina egna medborgare ligga på en parkbänk o dö om de inte har råd att betala för sin vård...
    Däremot har jag inget emot något form av system där alla betalar enligt en individuellt fastställd skattetabell, där de som lever en hälsosam livsstil o tar hand om sig tillåts betala en lägre procentsats. De som istället lever en självdestruktiv och risktagande livsstil får betala en högre procentsats.
     

  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (U) skrev 2020-11-14 22:31:34 följande:
    Du skrev att de inte ska få försörjningsstöd. Kontentan blir då att de ska stängas ute från samhällets yttersta skyddsnät.

    Vad som är alternativet , om de inte kan försörja sig själva, har du fortfarande inte svarat på.
    Jajjemän, jag skrev att de inte ska tillåtas ställa krav på staten att försörja dem. Men inte på grund av vad de gjort eller vem de är, samma för alla rakt av, ingen vuxen frisk människa ska tillåtas ställa krav på staten att ta ansvaret för sin egen försörjning.

    Alla har ett personligt ansvar för sin egen försörjning, varför ska vissa tillåtas slippa ta ansvar för konsekvenserna av sina livsval?
    Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-11-15 06:48:46 följande:
    Ja, det är så vårt samhälle ser ut och är uppbyggt. Vi har ett skyddsnät för personer som inte lyckas hitta jobb och försörja sig själva. Till dig, till "Vänster är ett skällsord" och alla andra som vänder sig emot det finns två alternativ. Gilla läget eller flytta till ett land utan det skyddsnätet.
    Eller så kan man engagera sig politiskt och driva opinion för att stoppa möjligheterna att missbruka detta skyddsnät.
    Finns ingen anledning till att en fullt frisk vuxen människa ska kunna sitta på arslet hela dagarna o kräva att bli försörjd av staten.

    Avsikten med dessa skyddsnät är att hjälpa de som verkligen behöver hjälp för att de av olika anledningar är oförmögna att försörja sig själva.

  • Anonym (Vänster är ett skällsord)
    Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-11-15 21:47:04 följande:
    Du får nog inse att du stångar huvudet mot väggen om du hade tänkt inskränka de rättigheterna :) Sverige är och förblir ett socialistiskt land, åtminstone för flertalet generationer framåt.
    Vilka rättigheter?

    Rätt att slippa arbeta om man inte vill?

    De sociala skyddsnäten är menade att försörja de som inte KAN försörja sig själva, det är inte meningen att samhället ska försörja en fullt frisk vuxen människa bara pga att hen inte lyckas "hitta" eller "få" ett jobb...
    Anonym (U) skrev 2020-11-15 21:56:26 följande:
    Och här upprepar du dig igen . Det är fullständigt onödigt.

    Du har fortfarande inte svarat på vad som är alternativet och vad de ska göra istället.
    "De", och alla andra, ska ta ett personligt ansvar för sin egen försörjning. Är du en frisk vuxen människa så är det upp till dig själv att ordna tak över huvudet och mat i magen, lyckas du inte med det så får du helt enkelt finna dig i att vara utan.
    När du blivit hungrig nog så ska du se att motivationen kommer o du finner en lösning.

    Arbetslösheten varierar ju över tid, men runt 5-10% är väl ett rimligt snitt över senaste decennierna?
    Det betyder att 90-95% av befolkningen lyckas med att försörja sig själva, varför skulle det då på något sätt vara orimligt att anta att dessa sista 5-10% även de skulle klara av det om de verkligen försökte? 

Svar på tråden Dags att förbjuda hemmafruar?