• S23

    Varmrökt lax?

    Jag skulle nog välja bort plocksalladen. Av den enkla anledningen att jag ser det som en risk för magsjuka. Oavsett lax eller inte.

    Troligtvis har den varit vacuumpackad och då gäller samma råd som för gravad lax. Alltså den varmrökta laxen har precis som den gravade inte blivit tillagad efter att ha legat vacuumpackad.

    Sedan beror det ju på hur stor uppoffring man tycker att det är också

  • S23
    Liii19 skrev 2020-11-13 21:02:51 följande:

    Tror du det funkar om man steker laxen innan? Och sen ställer den i kylskåp.

    Köpte idag o ska äta imorgon på utflykt.


    Om du steker den så absolut.

    Då har du tillagat den precis på samma sätt som du skulle tillagat en färsk laxbit. Med andra ord dödat alla bakterier.

    Så blir helt enkelt samma sak som att du skulle stekt en färsk laxbit och lagt i kylen för att ta med dagen efter
  • S23
    Aliona skrev 2020-11-13 21:14:05 följande:

    Steka varmrökt lax - det kan knappas bli så bra. Men visst, om du nu vill det så blir laxen absolut ätbar. Tänk bara på att innertemperaturen måste upp i minst 70 grader för att det ska funka, så den måste vara ordentligt genomstekt, inte bara lite på ytan.


    Bra att poängtera att den ska vara genomstekt ordentligt.

    Viss risk för att den blir torr ja. Men tror inte det smakar så hemskt. Är ganska övertygad om att vi stekt upp varmrökt lax några gånger tillsammans med annat för att göra pastasås på
Svar på tråden Varmrökt lax?