• Tue 17 Nov 2020 10:34
    3601 visningar
    167 svar
    167
    3601

    Gravid efter ivf

    Jag är i samma situation, dvs gravid efter IVF. 


    Första gången jag är gravid och resan hit har varit lång, allt känns så overkligt. 

    Hur långt gången är du? 

    Jag är i 7+0 och ska på första VUL på torsdag, vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning...

  • Tue 17 Nov 2020 13:59
    #7
    Ölandstoka skrev 2020-11-17 11:36:30 följande:
    Vad härligt att det blev plus till slut :) Det tar ett tag innan man tror att det verkligen är sant, ultraljudet hjälper nog till att få det att kännas på riktigt. Får pappan vara med på ultraljudet?

    Idag är jag i 5+5. Har ultraljud 2 december och min man får inte vara med, det känns riktigt tråkigt. Och läskigt. Men han kommer att vänta utanför :)

    Ja, jag har siktet inställt på efter UL. Då har jag bestämt att det är på riktigt :) 

    Min partner får vara med på första ultraljudet då det är i privat regi (privat IVF) men tyvärr är min region väldigt restriktiva med alla andra besök, där får ingen följa med på något utav besöken :( 


    Tydligen får vi inte heller fota eller filma under besöken. Men vi får köpa bilder från ultraljuden iallafall. Så detta första ultraljud är väldigt viktigt för oss båda. 

    Har du gjort flera IVF? 

  • Tue 17 Nov 2020 15:01
    #9
    Clemmentina skrev 2020-11-17 13:04:38 följande:

    Jag hoppar gärna in här och följer er andra. Plussade igår efter vår 3:e ivf (4:e återföringen) och är i v 4+3. Tidigt ännu med andra ord! Första vul blir i mitten av december.


    Grattis till plusset! 
    Är det första graviditeten?

    Jag har gjort tre IVF:er, men bara två ÄP och två insättningar, inte fått något till frysen. 
    En sak som jag tycker känns väldigt jobbigt är vetskapen om att om detta inte går vägen så är det bara att börja om med en ny IVF omgång... Usch!
  • Tue 17 Nov 2020 15:31
    #12
    Ölandstoka skrev 2020-11-17 15:17:53 följande:
    Vad skönt att han får vara med. Men kanske ska gå och ta ett privat ultraljud senaste bara för att han också ska få vara med.

    Det här var tredje ivf:en och sjätte återföringen, så det är en liten från frysen jag har i magen. Har två till i frysen också.

    Jag är lite orolig över kub, i våras ställde de in det helt och det börjar bli fler och fler sjuka, hoppas att de fortsätter ha öppet. Ska ni göra kub?

    Ja, har det lite i bakhuvudet att boka in ett till privat mellan KUB och RUL (om vi kommer så långt..) 

    Då var det med andra ord verkligen på tiden att det tog sig för er! :) 

    Jag vill absolut göra KUB, jag vill ha så mycket information som möjligt. Överväger även att göra privat NIPT beroende på utfall av KUB. 


    I min region (Östergötland) tror jag att de haft erbjudande om KUB hela tiden, men är inte säker. Det skulle vara väldigt jobbigt om de ställer in det... 
    Planerar ni att göra det? 

    Denna väntan på VUL är så sjukt lång, konstigt nog tycker jag att den är värre än väntan på testdagen var.

  • Wed 18 Nov 2020 07:16
    #22
    Clemmentina skrev 2020-11-17 16:45:31 följande:
    Det blev ett tidigt missfall/kemisk graviditet på vår första ivf/färskåterföring. Men då blödde jag redan innan jag ens plussade så hann aldrig glädjas då. Det var mest masss ångest!

    Förstår precis hur du känner kring att inte ha något i frysen. Vid vår första ivf fick vi inte heller till frysen (vid den kemiska graviditeten). Vi gjorde totalfrys vid ivf2 pga av Corona och fick två i toppenembryon frysen som inte blev något. Nu senast fick vi testa icsi och hade hoppats på fler befruktade. Det blev det inte och snopet nog inget till frysen. Men färskåterföring verkar vara vår grej! ;)

    Får jag fråga varför ni gör ivf?
    Låter väldigt jobbigt! :( 

    Huvudsaken är ju att något tar sig tänker jag :P Även om jag hade hoppats på något till frysen. Jag har fått 7 befruktade ägg båda gångerna, men enbart en blivit en blasto per gång... 

    Vi gör IVF för att jag har endometrios med förstörda äggledare, stor cysta och massa sammanväxningar. Så det finns inte på kartan att jag skulle bli gravid utan hjälp. Skönt nog har min man med beröm godkänt på sin front, så det är "bara mig det är fel på". 
    Varför gör ni IVF? 
  • Wed 18 Nov 2020 07:19
    #23
    Ölandstoka skrev 2020-11-17 21:20:16 följande:
    Snart ska du få se det där finns lilla pigga hjärtat :)

    Ja jag känner som du, jag vill veta så mycket som möjligt. Skulle absolut göra nipt om det inte var så dyrt, så det kommer jag nog inte att göra det. Men skulle de stänga ner kub igen däremot så får det nog bli det ändå men jag hoppas att all verksamhet rullar på.

    Har ni berättat för familj eller väntar ni till efter vul?
    Åh gud jag vågar inte ens tänka på det, en dag kvar nu!

    Ja, det är dyrt... Misstänker dock att det kommer vara mitt nästa orosmoment, fostrets hälsa, om det visar sig att det tar sig på riktigt. Börjar bli duktig på oro här alltså >.< 

    Vi har berättat för makens föräldrar, då han så gärna ville det. Jag har inte berättat då jag inte riktigt tror på det förrens efter UL. Men om det går bra i morgon så då vill jag börja berätta. Kommer ändå ha svårt att dölja det då jag mår mer och mer illa... 

    Har ni berättat? 
    Har du några symtom ännu? 
  • Wed 18 Nov 2020 11:58
    #28
    Clemmentina skrev 2020-11-18 08:39:31 följande:
    Exakt så tänker jag med! :) Vilken tur att ivf finns. Skönt att allt verkar fungera bra för din man i alla fall. Även i vårt fall ligger orsaken hos mig. Förmodligen pcos men har egen ägglossning ibland. Testade Letrozole i sju månader och fick ägglossning varje gång men blev inte gravid. Jag har också haft en cysta och opererats så en gynekolog trodde på sammanväxningar. Ivf har inte gett oss mängder av ägg trots bra amh och hälften eller färre har befruktats. Så känns som det kan vara något mer. Nu hoppas vi att det går vägen för oss båda! När har du bf?
    Det är så himla många steg som måste fungera i ivf processen: Svara på stimulering, rätt storlek på ägg, lyckas med äggplock, befruktning, mognad. Så mycket som kan gå fel... 

    Om det nu går vägen så är det 5/7 nästa år.

    När har du beräknat bf? 
  • Wed 18 Nov 2020 12:55
    #32
    Ölandstoka skrev 2020-11-18 10:25:50 följande:
    Det kommer att gå fint :)

    Vi väntar till efter vul med att berätta. Jag behöver berätta öga mot öga och vi kommer ändå inte att träffa dem innan. Är lite svårt att träffas nu med corona så vi får se när det blir.

    Jag är svagt illamående ganska ofta, väldigt osugen på det mesta. Kaffe har jag inte druckit sedan förra helgen, det liksom smakar illa nu :P Är väldigt sugen på salt däremot, typ oliver, korv, chips mmmm :D Är väldigt trött också men jag har svårt att säga om det är graviditet eller årstiden. Ömma bröst också.

    Har du några symtom annat än illamående? Lyckas du få i dig någon mat eller är det svårt?
    Öga mot öga är viktigt för mig med, vi bor inte så långt ifrån varandra så träffar svärföräldrarna korta stunder utomhus i dessa tider. Svärmor tyckte det var extremt jobbigt att inte få ge oss en kram...

    Åh salt, det är min grej med! Salta kex, salta chips och mycket salt på maten, nom! 

    Jo, börjar samla på mig en lista med symtom: ömma bröst, törstig konstant, yrsel, trötthet, saker börjar lukta konstigt... Men illamåendet är det som är mest påtagligt. 
    Mat får jag i mig allt, behöver äta 1 gång i timmen för att kunna jobba, vilket känns sådär. Jag hoppas det vänder snart, annars kommer vikten gå åt skogen.
    Men det löser sig säkert det med :) 

    Just nu känns det endå rätt bra med mycket symtom, även om det är jobbigt. Men tänker att det är ett gått tecken. Hur känner du för symtomen? 
  • Wed 18 Nov 2020 16:31
    #37
    Ölandstoka skrev 2020-11-18 14:02:24 följande:

    Tänker att välmående är viktigare är vikten ;)

    Mina svärföräldrar kommer heller inte att vilja kramas på grund av corona, det känns tråkigt. Kan undra lite hur det blir när barnet kommer, de måste ju få hålla den lilla tänker jag.

    Jag vill så gärna känna mig ordentligt gravid så jag vill ha symtom. Men samtidigt är det jobbigt att må illa. Längtar efter vul, hoppas att kunna ta in det lite bättre. Jag har mitt gravtest i badrumsskåpet, tittar på det var och varannan dag för att påminna mig om att det är sant :)


    Så sant så!

    Ja, det är knepigt men förhoppningsvis så är alla i riskgrupp/äldre vaccinerade när vi kommer dit. För min del är ju bf mitt i sommaren så om man ska gå efter förra sommaren var ju smittspridningen förhållandevis låg då med.

    Har du räknat ut ditt bf?

    Har du vara tagit ett test? :o

    Jag har testat mig ca var tredje dag för att se stegringen, har testerna på rad som jag kikar på ibland. :)
  • Thu 19 Nov 2020 17:17
    #40
    Ölandstoka skrev 2020-11-19 08:46:28 följande:
    Jag har bf 15 juli, mitt i sommaren :)

    Haha ja jag har bara tagit ett test. Det var så starkt också, vet inte riktigt varför jag skulle ta fler. Jag är motsatsen till testoman tror jag. Har aldrig tagit ett digitalt test heller :)

    När har du ultraljudet? Så spännande, förstår om du är nervös :)

    Bara 10 dagar ifrån mitt datum med andra ord :) 

    haha ja, jag får väl lov att kalla mig testoman jämfört med dig, men får skylla på att mina var så rackarns svaga i början... 
    Hur har ni andra gjort med tester? Har ni testat flera gånger eller enbart en gång? 

    Ultraljudet var i förmiddags och det gick jättebra!

    Började med att läkaren sa att hon först skulle kolla för att se om allt såg ok ut och sedan visa oss. Så jag stålsatte mig på att det skulle ta en stund innan vi fick besked. Men hon han knappt börja innan hon utbrast att där har vi hjärtslag och pekade på det. 


    En sådan lättnad!! Det kan ju faktiskt gå vägen det här :) 

    Nästa steg är inskrivning och KUB vilket är bokat till v 53. Hela 5 veckor bort...
    Har du kontaktat MVC ännu?

Svar på tråden Gravid efter ivf