Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    Gravid efter ivf

    Hunny B skrev 2020-11-23 13:15:43 följande:

    Clemmentina, jag förstår att du är orolig! Det hemskt när det kommer blod men som du säger är det väldigt vanligt i tidiga graviditeter. Jag blödde klarrött blod med klumpar både i v. 6 och 7 i min förra graviditet och allt gick bra, blödde även i denna i v. 6 men mindre än förra gången.


    Du anar inte hur lugnande det är att höra sådant. Tack snälla för att du delar med dig. Konstigt att det verkar vanligt med blödningar just i dessa veckor.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-23 14:47:44 följande:

    Skönt att det verkar lätta, det var säkert bara lillen som gosade in sig i livmodern :)

    11+0 är på julafton för min del.. Vet liksom inte om de har öppet i mellandagarna heller. Ska som sagt ringa efter vul.

    Jag väntar med mvc till efter vul. Kanske är svårt att få tid då men jag känner att det inte gör något om första besöket blir sent. Jag hann gå dit ett par gånger när jag var gravid i våras och tyckte att det inte kändes som att det var så viktigt. De tog lite blodprov och ställde massor med frågor men det gav inte så mycket. Men det var hon som bokade min kub-tid, vet liksom inte om man kan boka den själv eller om det måste vara via mvc.

    Men det är ju kul också att få gå dit och känna sig gravid :) Hoppas att du får en bra barnmorska.


    Vi hoppas det. Inga mer blödningar nu i alla fall. :)

    Då är det nästan ännu tajtare för dig. Förmodligen gör de kub även i mellandagarna men annars direkt efter nyår. Kanske kan du lämna blodprovet redan innan jul.

    I vissa regioner verkar man kunna boka kub själv via telefon eller 1177 men i andra verkar det vara via mvc. Förstår precis om du vill vänta lite då. Dessutom har du ju gjort det förr och vet vad som sägs/görs. Låter rimligt och helt rätt! Bara en dryg vecka kvar nu dessutom.

    Hur mår du nu? Jag har varit fasligt trött idag men kan ju också bero på urladdningen igår med både glädje och oro.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-11-24 09:16:28 följande:

    Nu har jag varit på KUB och sett det lilla pyret! Den rörde mycket på sig och visade upp sig fint och allt såg bra ut. Har börjat må bättre nu också och är inte heller lika trött så just nu känns det toppen och jag kan glädja mig mer åt det här.


    Vilka härliga nyheter! :) Hoppas det ger dig möjlighet att slappna av lite mer! Har ni berättat för familj och så redan eller väntat in kub?
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-23 21:27:46 följande:

    Jag förstår om du är trött efter allt det här jobbiga men nog tror jag att det är en hel del graviditet bakom tröttheten också ;)

    Jag mår lite smått illa till och från. Inte så illa att jag inte kan fungera så det är oftast inte så farligt. Annars är det bra. Är oftast väldigt positiv och tror att det här verkligen kommer att gå vägen. Är både befriande att tillåta mig att vara så positiv men också väldigt läskigt. Har bestämt med mannens föräldrar att vi ska ses söndagen efter vul och det känns så självklart att vi kommer att berätta för dem då. Det finns liksom inte i min vildaste fantasi att det skulle kunna gå dåligt på vul. Men jag tänker som så att går det inte vägen kommer jag att bryta ihop i vilket fall så jag passar på att gotta mig i dagdrömmar om lillgosen :)

    Vågar du tänka på framtiden eller lyckas du bättre än jag att bara leva i nuet? :)


    Tyvärr blödning igår kväll med. Det var precis innan jag skulle ta Lutinus. Efter det upphörde det i princip. Lite orolig för att det är Lutinus som hindrar blödningen men samtidigt vågar jag inte sluta med dem.

    Jag vågar inte tänka för mycket framåt (även om tankarna skenar en del), känns som det kan gå lite hur som helst. I hälften av fallen när man blöder leder det tydligen till missfall. Tycker det är märkligt att blödningarna kommer just på kvällen. Vill bara göra ett vul nu så jag vet om det finns något eller inte.

    Låter underbart att du har så positiv känsla. Det kommer gå bra, jag är helt övertygad om det. :) Finns ingen anledning att misstänka något annat. Tycker du ska planera framåt och berätta när ni träffar svärföräldrarna. Så glada de kommer att bli!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-24 10:36:12 följande:

    Men jäkla skitblod! Finns det något privat ställe som du kan gå till? Är de kopplade till regionen kostar det väl bara vanlig patientavgift. Förstår att det skulle vara skönt att få kolla upp! Så jäkla elakt att du inte får slappna av lite, hoppas att det slutar nu.


    Det hade varig skönt! :) Tror dock ingen tar emot för tidigt vul innan vecka 8 tyvärr. Mitt är ju bokat till v 7+5 som det är. Får åka till gynakuten i så fall och där är jag inte riktigt ännu. Ska försöka slappna av så gott det går ändå. 20-30 procent av alla gravida blöder ju trots allt. Nu fyller vi den här tråden med roligare snack! ;)
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-11-24 09:30:37 följande:

    Vi berättade i v. 11 eftersom vi hade födelsedagskalas för dottern då och de flesta familjemedlemmar var samlade :)


    Vilket härligt tillfälle att få dela så glada nyheter! Mysigt :)
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-24 12:38:40 följande:

    Det låter bra att hålla det positivt. Men självklart är det här helt rätt plats för oro också, ös på bara!

    Men mot det positiva :) Har ni några mysiga adventsplaner? Jag tycker om julen så jag går och funderar på mat och pyssel och julklappar mest hela tiden :D Även om själva julafton fortfarande är helt oklart, det blir nog inte spikat förrän max en vecka före. Med smått kontrollbehov gör det mig lite frustrerad att inte veta måste jag säga!


    Skönt att veta att det är okej att ösa på här. Kommer lite rosa/rött blod varje dag men inga mängder. Kan nog sluta lite hur som känns det. Försöker att fokusera på annat!

    Kommer som du fokusera på att få en mysig adventstid. Älskar också allt som har med det att göra. Har börjat baka lite smått och tänka på pynt. Känns extra viktigt med ljus och adventsbelysning i år. :) Vill också göra en hel del eget julgodis nu när tiden finns. Vad gör du? Och hur mår du nu?
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-27 11:06:01 följande:

    Jag mår bra tack :) Börjar bli nervös inför vul, har inte mått illa på några dagar så jag nojjar mig. Men jag försöker slappna av. Har du fått fler symtom? Och visst var du till mvc idag, hur gick det? Kunde de lugna dig angående blödningarna? Hoppas det! :)

    Jag har bakat vörtbröd och pepparkakor och lussekatter, jag tycker om att baka :) Ska ta fram allt pynt i helgen också, det ska bli mysigt.


    Åh förstår att du blir nojig. Men symptom kommer och går. Det är säkert ingen fara. Skönt att det snart är vul. Idag har jag mindre molvärk men mådde illa på förmiddagen. Men känner överlag rätt lite symptom tycker jag. Det var ett bra besök på mvc. Bm verkade både noggrann och trevlig. Hon sa dock inte så mycket nytt ang blödningar men upprepade att det är vanligt.

    Vad kul att du också gillar att baka. Ska testa vörtbröd i år tänker jag och kanske skurna pepparkakor. :) Kommer du baka något mer?
  • Clemmentina
    Satira skrev 2020-11-27 13:29:29 följande:

    Jag fick en liten blödning i tisdags kväll och samtidigt rätt ont i magen. Har inte kommit något mer blod men har fortfarande ont av och till. 

    Det är galet jobbigt att inte veta om något gått snett eller om jag fortfarande har ett levande embryo i magen... 

    Jag har sammanväxningar från endometrios där det gör mest ont och det kan ju vara det som känns, men det vet vi ju inte. 

    MVC säger att det troligtvis inte är någon fara och att jag ska åka in till akuten om jag vill/eller att det blir värre. Känns konstigt att jag inte får någon form av undersökning utan att passera "akuten". Jag vill ju inte slösa akut-resurser om det verkligen inte är akut. 

    Jag har hur som bokat in ett privat UL på måndag för att se hur landet ligger, men väntan dit är ju sjukt lång... 


    Oj vad jobbigt! Förstår din oro och dina tankar kring vul och akuten. Bra att du fick bokat ett privat på måndag men känner du att du är alltför orolig tycker jag du ska åka till gynakuten. Visst ska vi inte belasta sjukvården i onödan, speciellt inte nu, men det är en väldigt jobbig och utsatt situation du är i. <3
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-27 18:23:43 följande:

    När ska du till mvc nästa gång?

    Jag gör lite varianter på pepparkakor mest, letar eget det perfekta receptet :D


    Inskrivningen blir efter jul, i början av januari. Jag hoppas vi tar oss ändå dit!

    Hur mår du idag? Hur är det med symptomen? Snart dags för vul! Mina minskade lite efter att jag slutade med Lutinus men igår började brösten ömma igen. Blöder fortfarande lite då och då men mindre än i veckan.

    Vad gott med pepparkakor. :) Hoppas du får till det perfekta receptet.
Svar på tråden Gravid efter ivf