Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    Gravid efter ivf

    Satira skrev 2020-11-19 17:17:36 följande:

    Bara 10 dagar ifrån mitt datum med andra ord :) 

    haha ja, jag får väl lov att kalla mig testoman jämfört med dig, men får skylla på att mina var så rackarns svaga i början... 

    Hur har ni andra gjort med tester? Har ni testat flera gånger eller enbart en gång? 

    Ultraljudet var i förmiddags och det gick jättebra!

    Började med att läkaren sa att hon först skulle kolla för att se om allt såg ok ut och sedan visa oss. Så jag stålsatte mig på att det skulle ta en stund innan vi fick besked. Men hon han knappt börja innan hon utbrast att där har vi hjärtslag och pekade på det. 

    En sådan lättnad!! Det kan ju faktiskt gå vägen det här :) 

    Nästa steg är inskrivning och KUB vilket är bokat till v 53. Hela 5 veckor bort...

    Har du kontaktat MVC ännu?


    Vilka härliga nyheter! Du måste vara väldigt glad och lättad? Hur stor var den lille/lilla nu? Tiden kommer gå fort till inskrivning och kub. :)

    Jag testade med tre test på festdagen men kommer ta ett till i helgen då det digitala inte slagit om till 2-3 veckor. Det gör mig fortfarande väldigt nervös även om det var tydliga plus i övrigt.
  • Clemmentina
    Clemmentina skrev 2020-11-19 18:15:59 följande:

    Vilka härliga nyheter! Du måste vara väldigt glad och lättad? Hur stor var den lille/lilla nu? Tiden kommer gå fort till inskrivning och kub. :)

    Jag testade med tre test på festdagen men kommer ta ett till i helgen då det digitala inte slagit om till 2-3 veckor. Det gör mig fortfarande väldigt nervös även om det var tydliga plus i övrigt.


    Haha, testdagen inte festdagen såklart. ;)
  • Clemmentina
    Satira skrev 2020-11-20 14:54:40 följande:

    Ja, väldigt glad men också lite chockad. Tydligen har jag visst siktet delvis inställt på katastroftankar >.< Men det känns bra nu! Den var "hela" 10,8mm, så helt enligt storlekstabellen för 7+2 :) 

    Ojoj, tre test på en dag, vad det för att dubbelkolla att det inte var falska positiva? 

    Digitalt är ju tydligt (gravid/icke-gravid) men veckoindikeringen skapar ju oftast mer oro än vad det lugnar verkar det som... Håller tummarna för att det slår om som det ska i helgen! Låt oss veta :) 

    Tack! Ja, hade knappt gått att vänta tills efter helgerna då jag skulle vara förbi 13+6 vilket är försent för kubb, tror jag. 

    Funderar jag på att höra om det går att tidigarelägga tills veckan innan jul, för att slippa oroa sig under julhelgen, men vi får se hur vi gör. 

    Ok! Du hade tid i början på december va? Inte så lång tid kvar :) 

    Vi ska berätta för min far i morgon och jag tänkte ge honom en tom foto-ram och säga att motivet dröjer lite... Han gillar tankenötter och hoppas på att han kommer uppskatta det :) 

    Har du och ni andra berättat eller inväntar ni någon särskild milstolpe? Har ni några bra tips på ett roligt sätt att berätta det på? 


    Vad skönt att höra! Önskar vi kunde få göra vul nu med, haha. Men får vänta ända till 8+4.

    Tre test var kanske mesta i laget men hade två billiga test och tog det andra bara för att kolla så att det inte var falskt. Jag hade också ett med veckoindikator...just då kändes det som en bra idé att ta det med. Men blev mest nojig då jag borde fått 2-3 veckor och inte 1-2. Men det kan ju diffa någon dag tänker jag då jag tog det precis efter jag gick in i vecka fem. Tar ett till i helgen och hoppas på ökning nu.

    Börjar dock bli lite rädd för utomkvedshavandeskap. Har idag rätt ont i ena sidan/äggstocken. Det strålar liksom ner i ena benet. :(

    Älskar din idé med fotoramen! Kommer bli lite klurigt men uppskattat. Min mamma gillar att sticka så funderar på att köpa något mönster och garn och skriva att det här behöver vara klart då och då. :) Men vi kommer vänta att berätta till efter vul (om hon inte frågar rakt ut...hon vet att vi gör ivf).
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-21 10:42:11 följande:

    Hoppas att det bara är vanlig växtvärk. Men det är säkert bra att hålla lite koll på hur det utvecklas. Hoppas att det går över!

    Visst går tiden långsamt. Vill bara se att allt ser bra ut NU :)


    Idag testade jag igen och fick 3+ på det digitala. Men glädjen är förbytt till mer oro då jag fick rosa på pappret när jag torkade mig. :( Vet att man kan blöda och att allt ändå är ok men blev såklart jätteorolig. Nu känns det ännu jobbigare att behöva vänta 3 veckor på vul.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-22 09:14:17 följande:

    Vad skönt att det har gått över till 3+ men jäkla skit med rosa! Självklart behöver det inte betyda något men jag förstår verkligen din oro. Hoppas att det går över och håller sig borta! Tänker att testet med 3+ är ett bra tecken. Och det är jättevanligt att det blöder lite någon gång under första trimestern.


    Ja visst är det ett bra tecken att det blev 3+! Har inte kommit mer nu men oron består även om jag vet att det är vanligt med småblödningar. Men tyvärr inte mycket att göra nu utom att vänta och hoppas att det inte kommer mer.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-11-22 14:55:41 följande:

    3+ är ju ett gott tecken! Vet inte hur långt du gått, men jag ville bara säga att jag också fick rosa/brunt på pappret i både v 5 och 6 enligt mina beräkningar. Tror och hoppas att du inte behöver vara orolig. <3


    Visst är det! Trodde snarare på 2-3 men så glad över 3+. Jag är i vecka 6 (5+2) så ungefär som du när du fick det. Skönt att det inte blev något mer för dig. Inga fler blödningar här så hoppas det var sköra slemhinnor eller något sådant. Vilken vecka är du i nu? När slutade du förresten med Lutinus? Kom det rosa/bruna på pappret innan eller efter du slutade? Jag ska sluta med Lutinus dagarn, känns jobbigt.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-22 17:40:48 följande:

    Jag tänkte precis skriva att det kan bero på lutinus :) Hur länge ska du använda det? Jag får väldigt sköra och ömma slemhinnor av lutinus så inte konstigt alls om man blöder lite. Jätteskönt att det inte har kommit mer :)


    Det är nog dags att sluta nu typ men vill nästan fortsätta lite till även fast det är jobbigt med Lutinus. Ja det är skönt, hoppas det fortsätter så!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-22 17:40:48 följande:

    Jag tänkte precis skriva att det kan bero på lutinus :) Hur länge ska du använda det? Jag får väldigt sköra och ömma slemhinnor av lutinus så inte konstigt alls om man blöder lite. Jätteskönt att det inte har kommit mer :)


    Grustradgarden skrev 2020-11-22 22:29:57 följande:

    Jag fortsatte faktiskt med lutinus ända tom v 10 (jag hade extra tabletter hemma sedan tidigare behandling). Jag var så rädd att det skulle hända något om jag slutade innan.

    Nu är jag i v 14+5 och har varit på ett tidigt ultraljud ?i vanliga vården? i 14+0 där allt såg bra ut men oroar mig ändå väldigt inför rul som jag ska på i 19+6, 28/12.

    Ska ni göra någon fosterdiagnostik?


    Tack för era peppande ord! Jag blödde klarrött blod igår ikväll vid ett toabesök men det kom inget mer innan eller efter (bara lite rosa på pappret). Blev såklart jätteorolig men vet att det kan vara så här i tidig graviditet. Kan ju vara början på ett missfall men utan mer blödning kan man inte veta. Ringde kliniken och fick tid för vul om 2.5 vecka istället. Så fortsatt oro här. Kommer ev fortsätta med Lutinus som du gjorde Grusträgården. Jag har också kvar här hemma!

    Skönt att du gjort ett tidigt ultraljud och att det såg bra ut även om jag förstår att du är fortsatt orolig. Det är nog svårt att undvika. Vi har bestämt oss för att göra nipt om vi kommer så långt. Bokade faktiskt tid i helgen då de började ta slut. Vi hamnar kring jul i tid så jag vill inte först göra kub med risk för att det är för sent för nipt sen. Det kostar en del men för oss kändes det som det bästa alternativet, inte minst med tanke på hur oroligt allt känts hittills.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-11-23 10:35:37 följande:

    Skönt att du fick vul lite tidigare. Tyvärr fortfarande väldigt långt bort. Tänk vad ändlöst med väntande ivf:are ska behöva utstå.

    Hoppas verkligen att blödande slutar helt och att du åker på en massa symtom så att det känns tryggare. Hur mår du idag?


    Precis, det är mest väntande hela tiden. :) Jag mår helt okej idag. Orolig såklart men det har inte kommit mer blod, bara lite rosa imorse. Hoppas det stannar vid det. Ringde mvc idag. I min region bokar de in ett första besök redan i vecka 6-7 så jag ska dit på fredag. Känns konstigt att gå dit innan vul men så ville de göra. Väntar du med att ringa till efter vul?

    Blodprovet för kub lämnas i vecka 10+0 till 13+6. Ultraljud kan göras från 11+0 till 13+6. Vi har bokat nipt till 11+3 om jag räknat rätt.
  • Clemmentina
    Satira skrev 2020-11-23 12:52:01 följande:

    Under helgen har jag landat i det och det känns helt otroligt bra!

    Jag och maken tog precis en lunchpromenad där vi pratade om det :) Men vi ser båda fram emot att passera KUB som känns som en stor milstolpe och att efter det är riskerna förhållandevis små. 

    Tittar ibland på VUL bilden och fascineras över att det där faktiskt växer i min mage!Nej, vad jobbigt att du blöder!! Du får alltså inte komma in på ett VUL direkt? :/ 

    Det är ju ett gott tecken att det digitala har slagit om, det betyder ju att dina hormonnivåer ligger rätt. Jag håller tummarna för att det slutar blöda och att det inte är något mer än lutinus som bråkar!!Spännande med en IVF-are som kommit lite längre i graviditeten! Tog det sig på första försöket eller har du gjort flera? 

    Hur känns det att ha kommit till tredje trimestern? Känns det verkligt ännu? :) 


    Tack snälla! Det har tack och lov slutat nu. Håller med om

    att det ändå är ett gott tecken på att testet slog om precis som det skulle.

    Vad härligt att du landat i det och att det känns bra. :) Ni har bestämt er för kub alltså? Här blir det nipt om vi kommer så långt.
Svar på tråden Gravid efter ivf