• moaguuun

    Umgänge med förälder långt bort under Corona!!

    Detta är rekomendationer. Om ni lider av att avstå så ska ni inte avstå. Om folk börjar må dåligt så gör det mer skada än nytta tillslut. Använd sunt förnuft. 
    Ingen kommer skadas av att ni träffas sådär sällan. 

  • moaguuun
    Fröken W skrev 2020-11-18 18:29:49 följande:
    Fast det är just den inställningen som gör att vi inte får ett stopp på den här pandemin.

    Jag vet inte hur många gånger Folkhälsomyndigheten, statsministern m.fl. förtydligat att rekommendationerna inte är något som man KAN göra utan något man SKA följa. Rekommendationerna är INTE frivilliga!

    Sen kan jag tycka att det är svårt eftersom det i det här fallet är barnet som blir lidande om hen inte får träffa sin andra förälder. Jag hade ändå tyckt att barnet ska få träffa sin förälder var tredje vecka. Om den föräldern väljer att bjuda hem andra familjer så är det inget du kan ta ansvar för. Det enda du kan göra är att be att hen inte bjuder hem andra när ert barn är där. Men håll inte barnet borta från sin andra förälder.
    Du får dock tänka på att psykisk hälsa också är viktig. Vi kommer få en våg av psykisk ohälsa om folk inte kan leva på ett värdigt sätt. Om det är totalförbud så kommer folk dessutom tröttna snart och börja strunta Helt i restriktionerna 
  • moaguuun
    Fröken W skrev 2020-11-18 19:16:07 följande:
    Det var inte det jag protesterade emot, utan att du hänvisade till ?bara rekommendationer?. Jag håller med om att psykisk hälsa är viktigt men det var inget som verkade vara ett problem i ts fall.
    Rekommendationerna är viktiga. Men om det skadar folk så ska just dessa personer inte ta det som lag. Var så jag menade. 
Svar på tråden Umgänge med förälder långt bort under Corona!!