Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Regeringens el-fiasko

    Lite kuriosa. Till höger på bild ses den tidigare KD ledaren Alf Svensson..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2022-12-10 10:31:22 följande:
    Det framkom i regeringens pressträff, där Pehrson förklara Sverige har haft en av världens robusta el system, vi planerade för 24 st kärnkraft, det blev 12st och nu har vi bara 6 st kvar. Man visa även staplar sedan 2015 hur planerbar el produktion tagits ner, man hänvisar även till att efter valet 2014 drev på en avveckling av kärnkraften och är en av orsakerna att Sverige är där dom är nu med elkris.


    För det första är din kommentar inte kopplad till mitt inlägg som handlade om den låga produktionssäkerheten i fransk kärnkraft. För det andra är ditt inlägg inget annat än demagogi. Det drevs inte på för en avveckling av kärnkraft efter valet 2014. Tvärtom så beslutade den regeringen om att 
    avskaffa effektskatten på Kärnkraft och att påbörja avvecklandet av systemet med elcertifikat. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2022-12-10 10:38:15 följande:
    Här är viktigt o påpeka att vår söte energi o näringsminister blev partiledare först 2015, där hon drev på att få bort effektskatten.

    Det spelar väl ingen roll? Kristdemokraterna har ett stort ansvar för att svensk kärnkraft gick med miljardunderskott när den Moderatledda regeringen satt vid makten under åren 2017 till 2014. 


    Denna artikel handlar om den ekonomiska härdsmälta som drabbade svensk kärnkraft under åren 2012 och 2013 dvs under den moderatledda alliansregeringen där Kristdemokraterna ingick. KD var under åren med alliansregeringen med om att höja effektskatten på kärnkraft


    www.svt.se/nyheter/inrikes/miljardforlust-for-oskarshamns-karnkraftverk





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2022-12-10 10:48:27 följande:

    4 kvinnor som kände sig väldigt Goda en stund


    Det märks att du är desperat.

    Det där  handlad e om politiskt spel och var en helt  meningslös omröstning. Även om Riksdagen röstat ja så hade det inte påverkat Vattenfalls beslut att avveckla R1 och R2.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2022-12-10 10:58:07 följande:
    Kärnkraftens vara eller icke vara har alltid varit uppe på tapeten.
    Där vi hade folkomröstning, den skulle avvecklas om vi fick ett alternativ, men vi har hitta hittat något alternativ.

    Att Frankrike har hittat fel på sina gamla kärnkraftverk, inse att dom behöver nya, skulle inte påverka Sverige om vi haft kvar alla 12 st kärnkraftverk, eller ens om vi skulle haft kvar både Barsebäck o Ringhals 1-2.

    Nu går man ut med ökad import från Norge den 12 dec till södra Sverige.

    Tar man vidare omvärldsfaktorer som presenterades, allt från finlands start av O3. Man är tydlig o gå ut med Oskarhamn 3 inför revision kommer påverka el pris negativt i kombination med Ringhals 3 och 4. detta berätta svenska kraftnät.

    Skulle vi haft kvar kärnkraft hade inget att dessa omvärldsfaktorer spelat någon roll. 

    Som du vet så gick svensk kärnkraft med miljardunderskott under många år så vad är det som säger att 12 reaktorer skulle ha varit rätt? Speciellt med tanke på att Sveriges behov av elimport har minskat så kraftigt över tid.




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Hmm, den planerbara kärnkraften. Olkiluoto 3 skulle ha varit i drift för 13 år sedan sedan men är fortfarande inte i drift..




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2022-12-11 08:40:54 följande:
    Elva kronor per kWh.
    www.sydsvenskan.se/2022-12-09/prisnivan-pa-el-fordubblas-pa-mandag--och-kan-besta-vintern-ut

    Detta är helt obegripligt inlägg. Varför har du lagt in bilder på den förra regeringen? De höga priserna beror på de höga elpriserna i Europa som i sin tur beror på Rysslands strypta olje- och gasleveranser och Rysslands krig mot Ukraina.


    Att det är så är enkelt att kontrollera genom att jämföra de svenska elpriserna med elpriserna i våra grannländer och där har elpriserna ökat lika mycket som hos oss. Så här ser priserna på el i norden ut just nu..


    Det är Ulf Kristersson som styr nu fast det är förstås Jimmie Åkesson som håller i kopplet. Det viktiga nu är hur den brunblå regeringen kommer skydda innevånarna från dessa Putinpriser. Den elpriskompensation som hitintills presenterats kommer för sent och är långt ifrån tillräcklig och dessutom blir norra Sverige helt utan kompensation trots lika höga kostnader för el (något lägre priser men större konsumtion pga. kallare klimat).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det är det här gänget som är ansvarig för elpris-kompensationen. 

    Stödet kommer för sent, det ger för lite och hela norra Sverige blir helt utan kompensation.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2022-12-11 11:28:52 följande:
    Det hela kan förklaras att Sverige måste importera el just nu. 

    Skulle vi haft egen fullgod produktion och haft kvar de nerlagda kärnkraftverken skulle vi inte behövt importera el, vi hade kunnat exportera istället och hjälpt till att få ner priserna i europa.

    Undra vad som skulle hänt om vi i norr skulle sprängt kraftledningarna ner till söder?
    Tiden det tar o reparera, skulle norr fått extremt låga priser under tiden.

    Skärp dig. Det går inte att diskutera med dig om du argumenterar med rena lögner. Förklaringen till Sverige höga elpriser är INTE importen utan att elpriserna sätts på en gemensam elmarknad där elpriset drivits upp p.g.a. att Ryssland minskade på exporten av olja och gas till Europa och p.g.a. Rysslands krig mot Ukraina.


    Det är korkat av dig att ljuga om något som är så enkelt att kontrollera. Ta norra Sverige som exempel. Där importeras ingen el och elpriserna är rekordhöga. Samma sak i Norge. Norge importerar ingen el men har i princip lika höga elpriser som i Sverige.

    Aktuella elpriser just nu.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Regeringens el-fiasko