Inlägg från: Anonym (Auspex) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok,

    idag gjorde jag som Jesus- återuppstod av ren viljekraft, på jobbet kl 07.00, och lyckades krama ur mig en slutredovisning av två. Det var rimligt. Den andra som jag också hade planerat för idag saknade jag faktiskt lite underlag till så okej, får boka nytt möte för den då.

    Jag undrar varför jag stressar ibland, för ingen höjer ett ögonlock om jag bara inte gör x den dag jag har sagt. Men det sitter i från förra stället, att allt ska behandlas som prio 1 superduperviktigt.

    Ibland blir man glad över kundåterkoppling, sånt som de inte måste berätta men ändå delar med oss. Som att vår leverans faktiskt bidrar till både bättre miljö och besparingar, fick jag höra idag. Det värmer lite i själen, och väger i någon mån upp de gånger då man har dåligt samvete för att ha slängt ett halvt berg av plast under testning. Jag önskar att det gick att simulera mer, men plast alltså...det är knepigt.

    Jag vill ju göra något bra med mina arbetsår. Främja forskning, hälsa och liv.
    Ibland känns det som jag lyckas.

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok,

    Imorron kväll är det party, hurra!

    Förutom ett kundmöte jag inte kunde säga nej till i morron förmiddag så är jag dessutom ledig. Tänkte ta semester, men när jag sa till chefen att jag tänkte lägga kundmötets tid på idag för att inte knasa med tidrapporten så sa han att jag skulle skriva en timme imorron och vara ledig resten utan att ta semester, för jag har jobbat för mycket i sommar.

    Detta är helt klart fördelen med privat sektor och mindre företag- man kan göra lite som man vill, bara chefen är med på noterna.

    Livet är bra.

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Yabba-dabba-doo! Kära dagbok,

    igår var nog höjdpunkten på året. Eller ja, de senaste fem åren snarare. Gick upp i vanlig tid fast jag var ledig, röjde köket och började plocka lite med smycken och accessoarer till festen. Städade undan kundmötet och drog sedan till Kicks för sminkning. Inte mycket lönt att sminka en gris men man får väl försöka. Det var en ung kille som sminkade och han var lika gay som en lila julgran full med plyschflamingos, men han var jättegullig och hade ett märkligt sätt att tala på.

    Som vanligt styr jag upp allt annat först och mitt eget utseende om jag har tid, men efter sminket (panikbokat kvällen innan) fick jag nobben av min vanliga frissa på styling och var otrogen med en annan, som fönade och tuperade och sprayade tills mitt vesna klimakteriehår i alla fall kunde fejka lite volym. Blev ganska nöjd. Tog en latte till lunch och idag fick det bli sugrör, eftersom jag precis hade fått läpparna målade av någon som vet hur man inte får läckage i rynkorna så man ser ut som en lågbudgetskräckfilm.

    Tog några selfies medan jag väntade på maken som snodde runt med bilen för att fixa det som han hade glömt, som maggördel till smokingen och köpa nya resegarderober till oss. Vintageklänningen jag skulle ha hade hängt 7-8 år och plasten från kemtvätten hade nämligen börjat lösas upp och bli oljig- isch!

    Så hem och plocka ihop allt, ner till tåget och till stan där vår festvåning väntade.
    Maken försvann på ett ärende, jag galopperade till festvåningen, fick snabbt ändra bordsplaceringen för ett par återbud pga sjukdom samma dag.
     
    Maken och sonen dök upp och mamma anslöt med tåg från annat håll. Vi fick allihop byta om i den lilla baren bakom ett rött sammetsdraperi.

    Och sen brakade det loss med Gatsbyfest!
    Champagne med kanapéer och amuse bouche i form av småglas med jordärtskockssoppa
    Pilgrimsmussla med sockermajs, selleri och skaldjursbuljong (pinot blanc)
    Hjortsadel, bakad silverlök, kantareller och salsiccia (toskanskt rödvin)

    I pausen fem sköna musiker som kom in och spelade gladjazz och gjorde ett par korta varietenummer, varpå en vän som är kameranörd hade tagit fram en raritet och plåtade oss två, och sen gruppbilder med varje bords gäster i tur och ordning, med en kamera tillverkad 1918. Åtta bilder har den i sig innan man måste ta den till mörkrum och framkalla. Jag är så nyfiken på de bilderna!

    Så var det dessert med Valrhona jivaraganache, plommonsorbet, brynta hasselnötter, havssalt och lönnsirap (late harvest tokajer, kaffe)

    Sen dansade vi alla som ville till mer jazz, och vi hade fri bar för vi vet att vårt folk kan sköta sig, vilket de gjorde.Även 18-19- åringarna som provade sig igenom sin första drinklista, bytte med varandra och diskuterade vilt vad som egentligen var gott eller inte. Det var helt enkelt grymt bra stämning.

    Jag hade placerat folk med vissa baktankar, och en vän sa att det var hennes bästa bordsherre sen en fest någon gång på 90-talet, och en annan vän sa att det var den bästa fest hon varit på på tio år. Ungefär en tredjedel av gästerna lovordade maten och minst två par skulle försöka gå dit igen snart, den enda kväll i veckan de har "vanlig restaurang" och inte helabonnemang.

    Vi önskade oss antingen inga presenter alls eller bidrag till hjälpbehövande i Ukraina, men våra kära vänner donerade klart både till Ukraina och gav oss en del trevliga saker som jag idag fick åka ner med bil och hämta. Så bubbel till nyårsmiddan har vi redan klart nu, så kan man väl säga. 

    Jag har så mycket att vara tacksam för, och så många jag vill träffa oftare.
    Men snart nog drunknar jag väl i jobb och jobb igen.

    Människan lever icke av champagne och choklad allena
    (fast det vore trevligt om man kunde).

    tycker 
    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok, 

    nu har vi lagt bud.

    Vi är antagligen inte kloka och har fjärilar i magen men
    detta blir grymt om det blir napp.

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok,

    det blidde inget, budet är redan på 33% över utropspris.

    Så veden lär väl inte bli billigare framöver, om man säger.

    Dritt också.

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok,

    har flaggat ut ett klart projekt idag, och det känns lite tomt. Sitter i slacket med inköpsfas på nästa projekt, väntan på kontrakt i ytterligare ett och det enda som är riktigt aktivt är ett konsultuppdrag som jag egentligen inte var särskilt sugen på.
    Men vad gör man inte för att behålla sin tidigare kompetens?

    Surfar julskor, lyssnar på Vivaldis Gloria och önskar att jag kan ta fast forward en månad för att redan vara inkörd på ett systembyte som drabbar oss med start nästa vecka.

    Sörjer fortfarande drömfastigheten som vi inte kunde gå vidare med. Lär ta ett par år innan liknande dyker upp igen. Och en insats som bara ruttnar på kontot med inflation under tiden. Vi borde givetvis göra något annat med pengarna men vem vågar korttidsinvestera nu? Och i vad?

    Blir det ner i kolkällaren eller utplaning/återhämtning för världens ekonomi nästa år?

    Vem vet inte du, vem vet inte jag...

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok,

    idag kom den, bekräftelsen efter sommarens slit. Kunden är mycket nöjd med våra leveranser och vill nu diskutera större och mer komplexa projekt.
    Wohoo!!

    Kan leva på detta minst en vecka, flexade ut på stubben och tog en kamerapromenad i solen och det skumt varma vädret. Solig

    Ikväll blir det ostbricka och soffmys. För det ska va gött å leva.

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Åh heliga handgranater...

    när föräldrar blir gamla...Obestämd
    Idag blev det lunch, 2 timmar snack, fika och sen drygt 2 h IT-support.

    Jag skulle från början bara lyckas enabla Spotify och bekräfta inloggning från mammas mail....startar upp den: WTF???

    "Jaa, min dator har gått lite långsamt...sen i somras..."

    Har nu: Rensat 1600 mail, tagit bort 25-30 olika reklamutskick, nitat nåt skumt virusliknande, plockat bort dokument från desktop till mappar med genvägar (igen), resettat router, uppdaterat Teamviewer, uppdaterat windows uppdaterat windows uppdaterat windows... (hata jävla windows!!)

    Men nu startar fanskapet på 1 minut istället för 7 minuter, i alla fall.
    Och sen köra 10 mil hem.

    Nu är jag helt utmattad och vill inte göra något mer idag utom att ta tre starka drinkar men det kan jag inte för då vaknar jag med inflammatorisk värk i morron och det har jag inte tid och ork med heller.

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Krya på dig Dagen, låter inte om som du ska ha dåligt samvete alls!
    -
    Kära dagbok,

    jag behöver en Carson och några footmen.

    Vi har tagit över från di gamle att hålla den årliga släktmiddagen, vilket går om man tar fredagen ledigt, möblerar om halva bostaden, bär bord och stolar från vinden och plockar upp backar med släktporslin från källaren, sen håller fest i tio timmar på lördagen och idag diskar en bit över 100 finglas för hand. De båda serviserna blev mestadels diskade gemensamt under middagen tack och lov, förutom kaffekoppar och assietter.

    Men när man nu med stigande ålder och ackumulation av prylar sitter och putsar på silvret, andas bort vattenfläckar på kristallglas, arrangerar fruktstilleben i stora festskålen och bryter biskopsmössor (fast i papper, linneservetter orkar inte ens jag) så fattar man ju varför tjänarna behövdes. Det tar sin tid att leva glamourliv...Flört

    Middagen förlöpte enligt plan. Även ettåringen höll sig i skinnet snarare än bordduken men vi fick turas om att punktmarkera honom och alla nycklar vi har till diverse gamla möbler var omsorgsfullt upplagda på högre höjd.

    I höjd med avecen + några glas kom dock släktföreningens stadgar på tal. Två unga herrar hade nämligen fyllt 18 i år och på festen fått sina klackringar med monogram. Damerna erhåller istället av hävd en brosch som består av en hållare i guld med stenar och från den hänger en liten guldplatta med monogram. Monogramplattan kan tas av och bara hängas i kedja om halsen om man vill vara mer modern, vilket de flesta damerna gör. En kvinna i den yngre generationen protesterade dock nu även mot det och sa att hon hellre har velat ha en klackring hela tiden sen hon själv blev myndig, och tycker att det är löjligt att det ska vara könsbundet. Förutom att klackringarna är dyrare att tillverka och varför ska man som kvinna alltid behöva känna att man är mindre värd? 

    Ujuj...där var hon på väg in i det blå skåpet. Skrattande Här utbröt animerad debatt om huruvida grundarna hade accepterat detta som förslag, gissningar om vilken avliden släkting som hade sagt vad i ämnet och vad som krävs för att ändra stadgarna. Någon hämtade stadgarna och konstaterade (igen) att vi är en fullständig senilokrati, d.v.s. äldsta levande ättling i var och en av de tre grenarna är den som har sista ordet vad gäller stadgeändring, och alla äldste måste då vara eniga. De yngre herrkusinerna började genast skoj-spekulera i vilka seniorer de behövde lönnmörda för att få kontroll över stadgarna och kuppa igenom förslaget åt sin något blidkade medsyster. Sen sa vi att det blir en motion till nästa stämma och parkerade ämnet. Protestanten förklarade sig därmed nöjd och det skålade vi för.

    Men jag förstår inte var min personal är, det är söndag efter lunch och min soffa står fortfarande på fel ställe- CARSON!?  Drömmer

    /auspex

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok, 

    igårn var det traditionell julmarknad med kompisfamilj. Det är tredje året på raken och glädjande nog är det våra barn som har funnit varandra i detta och vill göra den grejen ihop. Så vi bestämde helt enkelt att nu är detta en tradition, och ska ske årligen.

    Vi mest bara drällde omkring och tog oss en korv eller en kaffe eller en glögg här och där som det föll sig. Jag köpte en tovad röd brosch till min julklädsel, och så blev det något litet ätbart här och där. Herrarna provsmakade julkorv och tog så klart "den bästa". Sen satt vi päron på café ett tag medan ungdomarna fortsatte.

    På kvällen åt var och en vad den ville men vi var rätt mätta av allt småätande, och sen var det bara söndagsbaksmällan kvar- allt det vi normalt brukar göra på lördagar. Så idag var det full fart med träning, tvätt, veckohandling och släpa ner kartonger med pynt från vinden. Nu är middagen i ugnen och nu vill jag inte mer, de där jullådorna får vi nog ta under veckan, lite åt gången.

    Som grannfrun sa när vi möttes på vinden, även hon med jullådor i högsta hugg:  -För vems skull håller man på egentligen?

    Men tar man det bara lite åt gången så blir det rätt fint ändå, till sist.

    /auspex

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit