Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • GRAVID UNDER STUDIER - ERFARENHETER ?

  Mån 14 dec 2020 18:20 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Kaarls­soon
  Visa endast
  Mån 14 dec 2020 18:20

  Hej! Jag är strax inne på sista terminen av min utbildning & jag & sambon längtar ihjäl oss efter att skaffa barn. Av flera olika anledningar vill vi börja innan jag är färdig med skolan , som vi känner just nu. Det finns ju då alltså chans att jag kommer att skriva examensarbetet under den första trimestern. Så nu vill jag höra era erfarenheter!! Har du pluggat som gravid? Hur mådde du? Gick det bra? Fördelar/nackdelar? Orkar man?! Jag tänker att folk orkar ju jobba som gravida & studier är ju relativt flexibelt, även om jag vet att examensarbetet kommer ta mycket tid så kommer jag ju mestadels vara hemma & skriva.

 • Anonym (Klara­)
  Visa endast
  Tis 5 jan 23:55 #1

  Jag var gravid när jag läste på universitet. Jag tyckte det gick hur bra som helst, Det gick bra att lägga upp studierna. Vila lite när det behövdes. Det enda som var tråkigt var att jag inte kunde gå klart med samma klass. Var mamma ledig och började om med en annan klass. Men det var helt klart värt det :)

 • Tis 12 jan 21:41 #2

  Jag blev gravid min sista termin på högskolan. Gjorde min sista VFU som höggravid, och skrev även examensarbete då. Bebisen föddes i december, och när han var tre veckor gammal hade vi muntlig redovisning/opponering på c-uppsatsen (mannen fick följa med och ha honom under tiden med paus för amning). Allt fick hur bra som helst, och jag tog examen som planerat tillsammans med resten av klassen ????

 • Anonym (FdPlu­ggande ensams­tående morsa)
  Visa endast
  Tis 12 jan 22:40 #3

  Jag gick termin 9 bör jag i oktober fick min son för flera år sedan, bästa jag gjort. Skrev 4 tentor i början av november och gick klart min praktik på ett sjukhus 10 mil från hemmet några timmar innan han föddes, fick börjar på eftermiddagen men min underskrift och godkänd praktik fick jag... sedan var det uppehåll innan termin 10 och 11 där det ingick ett examensarbete på 30 p som sträckte sig halva terminen av 10 respektive 11... blev även dumpad av min dåvarande make när sonen var några veckor men kämpade på och tog examen med min kurs.. fick mycket hjälp av min mamma med skjuts då jag pendlade den Sthlm till Uppsala men det gick bra tillslut ändå...sonen fick följa med om det krisade sig på obligatoriska träffar och seminarium och resten kunde jag göra online... praktik kunde göras i form av att hänga med nattjouren och detta motsvarade 2-3 dagsjourer är nu föräldraledig igen sedan 10 månader och måste erkänna att jag föredrog bär jag ? var i farten? men första sonen och känner mig understimulerad av att ?bara? bara hemma... är ni dessutom 2 engagerade föräldrar och om det bara är en termin kvar så skulle jag definitivt köra..då har man dessutom 1 barn ?avklarat ? när man tagit examen och kan i lugn och ro söka jobb..om omständigheterna hade varit rätt hade jag gärna fått ytterligare 1 barn under studietiden men nu ville ödet annorlunda men är tacksam för de 2 jag har i nuläget

 • Anonym (Hon som målar fan)
  Visa endast
  Tis 12 jan 23:28 #4

  Jag har pluggat och varit gravid, men inte samtidigt. Det är väldigt olika hur man mår och under den första graviditeten hade jag nog klarat att studera, fast med sämre resultat. Under andra graviditeten hade det inte funkat alls. Jag mådde alldeles för dåligt. Du skriver att man ju jobbar när man är gravid, men vi är ganska många som blivit sjukskrivna. Av de på mitt jobb som fått barn senaste åren har väl hälften blivit sjukskrivna helt eller delvis, från kontorsjobb. Tex pga smärtsamma sammandragningar. Jag känner flera som blivit inlagda som gravida pga illamåendet. En kompis kräktes så mycket att hon rasade i vikt. Dagen innan barnet föddes hade hon nätt och jämt nått upp till sin normalvikt igen.

  Och gravidtröttheten är så hemsk om man drabbas av det. Förlamande. Man bara sover och sover men blir aldrig pigg. En kursare råkade bli gravid och hon kämpade väldigt med tröttheten vet jag.

  Här är en aktuell tråd om tröttheten: www.familjeliv.se/forum/thread/80875102-trottheten

  Vidare hade jag mycket smärtor och väldigt svårt att gå plus att jag var yr för det mesta och svimmade ett par gånger (syrebrist pga blodkärl i kläm).

  Ja, som du förstår kan lite vad som helst hända. Man kan må fina fisken också, men det vet man inte i förväg. Jag hade inte tagit risken att medvetet bli gravid under studierna.

  Och så är det ekonomin och a-kassa och SGI och sånt att tänka på också. Tänk på att du kan bli sjukskriven när bebisen är liten (japp, hände mig det också), så att den andra föräldern måste vara föräldraledig. Då behöver ni kunna klara er på bara sjukpenning och föräldrapenning.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll