Inlägg från: Anonym (Halvår) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Halvår)

    Hur var er tvåstegsabort ? Nån ok?

    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-22 21:58:40 följande:

    Hej, undrar om era upplevelser av tvåstegsabort, skriv gärna vilken vecka och om aborten berodde på att du ville göra abort eller om det berodde på missbildning eller så. Och också hur jobbigt nu tyckte det var jämfört med hur jobbigt du trodde det skulle vara!

    Inga dömanden i tråden , det är inte en diskussion om abort ! Det är dessutom Känsliga rummet.

    Tack alla som vill dela med sig!


    Gjorde en abort i somras pga missbildning som de upptäckte vid rul. Efter lång väntan på bekräftande ul hos specialist och sedan ytterligare väntan på socialstyrelsen tog jag första tabletten i v 21+1 enligt rul (där jag blev tillbakaflyttad). Två dagar senare blev jag inlagd, fick tabletter vaginalt och en oxascand pga att jag mådde fruktansvärt dåligt psykiskt, ville inte medverka. Ca 12 blev värkarna intensivare och jag fick min första morfinspruta. Hjälpte knappt. Värkarna blev snabbt starka (har fått barn innan) och kom varannan minut och vid 14 fick jag mer morfin. Svimmade då jag var uppe och gick så jag satt sedan i sängen. Strax innan 16 kände jag att det var dags så jag skulle snabbt på toa och där kom allt ut på samma gång. All smärta försvann på en gång. Vi bestämde oss senare att titta på vårt fina barn.

    Det var det värsta jag varit med om psykiskt. Var apatisk hela sommaren och har fortfarande psykiska men efter detta...
  • Anonym (Halvår)
    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-31 07:10:18 följande:

    Vad fruktansvärt :(( Har du fått nån hjälp med det psykiska efter eller hjälper inget liksom? Tror du det var bra eller dålig för dig att få medicin så att du inte riktigt var ?där?? Och att se fostret efter, skulle du rekommendera det? verkar som alla haft väldigt jobbiga upplevelser, undrar om det finns nån som tycker deras ingrepp varit okej? Synd att man inte får göra kirurgisk sent som i resten av världen tycker jag...


    Jag har tackat nej till hjälp för att ingen kan göra det ogjort och få mitt barn tillbaka hel igen.....

    Oxascand som jag fick lugnade mig lite bara men gjorde mig inte frånvarande. Jag skulle skämmas om jag inte tittade på vårt barn. Har hen stått ut med detta för vår skull och vi inte tittade på hen efter? Nä jag kände skam om jag inte tittade!

    Fysiskt står jag ut med all smärta som finns men psykiskt var det här det värsta jag gjort!
Svar på tråden Hur var er tvåstegsabort ? Nån ok?