• MAKL

    Bisolvonmetoden 2021!

    Hej!

    Är den metoden så att man ska äta både bisolvon och rosenrot? Jag tycker rosenrot låter lite läskig då det kan påverka cykeln. Jag har redan en sån regelbunden cykel så vågar inte mixar med så mycket som kan ändra på det. Men är definitivt sugen på att bara testa bisolvon. Kan ju om inte annat ge en lite hopp och extra kämparglöd denna cykel :)

  • MAKL
    Ericky skrev 2020-12-24 07:25:58 följande:

    Ja precis, den är det :) jag har också regelbunden cykel men har tidigare haft problem med mellanblödningar som jag äntligen är av med. Så jag är också rädd om cykeln som är som den ska, så jag testar denna månad får vi se. Märker jag att det påverkar negativt kommer jag sluta tvärt.

    Men det går ju absolut testa med bara bisolvon! Har läst sådana solskenahistorier också :)


    Jag kan ju bara hoppas på att det räcker. Konstigt hur man innan man började tänkte att det får ta den tid det tar och att man inte ska mixtra med något piller hit eller dit. Och att man nu några försök senare känner att man måste prova något nytt för att det tar så mycket på energin att försöka utan resultat även fast man vet det kan ta tid. Hoppas bara att det resulterar i plus för oss båda detta försök :)
  • MAKL
    Saora skrev 2020-12-25 00:00:18 följande:

    Hej på er,

    Jag hakar gärna på här :) mensen kom idag, på självaste julaftons morgon :( blev en känslomässig dipp en stund och försökte ladda om för att julafton skulle få bli en bra dag ändå.

    Detta var vårt 5e försök till ett syskon. Jag har de två senaste cyklarna funderat på bisolvonmetoden och tänker att nu vill jag prova det med :)

    Sett att det finns både i tablettform och som oral lösning. Vet ni om det spelar någon roll vilket man tar?

    Om börjar på annandagen så är det dag tre i cykeln, det kanske inte gör något om man inte börjar dag ett? Jag tänker att det kan vara värt ett försök iaf :)

    Har inte läst så mycket om rosenrot och min cykel är regelbunden så denna månaden provar jag nog endast bisolvon.

    Jag är 31 och sambon 41, vi har en gemensam son som är 5 år :)


    Va kul vi blir fler :)

    Usch va tungt det måste ha varit att mensen kom igår, men hoppas du fick en bra julafton ändå :)

    Jag har läst att det inte ska spela någon större roll vilken man använder. Jag har valt tabletter då jag tycker det är enklare, tar en på morgonen och en på em/kvällen. Vilken dag man börjar med det har jag också läst lite olika. Vissa börjar cd 1, andra cd 3 och ytterligare andra när mensen är över. Jag valde att börja på cd 3 och äter det fram till äl testen visar positivt.
  • MAKL
    Ericky skrev 2020-12-28 12:22:16 följande:

    Hej på er! 

    Vill bara uppdatera om att jag nu på dag 10 har jag fertilt sekret (synligt alltså) för första gången på väldigt länge! 

    Det är något jag oroat mig för de senaste året, att jag när jag var yngre hade ordentligt med ägglossningsvärk och synligt sekret, vilket avtagit sedan ett par år tillbaka. Men efter 5 dagar nu med dubbel dos (körde på 2 tabletter iaf) Rosenrot och Bisolvon hade jag idag mycket (!) synligt fertilt sekret alltså. Bara det ger mig hopp om nytt liv! 

    Hur går det för er, märker ni av något?


    Oj spännande :)

    Jag är på cd 8 idag så dag 6 men enbart bisolvon. Jag har inte märkt något alls men förväntar mig igen speciellt heller då jag brukar ha äl runt cd 15. Jag har aldrig upplevt något fertilt sekret och har varit orolig över det innan men inte längre då många blivit gravida även om dom inte upplevt det heller.

    Vet ju inte riktigt hur rosenrot fungerar men tror du det är därför du har sekretet nu eller tror du det är pga kombinationen? Oavsett så är det ju mycket intressant hur man kan påverka kroppen med vad man äter.
  • MAKL
    Ericky skrev 2020-12-28 17:14:51 följande:

    Precis, det behöver verkligen inte betyda något jag blev orolig för att jag är en som haft det och det sedan har försvunnit, men har man aldrig haft det skulle jag inte oroa mig för det verkar vara precis lika vanligt:)

    Jag vet inte faktiskt eftersom jag ju tar båda. Men jag har läst hela tråden "stora rosenrotstråden" där folk tagit bara det. Och märkt stor skillnad på sekretet (vilket osexigt ord det är, haha) sedan de börjat ta 2 tabletter om dagen. Men har också läst de som bara tagit bisolvon och mörkt samma. Det som de båda gör är att tunna ut sekretet så det blir lättare för simmarna att simma har jag fattat det som... oavsett så gav det mig en nytändning som behövdes efter senaste försöket som inte blev något. Men rosenrot har jag förstått kortat ner cykeln för vissa, att äl kommit tidigare. Och jag är lur om det inte är så i mitt fall också för jag har börjat få känningar av äl redan idag trots att dag 15 (som jag brukar ha äl) är 5 dagar bort... Har inga äl-tester i stugan jag är i nu, men det blir intressant att testa ikväll när jag kommer hem. Känner att det inte gör något om mim cykel kortas ner någon dag, då kan vi försöka lite tätare. Så länge den inte förlängs ;)


    Ja det är bara att hoppas på att det gör något iaf. Sen har jag inga höga förhoppningar för även om spermierna kanske kommer in lättare så behöver ju inte det betyda att oddsen för att det resulterar i en graviditet blir så mycket högre. Jag hoppas ju självklart på att det blir ett plus det här försöket men blir det inte det så känns det som att jag bara ska låta allt ha sin gång några månader innan jag funderar på att testa något annat. Känns ju som sagt lite läskigt med alla naturläkemedel så behöver nog kanske prova ännu längre innan jag är mogen för något sådant.

    Hur gick det för dig förresten med äl testet?
  • MAKL
    Saora skrev 2020-12-29 12:10:55 följande:

    Ja det var tungt en stund på julafton men sen försökte jag ladda om. Jag försöker se alla dom saker jag nu kan göra som jag inte kan sen när man blir gravid. Allt man kan äta och dricka. Även om det känns som att jag hellre hade druckit alkoholfritt bubbel på nyår med bebis i magen så försöker jag ändå tänka att jag ska njuta av vanligt bubbel nu och så blir det bebis när det är dags :)

    Känns så mycket lättare hela denna resan när man kan dela den här med er. Min sambo vill inte prata och älta det så mycket utan mer att nu kör vi så blir det när det blir. Jag är mer att jag vill diskutera och planera och testa olika metoder :)

    Så det är skönt att kunna diskutera och utbyta alla tankar och erfarenheter med er :)


    Det tror jag är väldigt bra tänkt av dig. Jag har också tänkt så en hel del att man får ta tillvara på allt sånt man inte kan/ska göra sen och njuta av det nu. Man måste få leva också i allt det här. Det känns ju faktiskt som att man lägger mycket av sitt vardagliga liv på is för att optimera och försöka att bli gravid.

    Det behövs verkligen att få prata/skriva av sig ibland när det är som jobbigast. Och konstigt nog så är det skönast att göra det till främlingar som är inne i samma veva.

    Har du testat mycket olika metoder? Eller är det fler metoder du känner du skulle vilja testa om det inte blir något nu?
  • MAKL
    Ericky skrev 2020-12-29 16:28:23 följande:

    ... och nu förstår jag varför jag varit typ bakis sedan jag börjad ta Rosenrot. Letade runt på nätet litet nogrannare precis om Sertralin + Rosenrot. Äter Sertralin pga tidigare ångest och har börjat känna mig labil/outgrundligt trött efter Rosenroten om än jag var glad över sekretet där. Och mycket riktigt, Rosenrot och antidepp ska INTE kombineras då det är hög risk för interaktioner. Hoppas att den försvinner ur kroppen snabbt nu så jag får känna mig som mig själv igen. 


    Oj! Det va väldig tur att du kollade upp det, hoppas också för din skull att det går ur snabbt så allt blir normalt igen.
  • MAKL
    Ericky skrev 2021-01-01 20:30:44 följande:

    Hur går det för er andra? Jag slutade ju med Rosenrot (mådde bra igen dag 2 efter stoppet) men fortsatte med Bisolvon och idag fick jag fast gubbe på Clearblue advanced digital. Har legat igår, idag och vi kör imorgon också så borde vi täckt in det bra. Jag har väääldigt mycket äl-värk som jag inte haft på läääänge, så jag är övertygad om att RR och/eller Bisolvinen gjort något iaf. Sen om det leder till en graviditet återstår ju att se, men jag är mer hoppfull än på länge då jag denna gång känner äl-värk tydligt och har fertilit sekret. Så var det den gången jag blev gravid när jag var yngre (och son slutade i abort).


    Det börjat närma sig äl nu för min del, fortfarande någon dag kvar innan det sker men liggandet har börjat mer frekvent nu. Ingen skillnad på sekretet och tror inte jag kommer märka någon skillnad heller. Även fast jag trodde det skulle ge mig mera hopp inför det här försöket med tanke på bisolvon så är det faktiskt inte så. Det är som att jag liksom glömmer bort att jag tar det och att det här bara är ytterligare ett av alla försök utan extra hopp.

    Jag fortsätter med bisolvon några dagar till så kommer den evigt långa 2 veckors väntan efter det.

    Håller tummarna för att det blir plus för oss nu!
  • MAKL

    Hur går det för er? Känns det som att det blivit någon skillnad den här månaden? Symptom?

  • MAKL

    Jag känner ingenting faktiskt. Är visserligen bara på äl+6 men ändå. De senaste 3 försöken så har jag börjat få ont i mitt högra bröst vid äl+5-6 som har hållit i sig fram till mensen, så jag har bara väntat på att det ska komma men känner som sagt ingenting alls. Det känns ju både bra och dåligt, man är ju rädd det inte tog sig den här gången heller när jag inte känner något men samtidigt kan ju det vara ett bra tecken också.

    Dock så tror jag att det kan bero på att jag ätit nattljus olja den här cykeln för att få bukt på PMS besvären så tror att det beror mycket på det att jag inte känner något. Jag slutade med nattljus oljan när vi började försöka och det va då dessa hemska och jobbiga besvär kom innan mensen med ont i brösten så man ville skrika av smärta ibland. Kände att jag inte ville ha ont typ 2/3 av varje cykel om vi behöver försöka länge med att bli gravid så började med den oljan igen.

  • MAKL
    Ericky skrev 2021-01-10 15:54:30 följande:

    Usch vad jobbigt det låter som att du har det med menstruella besvär <3 äl +6 är fortfarande tidigt så hoppet lever än!

    Angående dina PMS besvär har jag några vänner som blivit hjälpta av e-vitamin! De tar äter från några dagar innan mens till ett tag efter tror jag... du kanske kan kolla upp om det kan vara något?

    Jag är på BIM - 5 idag. Har några testa tidigt-test och tog ett nu på em. Man ska ju egentligen ta på morgonen. Hursomhelst så tycker jag mig ana en till streckad linje som.i sådana fall skulle betyda gravid. MEN det är så oerhört svagt att det lika gärna skulle kunna vara en synvilla, haha! Ska försöka hålla mig till tisdagsmorgon (BIM-3) innan jag testar igen.


    Ericky skrev 2021-01-10 15:54:30 följande:

    Usch vad jobbigt det låter som att du har det med menstruella besvär <3 äl +6 är fortfarande tidigt så hoppet lever än!

    Angående dina PMS besvär har jag några vänner som blivit hjälpta av e-vitamin! De tar äter från några dagar innan mens till ett tag efter tror jag... du kanske kan kolla upp om det kan vara något?

    Jag är på BIM - 5 idag. Har några testa tidigt-test och tog ett nu på em. Man ska ju egentligen ta på morgonen. Hursomhelst så tycker jag mig ana en till streckad linje som.i sådana fall skulle betyda gravid. MEN det är så oerhört svagt att det lika gärna skulle kunna vara en synvilla, haha! Ska försöka hålla mig till tisdagsmorgon (BIM-3) innan jag testar igen.


    Tack för tipset! Kanske ska kolla på det lite mer om det kan vara något att börja med.

    Oj så spännande! Hoppas det blir starkare så att det blir ett starkt plus på stickan :)
  • MAKL
    Link92 skrev 2021-01-10 18:17:11 följande:

    Hej tjejer! Jag satt precis och funderade på om jag ska testa bisolvon och rosenrot denna månad så hittade jag er tråd! :) Min cykel var 26-30 dagar första året efter att jag plockade ut hormonspiralen men sedan i höstas har den blivit mer 35-37 (ÄL på ca CD 21 istället för tidigare 15) så det här med kortare cykel låter ju lockande..

    Funderar på att gå och handla på lunchen imorgon och köra den här kuren från CD3.

    Blir spännande att höra era resultat! :)


    Välkommen!

    Trevligt med fler i gruppen.

    Det skadar ju inte att testa, så tänkte jag iaf. Nu åt ju jag bara bisolvon och skippade rosenrot då det skrämmer mig lite att den kan ändra cykeln. Men i ditt fall så kanske längden på cyklerna går tillbaka till det normala :)
  • MAKL
    Ericky skrev 2021-01-10 21:35:17 följande:

    Känner mig tyvärr inte lika hoppfull då jag haft (ursäkta infon) blodiga flytningar när jag varit på toa och nu har stark mensvärk. Känns och ser ut som när mensen är på G. Så antingen kommer den ovanligt tidigt eller så är det här något tidigt missfall. Får se hur det artar sig med värken och blödningarna. Ska prova testa igen imorgonbitti redan tror jag.


    Nej! Hoppas verkligen inte det är mensen som är på g nu för dig. Håller tummarna att det blir rätt resultat på testet imorgon!
  • MAKL
    AloeVvera skrev 2021-01-12 15:21:17 följande:

    Hej, har läst er tråd ett tag men inte riktigt varit aktiv. Jag och min sambo har försökt att bli gravida sedan augusti, och jag började direkt ta rosenrot. I november hörde jag om bisolvonmetoden, och körde den nästa cykel ihop med RR och har nu plussat!

    Vet inte om det var just det som hjälpte, eller om det bara var tur, men tänkte skriva ifall det var nån som behövde lite hopp (;

    Håller tummarna för er!


    Kul att höra :)

    Tog du rosenrot för du läst om metoden men både rosenrot och bisolvon? Eller tog du den för att du haft oregelbundna/långa cykler?
  • MAKL
    AloeVvera skrev 2021-01-12 16:56:17 följande:

    Började med rosenrot för oregelbunden cykel, hade allt mellan 27-34 dagar, vilket inte är så värst, men tänkte att det inte kunde skada att testa. Jag hann ju inte ta det så värst länge så vet inte om det hjälpte riktigt.


    Ok, jag funderade på hur vida rosenrot skulle kunna göra något för mig eller inte, men har regelbundna cykler så tror inte jag vågar.

    Grattis till plusset förresten:)
  • MAKL

    Tyvärr så kom mensen i natt så det vart inget lyckat försök för oss med bisolvon den här gången. Tror inte jag kommer prova det igen då jag inte märkte någon skillnad vid äl så ser ingen vits med det. Hoppas på att det hjälper någon till ett plus nu iaf :)

  • MAKL

    Hej tjejer!

    Imorse så tänkte jag på en sak (ursäkta om det blir lite mens snack nu) :)

    Jag brukar ha mens i 4-5 dagar. Är nu på CD 4 och mensen slutade igår eftermiddag. Vilket betyder att min mens kortades ner med ca 1,5-2 dagar. Den har inte heller varit lika riklig som vanligt. Min fundering nu är om det kan vara ett tecken på att livmoderslemhinnan inte blev så tjock den här cykeln? Och om så är fallet, kanske berodde det på bisolvonet?

    Innan jag testade bisolvon så läste jag någonstans en kommentar från någon här på FL att det skulle kunna påverka hinnan också så att den inte blir så tjock. Jag tänkte att det lät långsökt då jag inte tror bisolvon kan ha en sådan stor påverkan på hinnan. Men nu så här i efterhand så börjar jag tänka att det kanske stämmer? Förutsatt att min förkortade mens berodde på en för tunn hinna. Jag vet inte vart ni andra befinner er i era cykler, men det skulle vara intressant och veta om ni upplevde/upplever samma sak?

  • MAKL
    Ericky skrev 2021-01-22 15:00:22 följande:

    Jag märkte inte någon skillnad i blödningsmängd eller längd. Däremot tänker jag... nidblödning? Det är ganska vanligt med en liten blödning kring mensen. Det verkar kunna vara allt från pyttelite, till mer eller mindre som.en vanlig mens men kortare. Har du tagit ett test? :)


    Jag har ju ingen aning om hur en nidblödning kan urarta sig. Dock så tyckte jag att det va lite klumpar på dag 2, tänker mig att det inte ska vara det när det är en nidis. Sen slutade brösten att ömma nästa direkt när jag började blöda så tror att det var mensen. Jag har inte testat varken innan mensen eller efter.
  • MAKL
    Saora skrev 2021-01-25 08:56:21 följande:

    Igår kom min mens med... Jag som hade extra hopp denna månaden i och med bisolvonen... det var vårt sjätte försök. Jag brukar ha 4 dagars mens och är på dag 2 idag så får väl se om den slutar imon eller hur det blir. Mängden har nog varit densamma igår. Men tänker att det säkert kan vara så som du skriver.

    Hur tänker ni andra nu? Ska ni fortsätta med bisolvonen?

    Jag har mätt tempen varje morgon och gjorde det innan vi började försöka. Men denna månad som kommer nu funderar jag på att bara strunta i att mäta. Sen fortsätta med bisolvonen och även ge det till sambon denna månad. Inga ÄL-stickor och sen försöka ligga var och varannan dag mellan cd 14 och 21 då jag med största säkerhet kommer ha ÄL någon gång under de dagarna. Men testa denna månad att inte veta EXAKT vilken dag..

    Vet inte om detta kan minska stressen eller inte men funderar ändå på att testa.


    Blir intressant och se hur det blir för dig med längden.

    Jag känner att det för min del bara stressar mer när jag tänker på vad som kan öka chanserna, som tex bisolvon, så jag kommer inte testa det nu igen det här 5:e försöket. Jag tempar också och kommer fortsätta med det men kommer inte testa med äl stickor som jag gjort innan. Vi kommer väl helt enkelt försöka ligga regelbundet fram tills jag får en höjning av tempen. Sen äta bra och rätt mat för min del så jag håller inflammations nivåerna nere och boosta med extra vitaminer och mineraler (vilket jag gör oavsett). Något annat orkar jag inte hålla på med. Kommer även skippa att gå med i fler trådar här på FL då det också är en stress för min del. Jag har lovat mig själv att bara försöka ta det som det kommer det här med graviditet, ett försök i taget. De senaste försöken som har bommat har jag tänkt att det var ett försökt närmare det försöket som kommer lyckas. Det hjälper iaf lite att tänka så :)
Svar på tråden Bisolvonmetoden 2021!