• Anonym (Kaffedraken)

    Bisolvonmetoden 2021!

    Hej tjejer!

    Jag (33 år) och min sambo (34 år) är i färd med att skaffa första barnet och har precis bommat 5e försöket. Jag är väl medveten om att detta inte är lång tid och att allt uppemot ett år är helt normalt. Men! Jag känner ändå att jag vill försöka hjälpa processen på traven om det går. Dels längtar vi otroligt mycket efter plusset och dels tycker jag att det mentalt är lättare att ta ett negativt test om jag känner att jag kan agera på något sätt.

    Jag har läst en del om Bisolvonmetoden (bisolvon + rosenrot) här på FL och förstår att det inte finns vetenskaplig evidens för detta, men jag har läst för många solskenshistorier också där par som försökt länge (!) plussat med metoden nästan direkt, för att inte prova. Sen om det varit ett lyckligt sammanträffande eller inte kan man såklart inte veta, men ändå. Det ger mig hopp och då är jag nöjd :)

    Det verkar vara olika med dosering, men jag kommer att göra så att jag tar 1 tablett av Rosenrot och Bisolvon både morgon och kväll. Äter det från mensen första dag till ägglossningen start.

    Jag hoppas att ni är några som vill haka på! Berätta gärna hur gamla ni är, när er BIM är och vilket försök ni är på om ni vill :)

    Kram!

  • Svar på tråden Bisolvonmetoden 2021!
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-24 05:30:53 följande:

    Hej!

    Är den metoden så att man ska äta både bisolvon och rosenrot? Jag tycker rosenrot låter lite läskig då det kan påverka cykeln. Jag har redan en sån regelbunden cykel så vågar inte mixar med så mycket som kan ändra på det. Men är definitivt sugen på att bara testa bisolvon. Kan ju om inte annat ge en lite hopp och extra kämparglöd denna cykel :)


    Ja precis, den är det :) jag har också regelbunden cykel men har tidigare haft problem med mellanblödningar som jag äntligen är av med. Så jag är också rädd om cykeln som är som den ska, så jag testar denna månad får vi se. Märker jag att det påverkar negativt kommer jag sluta tvärt.

    Men det går ju absolut testa med bara bisolvon! Har läst sådana solskenahistorier också :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-24 05:30:53 följande:

    Hej!

    Är den metoden så att man ska äta både bisolvon och rosenrot? Jag tycker rosenrot låter lite läskig då det kan påverka cykeln. Jag har redan en sån regelbunden cykel så vågar inte mixar med så mycket som kan ändra på det. Men är definitivt sugen på att bara testa bisolvon. Kan ju om inte annat ge en lite hopp och extra kämparglöd denna cykel :)


    Och precis, bara den mentala kämparglöden gör ju sitt tycker jag! :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-25 04:59:51 följande:

    Va kul vi blir fler :)

    Usch va tungt det måste ha varit att mensen kom igår, men hoppas du fick en bra julafton ändå :)

    Jag har läst att det inte ska spela någon större roll vilken man använder. Jag har valt tabletter då jag tycker det är enklare, tar en på morgonen och en på em/kvällen. Vilken dag man börjar med det har jag också läst lite olika. Vissa börjar cd 1, andra cd 3 och ytterligare andra när mensen är över. Jag valde att börja på cd 3 och äter det fram till äl testen visar positivt.


    Saora skrev 2020-12-25 00:00:18 följande:

    Hej på er,

    Jag hakar gärna på här :) mensen kom idag, på självaste julaftons morgon :( blev en känslomässig dipp en stund och försökte ladda om för att julafton skulle få bli en bra dag ändå.

    Detta var vårt 5e försök till ett syskon. Jag har de två senaste cyklarna funderat på bisolvonmetoden och tänker att nu vill jag prova det med :)

    Sett att det finns både i tablettform och som oral lösning. Vet ni om det spelar någon roll vilket man tar?

    Om börjar på annandagen så är det dag tre i cykeln, det kanske inte gör något om man inte börjar dag ett? Jag tänker att det kan vara värt ett försök iaf :)

    Har inte läst så mycket om rosenrot och min cykel är regelbunden så denna månaden provar jag nog endast bisolvon.

    Jag är 31 och sambon 41, vi har en gemensam son som är 5 år :)


    Jättekul att vi blir fler, välkommen! Jag har faktiskt också reviderat intaget av rosenrot eftersom jag är rädd om min regelbunda cykel, så jag tar nu 1 rosenrot om dagen och 2 bisolvon i tablettform. Började på dag 5 i min cykel jag och kör till ÄL :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej på er! 

    Vill bara uppdatera om att jag nu på dag 10 har jag fertilt sekret (synligt alltså) för första gången på väldigt länge! Oskyldig

    Det är något jag oroat mig för de senaste året, att jag när jag var yngre hade ordentligt med ägglossningsvärk och synligt sekret, vilket avtagit sedan ett par år tillbaka. Men efter 5 dagar nu med dubbel dos (körde på 2 tabletter iaf) Rosenrot och Bisolvon hade jag idag mycket (!) synligt fertilt sekret alltså. Bara det ger mig hopp om nytt liv! Solig

    Hur går det för er, märker ni av något?

  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-28 13:04:05 följande:

    Oj spännande :)

    Jag är på cd 8 idag så dag 6 men enbart bisolvon. Jag har inte märkt något alls men förväntar mig igen speciellt heller då jag brukar ha äl runt cd 15. Jag har aldrig upplevt något fertilt sekret och har varit orolig över det innan men inte längre då många blivit gravida även om dom inte upplevt det heller.

    Vet ju inte riktigt hur rosenrot fungerar men tror du det är därför du har sekretet nu eller tror du det är pga kombinationen? Oavsett så är det ju mycket intressant hur man kan påverka kroppen med vad man äter.


    Precis, det behöver verkligen inte betyda något jag blev orolig för att jag är en som haft det och det sedan har försvunnit, men har man aldrig haft det skulle jag inte oroa mig för det verkar vara precis lika vanligt:)

    Jag vet inte faktiskt eftersom jag ju tar båda. Men jag har läst hela tråden "stora rosenrotstråden" där folk tagit bara det. Och märkt stor skillnad på sekretet (vilket osexigt ord det är, haha) sedan de börjat ta 2 tabletter om dagen. Men har också läst de som bara tagit bisolvon och mörkt samma. Det som de båda gör är att tunna ut sekretet så det blir lättare för simmarna att simma har jag fattat det som... oavsett så gav det mig en nytändning som behövdes efter senaste försöket som inte blev något. Men rosenrot har jag förstått kortat ner cykeln för vissa, att äl kommit tidigare. Och jag är lur om det inte är så i mitt fall också för jag har börjat få känningar av äl redan idag trots att dag 15 (som jag brukar ha äl) är 5 dagar bort... Har inga äl-tester i stugan jag är i nu, men det blir intressant att testa ikväll när jag kommer hem. Känner att det inte gör något om mim cykel kortas ner någon dag, då kan vi försöka lite tätare. Så länge den inte förlängs ;)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Saora skrev 2020-12-29 12:10:55 följande:
    Ja det var tungt en stund på julafton men sen försökte jag ladda om. Jag försöker se alla dom saker jag nu kan göra som jag inte kan sen när man blir gravid. Allt man kan äta och dricka. Även om det känns som att jag hellre hade druckit alkoholfritt bubbel på nyår med bebis i magen så försöker jag ändå tänka att jag ska njuta av vanligt bubbel nu och så blir det bebis när det är dags :)

    Känns så mycket lättare hela denna resan när man kan dela den här med er. Min sambo vill inte prata och älta det så mycket utan mer att nu kör vi så blir det när det blir. Jag är mer att jag vill diskutera och planera och testa olika metoder :)

    Så det är skönt att kunna diskutera och utbyta alla tankar och erfarenheter med er :)
    Jag håller verkligen med! Försöker dela mycket med min sambo som också vill "låta det ta den tid det kommer och inte planera så mycket" vilket jag förklarat för honom att jag tycker är svårt när jag är 33, har 0 barn och vill ha 2-3 stycken. Att om jag hade varit 27 hade jag också känt som honom. Jag tror att det är svårt för män att relatera lika mycket till den biologiska klockan och längtan efter att få bära ett barn. Min sambo vill gärna ha barn och det just med mig, men kommer inte att känna samma förlust som jag gör om det skulle visa sig i slutändan att vi inte kan bli gravida. Vi har pratat om det, och på ett sätt tycker jag ju att det är skönt att inte behöva känna att HAN kanske ska uppleva att vi inte är kompletta utan barn och kanske vilja försöka skaffa det med någon annan. 

    Han har blivit bättre på att lyssna utan att avfärda mig med "tänk inte på det" efter att jag haft ett par seriösa samtal där jag förklarat att det inte hjälper mig. Att jag behöver kunna få ventilera saker under resans gång med honom. Däremot så begränsar jag mig i vad jag tar upp med honom då jag inte vill riskera att "döda" hela lusten med detaljplaner och för det tycker jag denna och andra grupper jag är med i är UNDERBARA <3 Kvinnor alltså när det gäller att stötta varandra!
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-29 12:21:15 följande:
    Ja det är bara att hoppas på att det gör något iaf. Sen har jag inga höga förhoppningar för även om spermierna kanske kommer in lättare så behöver ju inte det betyda att oddsen för att det resulterar i en graviditet blir så mycket högre. Jag hoppas ju självklart på att det blir ett plus det här försöket men blir det inte det så känns det som att jag bara ska låta allt ha sin gång några månader innan jag funderar på att testa något annat. Känns ju som sagt lite läskigt med alla naturläkemedel så behöver nog kanske prova ännu längre innan jag är mogen för något sådant.

    Hur gick det för dig förresten med äl testet?
    Så är det absolut. Jag har ju som sagt inget annat än hänga upp mig på i detta än hoppet :) 

    Nu har jag faktiskt svängt om trots fertilt sekret och bestämt mig för att sluta med Rosenroten. Har varit helt outgrundligt trött (nästan känt mig bakis) sedan jag började med de och jag kan inte härleda tröttheten till något annat och jag orkar inte vara så fruktansvärt trött hela tiden. Vill ju gärna orka ligga tex Flört Så jag fortsätter med enbart Bisolvonen och sätter mitt hopp till den. 

    Sedan råkade jag precis läsa en tråd om en tjej som haft missfall och som efter det haft problem med mellanblödningar och rubbad cykel efter det och jag känner så väl igen mig i henne. När vi började försöka i augusti så trodde jag faktiskt att det tagit sig direkt då jag hade otroligt mycket molvärk mer än en vecka innan BIM vilket var det symtom jag hade även den gången jag blev gravid (och som slutade i abort för många år sedan). Men sen kom mensen 2 dagar för tidigt och jag blödde ovanligt kraftigt. Tänkte inte mer på det då, men sen fick jag mellanblödningar efterföljande 3 cykler vilket gjorde att jag fick göra ett cellprov som var bra. Ingen nämnde något om att det skulle kunna bero på missfall men när jag nu läst lite här på FL verkar det inte alls vara ovanligt att cykeln blir märklig de efterföljande månaderna. Så nu är jag ganska övertygad om att det var det som var orsaken då min allt strul plötsligt sedan försvann efter november-cykeln. 

    Är det så, så är också min oro över att det tar lite tid ganska ordentligt stillad faktiskt, för då är det ju inte alls konstigt att det inte tagit sig ännu då min cykel bara varit tillbaka till det normala 1 månad efter förmodat missfall. Ser ingen aning förklaring till varför den plötsligt skulle strula 3 månader när den alltid är förutsägbar annars och nu är det igen. 

    ... och det bidrog också till beslutet att sluta med Rosenroten. Blir 2 månader med Bisolvon och sedan får det bero. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2020-12-29 12:21:15 följande:
    Ja det är bara att hoppas på att det gör något iaf. Sen har jag inga höga förhoppningar för även om spermierna kanske kommer in lättare så behöver ju inte det betyda att oddsen för att det resulterar i en graviditet blir så mycket högre. Jag hoppas ju självklart på att det blir ett plus det här försöket men blir det inte det så känns det som att jag bara ska låta allt ha sin gång några månader innan jag funderar på att testa något annat. Känns ju som sagt lite läskigt med alla naturläkemedel så behöver nog kanske prova ännu längre innan jag är mogen för något sådant.

    Hur gick det för dig förresten med äl testet?
    Glömde svara om ÄL-testet. Har fortfarande blinkande gubbe och räknar därför med att äl kommer vara ganska punktlig och komma nyår eller 1 januari. På cd 14/15. Nu ska vi ha sovgäster här på nyår så det är ju så typiskt att äl infaller precis dessa dagar... tänker att vi ska få till ett ligg idag, ett på nyår och ett dagen iaf innan och efter gästerna farit. 

    Sen ska jag nog göra som ni nämnde här ovan, släppa lite på detaljplanerandet och ligga varannan dag kring äl. Man känner sig ju lite halvt opeppad när man ska schema-ligga...
  • Anonym (Kaffedraken)

    ... och nu förstår jag varför jag varit typ bakis sedan jag börjad ta Rosenrot. Letade runt på nätet litet nogrannare precis om Sertralin + Rosenrot. Äter Sertralin pga tidigare ångest och har börjat känna mig labil/outgrundligt trött efter Rosenroten om än jag var glad över sekretet där. Och mycket riktigt, Rosenrot och antidepp ska INTE kombineras då det är hög risk för interaktioner. Hoppas att den försvinner ur kroppen snabbt nu så jag får känna mig som mig själv igen. 

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hur går det för er andra? Jag slutade ju med Rosenrot (mådde bra igen dag 2 efter stoppet) men fortsatte med Bisolvon och idag fick jag fast gubbe på Clearblue advanced digital. Har legat igår, idag och vi kör imorgon också så borde vi täckt in det bra. Jag har väääldigt mycket äl-värk som jag inte haft på läääänge, så jag är övertygad om att RR och/eller Bisolvinen gjort något iaf. Sen om det leder till en graviditet återstår ju att se, men jag är mer hoppfull än på länge då jag denna gång känner äl-värk tydligt och har fertilit sekret. Så var det den gången jag blev gravid när jag var yngre (och son slutade i abort).

  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2021-01-01 20:59:41 följande:

    Det börjat närma sig äl nu för min del, fortfarande någon dag kvar innan det sker men liggandet har börjat mer frekvent nu. Ingen skillnad på sekretet och tror inte jag kommer märka någon skillnad heller. Även fast jag trodde det skulle ge mig mera hopp inför det här försöket med tanke på bisolvon så är det faktiskt inte så. Det är som att jag liksom glömmer bort att jag tar det och att det här bara är ytterligare ett av alla försök utan extra hopp.

    Jag fortsätter med bisolvon några dagar till så kommer den evigt långa 2 veckors väntan efter det.

    Håller tummarna för att det blir plus för oss nu!


    Fattar... Hade också känt så om jag inte mörkt skillnad. Och visst, det kan ju bero på slump också att jag äntligen känner äl.

    Jag håller verkligen tummarna för att det är vår tur och att året får börja så bra som det bara kan! :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har haft ont i brösten tidigare än vanligt denna månad. Började redan en vecka innan BIM (BIM är torsdag nu till veckan). Har också mått illa till och från vilket jag inte brukar göra och haft molvörk som kommer och går. Inget av det här brukar komma tidigare än några dagar innan, så jag år fortfarande hoppfull även om det kommer och går med symtom.

    Ni andra då?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Usch vad jobbigt det låter som att du har det med menstruella besvär <3 äl +6 är fortfarande tidigt så hoppet lever än!

    Angående dina PMS besvär har jag några vänner som blivit hjälpta av e-vitamin! De tar äter från några dagar innan mens till ett tag efter tror jag... du kanske kan kolla upp om det kan vara något?

    Jag är på BIM - 5 idag. Har några testa tidigt-test och tog ett nu på em. Man ska ju egentligen ta på morgonen. Hursomhelst så tycker jag mig ana en till streckad linje som.i sådana fall skulle betyda gravid. MEN det är så oerhört svagt att det lika gärna skulle kunna vara en synvilla, haha! Ska försöka hålla mig till tisdagsmorgon (BIM-3) innan jag testar igen.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Usch vad jobbigt det låter som att du har det med menstruella besvär <3 äl +6 är fortfarande tidigt så hoppet lever än!

    Angående dina PMS besvär har jag några vänner som blivit hjälpta av e-vitamin! De tar äter från några dagar innan mens till ett tag efter tror jag... du kanske kan kolla upp om det kan vara något?

    Jag är på BIM - 5 idag. Har några testa tidigt-test och tog ett nu på em. Man ska ju egentligen ta på morgonen. Hursomhelst så tycker jag mig ana en till streckad linje som.i sådana fall skulle betyda gravid. MEN det är så oerhört svagt att det lika gärna skulle kunna vara en synvilla, haha! Ska försöka hålla mig till tisdagsmorgon (BIM-3) innan jag testar igen.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Link92 skrev 2021-01-10 18:17:11 följande:

    Hej tjejer! Jag satt precis och funderade på om jag ska testa bisolvon och rosenrot denna månad så hittade jag er tråd! :) Min cykel var 26-30 dagar första året efter att jag plockade ut hormonspiralen men sedan i höstas har den blivit mer 35-37 (ÄL på ca CD 21 istället för tidigare 15) så det här med kortare cykel låter ju lockande..

    Funderar på att gå och handla på lunchen imorgon och köra den här kuren från CD3.

    Blir spännande att höra era resultat! :)


    Ja välkommen hit Link92! Jag har läst en hel del som verkar ha fått "bot" på sina långa cykel med Rosenrot. Att om man har en bra, fungerande cykel kan det ibland stöka till det med Rosenrot, men de som haft längre cykler innan har istället fått kortare, alltså normala om.man säger. Jag kommer Bisolvon (kan tyvärr inte ta RR pga en annan medicin jag öter) även nästa månad om.det inte blir något nu :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2021-01-10 16:51:54 följande:

    Tack för tipset! Kanske ska kolla på det lite mer om det kan vara något att börja med.

    Oj så spännande! Hoppas det blir starkare så att det blir ett starkt plus på stickan :)


    Känner mig tyvärr inte lika hoppfull då jag haft (ursäkta infon) blodiga flytningar när jag varit på toa och nu har stark mensvärk. Känns och ser ut som när mensen är på G. Så antingen kommer den ovanligt tidigt eller så är det här något tidigt missfall. Får se hur det artar sig med värken och blödningarna. Ska prova testa igen imorgonbitti redan tror jag.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Link92 skrev 2021-01-20 08:07:41 följande:

    Hej!

    Jag kör ju både bisolvon och rosenrot och fick igår riktig äggviteflytning för första gången sedan i somras! Annars har mitt fertila sekret mest rikligt vatteninnehåll, så kul att se lite förändring :)

    Det kom också på cd11, de senaste månaderna har mitt första fertila sekret kommit först cd14. Så kanske vill ÄL dyka upp tidigare än cd21 som förra månaden!

    Ska börja testa med ÄL-test idag tänkte jag :)


    Spännande! Låter hoppfullt tycker jag, för vad jag förstår är det där sekretet superviktigt för att spermier ska kunna leva kvar i en tills ägglossningen sker.

    Jag märkte också av stor skillnad i sekretet! Dock har jag valt att pausa lite med denna metod då jag tror att jag behöver få bukt på balansen i min kost och näring överlag. Jag började äta vegetarisky för 2 år sedan utan några kosttillskott så jag misstänker att mina mellanblödnigar från äl till mens med en väldigt riklig mens sen, kan bero på obalans med vitaminer och mineraler. Så jag ska ta ett blodprov via werlabs för att mäta det och sedan ta de tillskott jag eventuellt behöver:) och så har jag slutat med kaffe. Allt enligt Vulverines rekommendationer. Så jag börjar i den ändan men följer er här :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    MAKL skrev 2021-01-22 10:02:29 följande:

    Hej tjejer!

    Imorse så tänkte jag på en sak (ursäkta om det blir lite mens snack nu) :)

    Jag brukar ha mens i 4-5 dagar. Är nu på CD 4 och mensen slutade igår eftermiddag. Vilket betyder att min mens kortades ner med ca 1,5-2 dagar. Den har inte heller varit lika riklig som vanligt. Min fundering nu är om det kan vara ett tecken på att livmoderslemhinnan inte blev så tjock den här cykeln? Och om så är fallet, kanske berodde det på bisolvonet?

    Innan jag testade bisolvon så läste jag någonstans en kommentar från någon här på FL att det skulle kunna påverka hinnan också så att den inte blir så tjock. Jag tänkte att det lät långsökt då jag inte tror bisolvon kan ha en sådan stor påverkan på hinnan. Men nu så här i efterhand så börjar jag tänka att det kanske stämmer? Förutsatt att min förkortade mens berodde på en för tunn hinna. Jag vet inte vart ni andra befinner er i era cykler, men det skulle vara intressant och veta om ni upplevde/upplever samma sak?


    Jag märkte inte någon skillnad i blödningsmängd eller längd. Däremot tänker jag... nidblödning? Det är ganska vanligt med en liten blödning kring mensen. Det verkar kunna vara allt från pyttelite, till mer eller mindre som.en vanlig mens men kortare. Har du tagit ett test? :)
Svar på tråden Bisolvonmetoden 2021!