• Kjell2

    Dödsfall

    Anonym (Är det ens lagligt) skrev 2020-12-25 23:34:20 följande:

    Vet ärlig inte hur jag ska hantera detta. Nyss dog min favoritförälder det är endast jag och ett syskon som är arvtagare. Men den andra föräldern ska vara med på allt och bestämma allt och lägga sig i och ringa och skicka sms på hur saker ska och bör skötas. Krävde att medverka på begravningsbyrån och att stå med i dödsannonsen.

    Bestämmer vem som ska ärva vad och låter mitt syskon fritt plocka saker ur lägenheten innan vi varken begravt eller haft en bodelning. Vilket jag vet att man inte får, man ska och bör inte ta så mycket som en servett med sig.

    Till saken hör att våra föräldrar är skilda sedan 30 år men föräldern påstår att dom haft sååååå fin kontakt och att det är en ?sista vilja? att hen ska vara delaktig. Men en muntligt påstådd sista vilja tycker jag inte är godtagbar. Jag vill inte att föräldern ska vara delaktig och bestämma någonting men mitt syskon vill det eller Så säger Människan ingenting.

    Vi har tagit hjälp av jurist och tror ni den kan säga att han ska hålla sig borta?


    Det viktiga är att du och ditt syskon är överens om hur ni ska hantera detta. Det är ni som bestämmer. Vill ni inte ha med er pappa så är det helt ok.

    Att ta med saker från dödsboet är ok men grejerna ska ingå i bouppteckning och arvskiftet.
  • Kjell2
    Anonym (Är det ens lagligt) skrev 2020-12-26 10:52:08 följande:

    Nu är vi ju inte det, syskonet vill men jag känner mig inte alls bekväm med att ha pappa där


    Steg ett blir att du och ditt syskon kommer fram till hur ni ska göra med begravning, dödsannons, bodelning mm

    Om ni börjar dela upp saker nu, vilket är helt ok, se till att det blir hyfsat jämt. Om ditt syskon tar något, så tar du motsvarande.
Svar på tråden Dödsfall