• Jenzia

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Clemmentina skrev 2021-04-08 09:19:41 följande:

  Åh vad segt! Jag tycker det låter lite som om du inte hade ägglossning denna cykel kanske!? Jag håller tummarna för att mensen kommer snart.


  Jag hade äggviteflytningar och ägglossningssmärta runt cd10, sen inga fertila tecken därefter. Så jag tror ju att jag borde haft ägglossning senast cd 11. Just den tempen var lite opålitlig eftersom jag sovit dåligt pga smärtan, så kan fått falsk höjning. Brukar har lutealfas på 15 dagar, men tempen droppar allra senast på morgonen äl+15. Men kan ju vara att jag bara är på äl+14 idag Vi får se imorgon helt enkelt, men tack för peppen!

 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-08 11:32:14 följande:

  Det är samma för mig. Helt kaos. Kan inte ens säga helt säkert när jag hade ÄL kanske dag15 eller dag18-20 enligt NC. 

  Har haft lite spottings senaste två-tre dagarna men ännu ingen mens. 

  Håller med om att det är drygt :(


  Åhhh vad jobbigt! När brukar du ha ägglossning? Vilken CD är du på idag? Brukar du ha spotting i vanliga fall också? Låter ju lite som om östrogenet börjar stiga och ta överhand över progesteronet.

  Om jag hade ägglossning CD10 så kom min ägglossning väldigt tidigt! Den brukar komma runt CD13 i vanliga fall. Får väl ha tålamod till i helgen innan jag blir allt för frustrerad iaf, haha
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-04-08 11:31:51 följande:

  Ser onekligen ut som du hade ägglossning. Då kommer säkert mensen idag eller imorgon. Fast jungfrufödsel hade ju varit något, haha. Håller tummarna för mens nu och bra besked från Rmc när du ringer.


  Ja, jag hoppas verkligen den kommer imorgon, hade varit skönt med besked innan helgen Tack för pepp! Kram
 • Jenzia
  Inalina skrev 2021-04-08 10:43:48 följande:

  hehe ja jungfrufödsel vore nåt ! kanske har man gjort fel alla år när man försökt pricka ägglossningen och man bara skulle ha levt i celibat istället ;)

  Jag börjar med sprutorna om en vecka (nästa tors) ska in på VUL på ons den 14:e och så kollar de att allt ser ok ut i livmodern eller nåt och tar ett blodprov vilket är standard här.  sen hoppas jag vara igång igen börjar bli pepp, även om jag tror att jag ätit mina vitaminer alldeles för kort tid för att det ska kunna påverka särskilt mkt men hoppas ändå att få fler befruktade denna gången. Måste kolla med min klinik om jag ev ska göra en återföring dag 2 eller 3 istället då 3 av mina ägg stannade mellan dag 4-5 förra gången kanske hade något av dem mått bättre i min livmoder?

  Hoppas du får mensen snart, heja heja!


  Hohoho! Det hade varit något va?

  Vad omhändertagen du är på din klinik! Bara en vecka kvar!? Åhh så spännande med en ny behandling och nu möjlighet till syskon! Tror verkligen denna gång kommer ge bättre resultat än förra Men bra att du ska kolla upp det med 2-3 dagars framför 5 dagars, vissa ägg (de flesta kanske?) trivs ju bättre i livmodern än i labbet!

  Med en hel hejarklack så borde väl mensen komma imorgon
 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-08 12:56:48 följande:

  Brukar ha kring CD 14-16 idag på CD 29 så fortfarande inte ovanligt att den inte kommit. spottings har jag ibland före mens. Men NC säger att min ÄL va CD17-21 med cd 21 som högst sannolikhet och då är det låångt kvar :( 


  Hade du fertila tecken där omkring också? Jag brukar märka på mitt sekret när jag haft ägglossning. Går från halkig (äggvita) till torr eller krämig (som lotion).

  Jag är själv på CD25 och brukar har 27-28 dagar, så om ägglossningen inte var CD10 så får jag hålla mig till tåls till helgen :-P
 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-08 14:28:04 följande:

  Har normalt inte så tydliga fertila tecken. 

  Men de jag tycker jag verkar ha va mer kring cd14-15. cd21 kändes kroppen inte alls så. 

  hoppas den kommer snart för oss båda så vi får börja förbereda för FET :)


  Får man ta en kik på din tempkurva?

  Ja, vore kul om vi är synkade för FET och följas åt
 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-08 15:22:49 följande:

  Här kommer den. :)

  Som en jojo.


  Tycker det ser ut som om du skulle kunna haft ägglossning cd15 också! Då fick du ju en rejäl temphöjning! Brukar du ha en lutealfas på 14 dagar? Då borde mensen komma imorgon.

  Men ja, din var också berg och dalbanan :-/
 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-08 16:07:45 följande:

  Ja det tycker jag med. blev lite förvånad när appen sen plötsligt tyckte cd21. Brukar ha lutealfas på 13-15dagar. så ja den kommer förhoppningsvis imorgon. :)


  CD1 idag! Mensen kom helt utan förvarning någon gång i natt! Tempen var fortfarande hög imorse, men fick blod på termometer, haha. Så konstigt! Men nu är iaf mensen anmäld, så får vi hoppas det finns plats för insättning på en lördag eller söndag eventuellt!

  Någon mens hos dig?
 • Jenzia
  Aya2019 skrev 2021-04-08 21:40:06 följande:

  Hej, Har en fråga.

  När jag började med ivf så sa läkaren på livio ivf att jag skulle ta lutinus 2 gg morgon kväll tills testdagen och sluta ned den oavsätt resultat.

  Men när jag läser på information i paketet lutinus så står det vid plusade ska man fortsätta 30 dagar till. Har två extra paket kvar som räcke till 30 dagar.

  Har läst att olika ivf har låtit ivf patienter ta till vecka 12. Dom som har fortsätt är dom som har haft missfall bakom sig.

  Men läst också många har ändå valt att fortsätta ta lutinus tills det vart slut.

  Jag själv har haft missfall 2 gånger men läkaren sa att det går bra till testdagen.

  Ska jag ändå fortsätta ?? Blir så orolig fick ett svagt plus på ruvdag 6 vill gärna fortsätta med lutinus. Har testdag 14/4 vill därefter fortsätta med att ta lutinus tillstånd domänen örnek slut känns tryggare så.


  Jag tycker du pratar med din läkare om det på testdagen. Det bästa är ju om hen vet om det, så du kan få rätt råd och hänvisningar.

  Jag ska förhoppningsvis göra FET om två veckor. Och ni läkare har ordinerat mig lutinus från insättning till VUL (om det blir ett plus). Vet inte varför för jag har inget känt underskott av progesteron och har aldrig fått MF. Heller aldrig fått plus visserligen... Men det kanske bara är standard på min klinik.
 • Jenzia
  Inalina skrev 2021-04-09 08:35:06 följande:

  men så bra!! =) och att du anmält mensen redan, här går det undan ;) 


  Yes! Och har fått grönt ljus! Så vi kör hyfsat tillsammans denna gången också, även om det blir färsk för dig och fryst för mig
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021