• Jenzia

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Clemmentina skrev 2021-03-22 20:19:11 följande:

  Nej men inte är det fånigt! Förstår precis. Även om jag då tänkte tvärtom. Stämmer värdet vad det borde vara dag 24 då? Lite avundsjuk på att du fått testa ditt progesteronvärde....


  Alltså, progesteronvärdet på dag 21 utgår från att du haft ägglossning på dag 14. Den cykeln jag tog provet hade jag ägglossning på dag 17 så därför blev mitt prov på dag 24 istället, dvs 7 dagar efter ägglossning Så mitt progesteronvärde var på ?dag 21?. Vad jag förstått så är allt över 50 riktigt bra värde. 40-50 är också bra, och 30-40 är godkänt.

  Jag fick ta provet när vi gjorde vår utredning på en privat klinik. Kanske inte standard om man går via landstinget?

  Du kan testa privat, hos Werlabs. Kostar nog ca 300 kr.
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-03-23 07:57:38 följande:

  Åh men då är jag med! :) Låter som riktigt bra värde. Märkligt att du ska ta progesteron i naturlig cykel...låter bra att fråga kliniken om varför. Jag skulle vilja testa både det och annat på tex werlabs men kommer förmodligen inte ha någon naturlig cykel före eventuellt fet. Får väl överväga att testa då!


  När är äggplocket imorgon? Hoppas verkligen du får många mogna och bra ägg! <3 Kommer du få sätt in FET direkt? Alltså redan efter nästa ägglossning eller måste man alltid vänta till ytterligare en cykel?

  Vad är det mer du vill testa?

  Funderar på att lutinusvägra, om de inte har bra argument för behandlingen!
 • Jenzia
  Iväntanpåivf skrev 2021-03-23 09:05:52 följande:

  Jag förstår. 

  Konstigt. Ja jag har aldrig fått ett plus heller.  :( 

  Jag går på Sahlgrenska. De har inte nämnt nåt om lutinus överhuvudtaget. De informerar inte direkt om alternativ utan väldigt kort om den väg de bestämt och sen får man papper hem. Vill man veta nåt mer så måste man nog ha koll och sinnesnärvaro nog att ställa rätt frågor på plats. Och det har jag märkt är inte alltid så lätt.  

  Spännande. Hoppas det blir så. :) 


  Hoppas vi båda snart kan få våra första plus <3 Och att de blir bebisar!

  Jag går på RMC i Malmö och man får verkligen vara snabb och påläst om man ska få utrymme för att ställa frågor. Jag tycker det är jättesvårt att få information som jag själv inte redan har lite koll på. Och då glömmer jag ofta något och då är det kört. När jag skrivit till dem på 1177 har jag verkligen bara menlösa svar Vi har inte haft någon personlig kontakt sedan vi rapporterade in negativt gravtest, fick bara ett brev hemskickat med behandlingsplan för FET. Därför luftar jag alla mina frågor här
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-03-24 13:19:27 följande:

  Tack! Det gjorde rejält ont idag. Hade ju många blåsor att tömma. Tyvärr lite färre ägg än jag hade hoppats på även om det blev 8 st totalt. Nu håller jag tummarna för att det finns några bra bland dem. <3


  Usch då! Att det skulle behöva göra så ont idag 8 stycken är ju bra, även om jag förstår att du förväntade dig fler <3 Har det hänt förut, att äggblåsor varit tomma? Hoppas verkligen kvaliteten på äggen blev bra!
 • Jenzia
  Dibella skrev 2021-03-25 09:24:34 följande:

  Ni som tar D-vitamin för att hjälpa till lite på traven. Hur mycket tar ni i IE/µg, och hur ofta? Eller när i cykeln?


  Jag tog 50 000 ie igår på cd10. Har haft äggviteflytningar i två dagar då och brukar få ägglossning på fjärde dagen med äggviteflytningar. Så håller tummarna för ägglossning imorgon, men vet i hundan för jag hade sjuk värk redan i natt, så kan vara lite rubbat pga hormonbehandlingen

  Jag tar också Thorne Basic Prenatal varje dag som innehåller 25 mcg, tror det motsvarar ca 1000 ie.
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-03-24 19:26:22 följande:

  Ja det var inte kul men det blir ju bättre. Precis så är det ju. Hoppas på några fina bland de 8. :) Ja har haft ca 1/3 tomma vid alls plock utom mitt första då det bara var ägg i en av sex blåsor. Så jag räknade absolut med ett antal tomma men hade hoppats på några till. Har du pratat med rmc om att hoppa lutinus?


  Hur mår du idag? <3 Om det nu stämmer att menopur ger bättre kvalitet så borde du ha ett bra utfall för dina fina 8 ägg!!

  Vet man varför vissa blåsor är tomma? Är det bara otur eller kopplat till AMH?

  Jag har chillar lite med min lutinusvägran. Tänker att jag ska se hur denna cykeln beter sig och också hur nästa ägglossning känns. Ska inte börja ta lutinus förrän på återföringsdagen, så jag har ju tid på mig att fundera på mitt val (och hinna prata med RMC också hoppas jag). Inväntar faktisk ägglossning i dagarna, fick äggviteblobb i tisdags morse. Den brukar inleda min fertila period och så kommer ägglossning 3-4 dagar senare
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-03-25 11:58:16 följande:

  Tack! <3 Jag har betydligt mindre ont idag så det är skönt. Väntar fortfarande besked kring befruktningen. Ska få veta i eftermiddag! Att några blåsor är tomma är nog inte ovanligt men vet inte alls orsakerna. Läst om något som heter empty follicle syndrom (EFS) men jag får ju ägg ändå. EFS kan tydligen kopplas till minskad äggreserv och lågt amh.

  Det låter rimligt att chilla lite med det. :) Skönt att ägglossning är på väg. Då borde fet bli om någon dryg månad för dig? Låter vettigt att vara lite extra observant nu. Tempar du? En rejäl temphöjning efter ägglossning brukar ju indikera att kroppen producerar tillräckligt med progesteron.


  Gud vilken jobbig väntan! Håller verkligen tummarna för att hela gänget blev befruktat! Ja, du får ju ändå rätt många ägg så känns inte som om du har låg äggreserv iaf. Antar att det kan vara de små folliklarna som inte innehåller ägg?

  RMC i Malmö ger inga garantier om att vi får plats vid nästa mens, men förhoppningsvis blir insättning i slutet av april.

  Yes, jag tempar Brukar ha en rätt bra tempökningen efter ägglossning, mellan 0,2-0,3 grad. Sen brukar jag få ytterligare höjning ca en vecka in. Kan skicka en bild  Cykeln innan vi gjorde IVF.
 • Jenzia
  Inalina skrev 2021-03-25 10:44:42 följande:

  hejsan! hur mår du nu? har du redan pratat med kliniken om befruktning?

  jag fick svar från min klinik att vi kör äggplock v 17 så tidigare än jag trodde, kör ju inte naturliga cykler här eftersom vi måste planera in med de veckorna som kliniken kör sitt schema. känns bra i alla fall, tydligen hade de fått gratisprov på embryo glue också så det får jag utan att det kostar extra! (där blev jag sjukt förvånad haha men plötsligt händer det!) måste ju få några ägg av bra kvalitet nu dock så jag hoppas mina vitaminer etc hjälper lite på traven kram!


  Åhh vad skönt att du fick inbokad ny behandling så snart! Och embryoglue grattis?!? What! Vilken tur har ni! Går ni tillbaka till gonal-F? För det var väl det ni körde med när du blev gravid med dottern?

  Har du börjat med några nya vitaminer nu? Eller är det samma cocktail som tidigare? Jag har precis ökat på både b-vitamin och e-vitamin
 • Jenzia
  Dhalia skrev 2021-03-25 14:28:01 följande:

  Jäklar vilket fint diagram asså. Min ser ju skit ut inte alls lika tydlig så la ner tempningen haha. Tror jag behöver progesteron helt ärligt ;)


  Åhh, tack!

  Fortsätter du med lutinus nu fram till VUL? <3
 • Jenzia
  Clemmentina skrev 2021-03-25 15:57:07 följande:

  Fick veta att 6 av 8 ägg blivit befruktade. Mycket bättre än tidigare då det var 3 av 8 och 3 av 6. Nu hoppas jag på att några av dem går att frysa också! Mitt problem är inte låg äggreserv eller liknande så det måste finnas någon annan förklaring.

  Vilken fin kurva! Finns ju inget som indikerar att du inte har bra ägglossning och därmed goda nivåer av progesteron i lutealfasen. Håller tummarna för att det finns tid till er för återföring i slutet av april!


  Med åhh vad bra!!! Vilken lättnad! Klart de kommer klara sig! Tippar på minst 4 till frysen!

  Tack och tack för peppen! <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021