• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-02 09:36:04 följande:
    Det låter ändå smart att kunna ta Primolut för att fördröja mensen så att det funkar med de veckor kliniken kör. Jag fick ju Provera den här gången och hoppas det har funkat men vet ju först nästa vecka. Fick jag ägglossning trots allt är det risk för att vi inte hinner.

    Förstår att de vill ha upp det till 50%. Håller tummarna för att procenten ökar denna gång. Men det finns ju inga garantier som du säger.

    Vid första ivf:en fick jag bara ut ett ägg ur 6 blåsor, andra gången 8 ägg ur 12 blåsor och sist 6 ägg ur typ 8-9 blåsor. Sist befruktades 3 ägg men inget till frysen.
    ah jag ser att provera verkar funka typ likadant som primolut, jag förstår inte riktigt hur ni vet nästa vecka om det har funkat, menar du vid ett ultraljud då på nåt sätt? 

    ok, verkar ju vettigt att du får en högre dos medicin denna gången då du inte direkt haft risk för överstimulering de andra gångerna. Vet du vad du har för AMH? Jag har tydligen 2,4 eller nåt sånt på AMH-värdet men jag får ju typ maxdos på både gonal f (förra gången) och pergoveris utan något tillstymmelse till överstimulering, så bra de höjer dosen för digGlad
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-02 09:56:09 följande:

    Ja man ska inte behöva utstå massa smärta eller obehag tycker jag i detta. Tråkigt att höra att äggledarspolningen var så smärtfylld :( Speciellt när man kan lösa det smärtfritt!


    Skönt att biverkningarna inte är  så starka längre, är nog förkylningen som spökar. Yay för Ovitrellen och sen slippa sprutorna. Kände inget alls med Ovitrellen, ev lite spänning i brösten som fortfarande sitter i. Bara glad att slippa Fyremadelen, de sprutorna var lite grövre och inte så spännande att ta. Blev helt full med blåmärken över hela magen. Men i övrigt mår jag bra! Bara nervig överlag :) får se vad cyklogesten drar med sig för biverkningar istället, börjar med dem idag.


    Tandläkaren är alltid en bra ursäkt Skrattande 


    hehe ja jag kanske får köra äldsta vita lögnen i boken ;) ja jag har tagit orgalutran som är som fyremadel och den har inte vart så kul heller, kliar en del efter att man injicerat, och ibland lyckas man ju träffa något blodkärl eller så som gör skitont! 

    det är tur att det är jag som behöver ta sprutorna i den här familjen i alla fall, min man är sjukt spruträdd så det hade nog inte blivit några barn via IVF om det vart tvärtom...

    förra gången tog jag blodförtunnande sprutor fram till v 8-9 också, jag hade blåmärken över hela magen i flera månader efter det. denna gången tänkte jag få trombyl istället som också fungerar blodförtunnande men som är en tablett man tar istället, det sägs kunna minska missfallsrisken något då blodflödet ökar i livmodern, men många kliniker vill ju inte ge sånt om man inte bevisligen har någon sjukdom. 

    hehe ja vi får se vad det blir för biverkningar av progesteronet man får sen ;) alltid är det något som tar vid när något annat slutarTungan ute
  • Inalina
    jgren skrev 2021-03-02 10:21:19 följande:

    Igår, måndag, var jag på mitt livs första äggplock. Hade haft ganska ont sedan i torsdags men blev bättre under helgen. Medans jag fick ligga och vila innan äggplocket var sköterskan in och berättade hur allt skulle gå till och att det då mest troligt kommer bli återföring onsdag eller torsdag. Så kände mig lugn och hoppfull. Allt har gått så fort sen vi fick kallelsen. 

    Äggplocket gjorde, för mig, väldigt ont trots medicinering och lugnande, men vet att många inte tycker det är så farligt så vill inte skrämma upp någon. Det visade sig att dom fick ut 30 ägg..... Fick hem papper om överstimulering och så kommer dom ringa mig varje dag denna vecka för att kolla hur jag mår. Igår eftermiddag/kväll hade jag så fruktansvärt ont, kunde inte stå upprätt, kunde inte använda magmusklerna för att lägga mig ner, resa mig upp och kunde verkligen inte vrida kroppen och ligga på sida. Någon mer som upplevt en sådan smärta efter äggplock? Eller är det så pass illa för att jag hade så himla många ägg?
    Idag känns det lite bättre, illamående men liiite mindre ont. 

    Väntar nu på att de ska ringa från kliniken och berätta hur det gått med äggen och hur många som hamnar i frysen. Skulle inte bli någon återföring förens i maj lät det som... eftersom min kropp inte skulle orka med det just nu. Känns tungt när jag var som inställd på snabb återföring. 


    hejsan! ja det låter ju verkligen som att du blev överstimulerad om ni fick 30 ägg! det viktigaste i ett sånt läge är att de inte gör någon återföring för det är då de värsta symptomen kommer, så även om det känns tungt att vänta till maj så är det det enda rätta. det kan ju bli ett väldigt allvarligt tillstånd med vätska i buken som måste tömmas och man får ligga på sjukhus etc etc MEN om de inte gör en återföring brukar det gå tillbaka och du mår bra snart igenHjärta

    spännande att höra hur det har gått för dina ägg, du får skriva hur många som blev befruktade sen =) jag skulle tro att ditt äggplock gjorde väldigt ont om de skulle få ut så otroligt många ägg.... kram o hoppas du mår bättre snart!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-02 11:50:10 följande:
    Nej kommer inte göra vul utan det beror helt enkelt på när mensen dyker upp. Om jag hade ägglossning kanske den kommer såpass sent som nästa helg och då får vi kanske inte starta denna månad. Ångrar nu att jag inte testade med ägglossningstest.

    Precis, jag förstod det dessutom som om man ofta ger lite högre dos av menopur. Minns ärligt talat inte exakt vad jag har för amh (togs för två år sedan) men tror runt 3-4 om jag inte minns helt fel.
    Ok jag hoppas du får starta så snart som möjligt, vet att man bli knäpp av all väntan!!

    Min klinik ville egentligen att jag skulle starta senare också, men min man hade bokat en resa (som sen blev avbokad visserligen) så han sa bara att han inte kunde vara på plats vid det senare tillfället (- vilket är ganska nödvändigt vid ivf haha) så då fick vi börja tidigare än de planerat =) så ibland ska man ha lite tur också såklart. jobbigt när man är så inställd på att köra igång, hoppas du har tajmingen med dej! =)
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-02 12:03:53 följande:

    Nej jag tycker synd om de som har spruträdsla och måste genomgå detta. Min man tycker inte det är jättespännande med sprutor heller och satt paralyserad under ÄP och den långa långa nålen hehe. Jag bara blundade och låtsades som ingenting, orkade inte kolla på hur den såg ut.


    Ja jag har sett att man i andra länder kan ta blodförtunnande sprutor, det vore väl bra om det ökar chansen! man vill ha allt man kan få trots allt.


    oj så din man var med under äggplocket? det visste jag inte ens att man kunde!men kan tänka mig att det är läskigt, jag har ju inte sett den där långa nålen nångång heller :/

    min man har väntat på mig vid uppvaket på mina äggplock, men nu på torsdag kommer han inte kunna göra det så jag får hoppas jag mår bra och inte är alltför groggy när jag ska ta mig från kliniken...

    förra gången tog jag även kortisontabletter för att lugna immunförsvaret vid återföringen, vet ju inte om något av dessa saker gjorde att det funkade men nu ville jag hoppas att det ska gå utan alltför mkt medicinering.. :)  
  • Inalina
    jgren skrev 2021-03-02 13:23:23 följande:
    Känns skönt att i alla fall vara sjukskriven i en vecka nu och ge kroppen en chans att lugna ner sig i påverkan och smärta. Har ett fysiskt tungt jobb så var inte optimalt att gå tillbaka dagen efter. 

    Har pratat med kliniken nu och av de 30 äggen så var 5 st omogna, 25 befruktade och 17 st normalt befruktade (?). Så på måndag skulle dom återkomma om hur många som klarat sig till frysen. Så jag hoppas att detta var första och sista stimuleringen och äggplocket! =) 
    ja det förstår jag, du förtjänar att ta det lugnt nu efter den där pärsen!! =) 

    wow att 17 st befruktades normalt, låter ju helt fantastsikt!! det är ju 'fördelen' med att bli överstimulerad - man kan ofta få ganska många ägg till frysen i slutändan också, så det hoppas vi på för dej!!Solig då hoppas vi att du slipper allt vad sprutor och äggplock betyder för all framtid!
  • Inalina
    jgren skrev 2021-03-02 13:23:23 följande:
    Känns skönt att i alla fall vara sjukskriven i en vecka nu och ge kroppen en chans att lugna ner sig i påverkan och smärta. Har ett fysiskt tungt jobb så var inte optimalt att gå tillbaka dagen efter. 

    Har pratat med kliniken nu och av de 30 äggen så var 5 st omogna, 25 befruktade och 17 st normalt befruktade (?). Så på måndag skulle dom återkomma om hur många som klarat sig till frysen. Så jag hoppas att detta var första och sista stimuleringen och äggplocket! =) 
    ja det förstår jag, du förtjänar att ta det lugnt nu efter den där pärsen!! =) 

    wow att 17 st befruktades normalt, låter ju helt fantastsikt!! det är ju 'fördelen' med att bli överstimulerad - man kan ofta få ganska många ägg till frysen i slutändan också, så det hoppas vi på för dej!!Solig då hoppas vi att du slipper allt vad sprutor och äggplock betyder för all framtid!
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-02 13:54:16 följande:
    ja läkaren sa att hans kollegor inte gärna använde det utan hellre räknade för hand. :) 

    ååh. spännande. håller tummarna att det går fint på torsdag. 
    några symptom? jag har sjukt ont i brösten nu och känner mig svullen och dan. sen har jag svårt att kissa ordentligt, antar att det är för att äggstockarna tar för mycket plats eller nåt. :p 
    hehe ja vissa är ju old school ;) 

    nej jag har inga direkt symptom, har lite ont i magen från o till men annars har det vart en väldigt 'enkel' stimulering än så länge! brösten känner jag ingenting i, men det har jag aldrig gjort vare sig som gravid eller något annat haha! lycka till på VUL i morgon!Solig
  • Inalina
    Onemore2018 skrev 2021-03-03 06:32:29 följande:

    Fan fan fan fan! Det verkar inte gå denna gång heller, samma tidsdag som förra gången fick jag rosa flytningar och några dagar senare började jag blöda ordentligt. Varför :( det verkar inte gå denna gång heller. Jag ångrar mest av allt att jag tog den där p sprutan för 5 år sedan, hade jagninte gjort det kanske jag hade kunnat bli med barn ????????????


    åh jag är så ledsen att höra att det inte verkar ha funkat nu heller :( jag vet att man frågar sig varför hela tiden men jag tycker verkligen inte att du ska klandra dig själv på något sätt!!

    Du har inte gjort nåt som gör det svårt att få barn, i många av fallen är det helt enkelt oförklarligt. har du något kvar i frysen eller hur ser det ut? styrkekramHjärta
  • Inalina
    Funderar81 skrev 2021-03-02 20:58:04 följande:

    Hejsan alla, nu har det varit tyst på mitt håll ett kort tag. Fullt upp med jobb-byte och sånt.

    Fick ett färskt embryo satt upp 3 veckor sedan. Det tog sig inte så nu ska jag vidare till nästa försök. Jag har ett enda fryst embryo som väntar.

    Jag ska ultraljudsscannas på torsdag, dag 8 i min cykel. Så om allt går som det ska så blir det upplägg i början av nästa vecka.

    Allt det här är sjukt läskigt. Vill jättegärna ha en liten tvåa, men processen ger alldeles för mycket betänketid. Spelar upp alla möjliga katastrofscenarion med passningsproblemer(jobbar ofta natt och helg (och bor långt från familj)), sömnproblem, påverkan på mitt arbetsliv, utmattning, ekonomiska problem, skräcken för extrem graviditetströtthet och illamående . etc etc...

    Suck alltså..

    Samtidigt så hoppas, hoppas jag på nästa embryo. Nån som känner igen sig?


    men hej! ledsen att det inte tog sig med din 3 dagars :(  men vi får hoppas den lilla i frysen är guldägget!!

    jag förstår verkligen att du tycker det är läskigt att gå igenom detta utan en partner att dela ansvaret med, men samtidigt så har du ju redan en liten underbaring så jag förstår att man känner att man gärna vill ha en till =) så känner jag själv i alla fall. jag antar att du har någon typ av kontaktnät som ändå kan hjälpa till när det krisar?  

    hur mådde du i din första graviditet? hade du extremt illamående då? oftast mår man ju dåligt i några veckor för att det sedan känns bättre, och i det långa loppet är ju inte det något man kommer fundera över. jag tycker det låter logiskt att man funderar som du gör en gång extra innan man försöker skaffa ett till barn, jag har själv samma farhåga trots att vi är 2 personer att försöka skaffa ett syskon. Framförallt är man ju lite orolig för hur det första barnet ska ta att man själv mår dåligt ett tag och inte kan vara den allra piggaste mamman i några månader, men som sagt i det långa loppet är det ju fantastiskt om man kan få ett syskon till den lillaHjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021