• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Estelle011 skrev 2021-04-21 09:31:24 följande:

    Dricker ni kaffe under ruvning? 


    Ingen kaffe och ingen cola! Eller energidryck för den delen! Det är koffeinet som inte är bra!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-04-21 10:25:31 följande:

    hejsan!! Tack =) har vart i väg på VUL nu där de såg 8-9 blåsor på ena sidan och ca 3 på andra (har ju uppenbarligen en vääääldigt seg höger äggledare av ngn anledning!) men jag är jättenöjd över resultatet såklart, flera av blåsorna hade samma stl, ungefär 11-13 mm.  

    Ska börja med Orgalutran nu också (funkar som Fyremadel eller vad ni får där i Sverige..) och den ska jag ta på morgnarna. 

    Läkaren trodde eventuellt ÄP på måndag redan, men jag ska dit igen fre morgon och kolla hur det ser ut! så nu är man igång på riktigt! 

    Jag tror jag säger till läkaren att jag vill göra ICSI på alla denna gången får ta det med honom på fredag men jag känner att det är dumt att chansa med några på vanligt sätt. 

    spännande med ditt VUL i morgon, nu ska jag stressa i väg till min akupunktör (inte lätt att försöka jobba med alla olika möten man har hela tiden haha!= 


    Åhh! Vilket bra resultat! Vi gillar när de är flera i samma storlek! Får ni välja om det görs vanlig IVF eller ICSI? Trodde det var embryologen som bestämde det. Fast så klart, gör man behandling privat verkar man kunna påverka en hel del

    Jag har fått positivt nu på ägglossningsstickan, så nu väntar jag på besked från RMC om när insättning blir! Så då ruvar vi snart tillsammans igen!
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-21 15:53:49 följande:

    Åh vad spännande! vilken cd är du på?  

    jag är på cd12 och fick negativt i morse. 


    CD13 för mig. Hade tok negativt igår, men imorse var det en liten ökning så därför tog jag ett till efter lunch. Och då var teststrecket starkare än kontrollstrecket!
  • Jenzia

    Fråga till er som gjort FET. Har någon fått tillbaka blastocyst (femdagars) först 6:e dagen efter ägglossning? RMC har stängt den 5:e dagen (tisdag) efter ägglossning (idag) och därför har jag fått tid för återföring först den 6:e dagen (onsdag). Det känns lite fel, men kanske ändå inte spelar någon roll för själva implantationen?! Men har ju läst att embryot ska föras tillbaka på rätt dag för att det ska bli en implantation.

  • Jenzia
    Estelle011 skrev 2021-04-22 11:01:17 följande:

    Jag har inte alls tänkt på vad är det för dag. Litar på att dem vet vad dem gör. Tror inte du ska vara orolig för det. 


    Jag har läst överallt att återföring görs 5:e dagen efter ägglossning, så det känns som om jag fick en tid en dag sent för att RMC har stängt just den dagen (av oklar anledning). Har tyvärr lågt förtroende för RMC, känns som löpande band-behandling där jag inte får någon individbaserad vård
  • Jenzia
    Estelle011 skrev 2021-04-22 11:35:21 följande:

    Tråkigt att det känns så. Om du testar att ringa och fråga? Det kanske spelar ingen roll. Kan tyvärr inte ge något svar, nu räknade jag och mitt var på dag 5. Men där och då tänkte jag inte alls på det. Försöker att googla så lite som möjligt. 


    Ja, jag ringde och frågade. RMC i Malmö har tydligen dag 6 efter ägglossningsdagen som standard, att forskning hade visat att det var bästa dagen att återföra en blastocyst (?). Oklart varför RMC i Malmö skiljer sig åt från andra kliniker! Hade du också FET?
  • Jenzia
    Estelle011 skrev 2021-04-22 13:46:20 följande:

    Ja. Jag vet inte när jag hade ägglossning, dem har räknat ut det själva och sa att det var onsdag 14/04. FET i måndags. Du ska inte oroa dig i onödan. Googla inte!


    Jag vet att jag inte borde oroa mig i onödan. Det jag tycker är svårt är när jag inte får någon information från sjukvården. Går ju inte att undvika logiskt tänkande liksom. Blastocysten frystes ju ned när den var 5 dagar, så ska den ju tillbaka 5 dagar efter ägglossning, annars blir det ju fel tidsmässigt. Kroppen är finurlig med sådana här saker, går det för lång tid efter ägglossning är ju inte slemhinnan optimal för att ta emot embryot heller. Ja, du förstår kanske att jag redan googlat för mycket Inte idag, men innan.
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-22 17:36:46 följande:

    Jag förstår dig precis. Försöker att inte googla så mycket och så men som du säger, Logiskt tänkande och problemlösar-hjärnan är svår att undvika. speciellt i såna här situationer. <3 

    Hade du inte positivt test igår och ska återföra på tisdag? 

    Jag fick positivt ÄL test idag ska återföra på onsdag :) 

    Så de har räknat att min ÄL är imorgon så får hoppas det och inte tidigare eller senare. Har din ÄL varit? tempar du? 


    Ja, jag hade positivt igår, men min återföring blir på onsdag, dvs en dag för sent i mitt huvud... Jag har nog haft ägglossning ikväll, haft ägglossningssmärta iaf! Eller så blir det i natt, tror jag hade peak på LH igår natt nämligen och då brukar ägglossningen ske inom 24 timmar. Tempen imorgon får avgöra!

    Men din ägglossning, förväntas till imorgon eller till och med lördag?
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-23 10:25:19 följande:

    Okej. men får du ÄL sen igår eller inatt är ju onsdag ganska perfekt :) 

    Jag tror min ÄL mer är imorgon och då är onsdag bara 4dagar efter ÄL så lite nervös över det. Men dne kan ju komma idag också. Får se på tempen imorgon. I morse va den ingen direkt ökning. 

    Fick du en tempökning i morse? 


    Vaknade med svullen mage och molvärk, så tippar nu på ägglossning under natten. Tempen steg från 36.6 till 36.85, så känns som tempen bekräftat ägglossning Blir återföring 5,5 dagar efter ägglossning, det är jag nöjd med.

    Hoppas din ägglossning kommer under dagen! Brukar du känna när du får ägglossning? Eftersom din klinik kör på den standard jag känner till sen tidigare med fem dagar efter omslag på stickan, så tror jag det är bra tid för återföring för dig på onsdag!
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-23 11:29:31 följande:

    Det låter ju toppen :) 

    Ja, jag hoppas det. Brukar inte känna så mycket men brukar känna när den är över. Blir alltid sjukt svullen dagarna kring ÄL och magen stoppar upp. och så får jag svårt att kissa. Beror sannolikt på min endometrios. 

    Min klinik kör på 6 dagar efter omslag. så kanske blir samma som du ändå. :)

    Kul att vi har återföring samma dag


    Ja nu jäklar ska det bli två plus!!!! Undra om vi kommer få samma testdag också, hört att klinikerna har olika!

    Hoppas tempen bekräftade ägglossning idag Mim hoppade upp ännu ett steg så nu är jag över 37.0. Det är hett att vara post ägglossning
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021