• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-14 08:14:48 följande:

    Förr eller senare! <3

    Vi har en omgång IVF betald till som vi kommer genomföra snarast möjligen, vi hade bara 1 som överlevde och blev insatt. Sen blir det att vänta in landstinget förmodligen till hösten beroende på deras öppettider och Corona.

    Tror verkligen det kommer gå bättre vid er FET <3


    Ahh! Ni har kört privat i väntan på landstinget? Vart bor ni?

    Tråkigt att ni inte fick något till frysen Första behandlingen verkar vara en testrunda, för att se vad som behövs skruva på. Vi fick tex få mogna ägg, bara 5 av 15, och därför få embryon. Om det blir en ny hormonbehandling så kommer något behöva justeras så fler ägg mognar. Körde ni på gonal f eller menopur?
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-03-14 10:34:58 följande:

    Yes vi köpte 2 försök i väntan på landstinget för verkade vara lite olika bud kring kö-tider. Vi bor i Göteborg.

    Ja hoppas det blir bättre nu vid andra gången när de kanske vet vad som ska skruvas på eller ändras. Mina äggstockar verkar vara trögstimulerade pga låga AMH dock, så får inte ut mycket alls. Så hoppas verkligen de kan lyckas med bättre nästa omgång.

    Vi körde på 375 Gonal F, så inte långt ifrån maxdos, funderar på om menopur kanske kommer fungera bättre. Men får hoppas läkarna har koll.

    Vad körde du för något? Nu när de vet att de kommer behöva lägga mer fokus på att ägg ska mogna istället så blir de förhoppningsvis bättre om ni skulle behöva göra en omgång IVF till.


    Vad tradigt med lång väntetid! Har hört att Gbg ska ha långa väntetider :-/ Sthlm verkar ha bättre system med samarbete med privata kliniker.

    Man kan ju alltid testa byte till menopur. Dock är väl menopur känt för att ge färre ägg, så då kanske gonal F ändå är bättre och öka till 400 ie? Sen är det ju läkarna som bestämmer ändå! Deras jobb

    Körde menopur 150 ie och svarade nog rätt bra förutom att äggblåsor växte ojämnt. Tog bara sprutorna i 9 dagar också, så kanske hade det gått bättre om jag tagit sprutorna i 1-2 dagar till. Men RMC i Malmö gör inte äggplock på helgen så fick bli äggplock på fredagen och ja, inte så många mogna ägg
  • Jenzia
    Dhalia skrev 2021-03-14 10:42:21 följande:

    Men de känns som de kan va så olika från gång till gång alla symptom eller biverkningar :( Ja fick stickningar redan dagen efter med lutnius hade inte ens haft insättning, känns som ja reagerar så tidigt på den. Men tex brösten kännrr ja inget fast dem brukade va ömma så blir trött på de också vet inte om de bra eller dåligt. Ja håller tummarna för er FET. Är det er sista i frysen eller har ni något till?


    Bra att veta det nu iaf så ska jag inte lita på några symptom om jag tar lutinus samtidigt! Har du även fått ömma bröst av lutinus? Jag fick det enbart av menopur, det avtog när jag slutade med sprutorna.

    Vi fick bara 1 blastocyst till frysen, vi hade bara 3 ägg som befruktades. Så det var väl ett mirakel i sig att vi både fick ett ET och ett FET av det.
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-03-14 16:38:37 följande:

    Vissa kommuner har väl tillochmed tre månaders vårdgaranti, men är kanske i mindre städer.

    Ah, jag har inte superkoll på vad alla medicinerna gör egentligen, vill bara få bättre resultat nästa gång haha. Men man får nog öka isåfall ja. 

    Det är ju surt när helg kommer emellan och man tänker att om plocket hade kunnat ske en eller två dagar senare så kanske fler hade varit mogna.. :(


    Ja, vi får bara hålla tummarna för att IVF 2 ger bättre resultat Det är ändå skönt att veta att de flesta blir gravida inom 3 IVF behandlingar.
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-14 17:55:48 följande:

    Hej!

    Ja man är ju absolut tillåten att vara förbannad och ledsen i den här processen, på något sätt får man ju upp hoppet igen till nästa gång..

    Ja precis idag är RD 5, har redan testat negativt idag men tänkte såklart testa igen i morgon bitti... Har dessutom åkt på en jäkla kräksjuka så hela natten var förstörd och jag mår sjukt dåligt idag med, men men, glad att det hände nu och inte innan återföringen i alla fall.. återkommer imorgon och ser om minuset består eller om det finns hopp för min enda lilla blastis.. kram!


    Ja, just nu ser jag bara fram emot att vara tillbaka i min vanliga och stabila cykel. Varit så mycket hormonella svängningar i denna artificiell cykel, gillar det inte alls. Heller inte att jag inte känner igen min kropps signaler. Så kanske är FET i naturlig cykel precis det som behövs för att det ska bli ett plus!

    Men usch vad tradigt! Både att du fick negativt test idag (även om det är extremt tidigt) och den hemska maginfluensan Visserligen himla tur att du hann med insättningen innan du blev sjukt, men usch vad jag ogillar kräksjuka Krya på dig och hoppas på positivt test imorgon! Kram!
  • Jenzia

    Här kommer jag också med en fråga för er som gjort IVF tidigare, brukar bortfalls blödningen vara mindre än er vanliga mens? Jag brukar alltid blöda mkt första dagen och sen bara mindre dag två och tre. Sen är mensen klar. Igår blödde jag betydligt mindre än vad jag brukar, kanske hälften så mycket? Trodde jag skulle blöda mer pga av alla hormoner och att slemhinnan var tjockare än den brukar vara.

  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-03-16 10:18:36 följande:

    Har samma här, började blöda igårkväll och idag ska det i normalfall vara som mest och sen plana ut dag 3-4, men jag behöver knappt ha trosskydd för det är så oerhört lite. Inte "färskt" blod heller. Jag tänkte precis samma som du att det borde vara mer än vanligt, men kanske inte?


    Amen precis! Jag har heller inte haft så mycket färskt blod, mer brunt än rött liksom, vad konstig! Kanske är någon viss fördröjning? Att vi inte kan förvänta oss det vanliga förloppet så att säga.
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-03-16 11:56:32 följande:

    Måste vara vanligt tänker jag, eller så kanske det drar igång sen? Slutade ta mina proggisar idag för orkar inte ha blodgegg, så kanske vart de som bromsat det lite.


    Så kan det nog vara. Min blödning kom först två dagar efter att jag slutade med lutinus. Så fick en lutealfas på 16 dagar, en dag längre än vad jag brukar ha.
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-03-16 14:46:30 följande:

    jo just det - jag ringde min klinik, som tyckte det lät JÄTTEKONSTIGT att man kunde testa sig så tidigt och vara så säker på att det inte kunde vara positivt (trots att jag blöder som en vanlig mens nu).

    de ville att jag skulle komma och ta ett blodprov på fredag och sen prata med läkaren när de fått provsvaret, vilket jag kan förstå i teorin, men vilket blir en massa merjobb för mig. Ev kunde jag ta ett blodprov nån annanstans och skicka svaret till dem, men det blir inte heller smidigare då jag liksom inte har ett ställe att ta blodprov på nästgårds...

    jaja det är förmodligen jag som är komplicerad och en 'jobbig patient'. de skulle i alla fall tala med läkaren och ringa tillbaka till mig så får se om de har en annan lösning eller om jag måste rätta mig efter deras regler.. suck.. vill bara komma igång och planera inför nästa omgång..


    Vad krångligt allt ska vara då! Känns ju rätt rimligt att kunna meddela att det inte blev någon graviditet om du fått negativt test och blöder! Jag har inte ens fått någon återkoppling från RMC om mitt meddelande om negativt test, vet inte alls vad som händer nu (de har varit dåliga på att informera om vad som gäller vid FET). Ska ringa den i början av nästa vecka om de inte hört av sig.

    Ja, vi skulle ju slippa mensen i 9 månader nu Jag har iaf lärt mig att inte lita på några symptom under ruvardagarna iaf. Slipper jag bli så här besviken igen hoppas jag. Det kommer lösa sig, det kommer bli bra till slut <3
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-18 18:39:18 följande:

    Förstår precis! Jätteskönt!

    Har också hört om boken Is your body baby friendly men har inte läst den. Borde kanske göra det! Det som är bra med den jag tipsade om att dhea finns beskrivet. Lite information finns kanske på hemsidan: itstartswiththeegg.com/

    Spännande med embryoglue och att det tog sig för dig båda gångerna när det användes! Håller tummarna för du de tar hem det nu och att det ger god effekt. :)

    Hoppas också på att både vitaminer och Menopur ger effekt denna gång. Det vore så häftigt! :) Har hört om andra som fått det men vet även att för en del ger Menopur färre ägg. Det blir spännande att se imorgon! Jag började med Fyremadel i tisdags!


    Lycka till imorgon! Hoppas man kan se många fina äggblåsor på G! Hur många dagar har du tagit sprutorna nu? Har du känt mycket aktivitet i äggstockarna?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021