• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-04-28 10:28:47 följande:

    hej vännen, det är ju alltid på gränsen som jag förstått vid 5 befruktade så det kan ju vara att de har 4 nu? eller sa de inte hur det låg till?? när ska du dit? försök att inte tappa hoppet!! vi behöver bara ETT! Min klinik har inte ringt mig ännu, känns ju också som att de ev försöker förhala en dålig nyhet.. men jag försöker se det som att de är tokupptagna...


    Klart, det kan ju vara så. Hon ville typ inte säga så mycket, jag försökte ställa frågot men hon sa bara att "vi brukar vilja sätta in på dag 5 för att kunna se vilken som är bäst men det kan vi se redan nu då det är en som utmärker sig", vilket jag känner snarare är en omskrivning. Frågade hur de gick för de andra så får man bara ett "vi får se". Ska vara där 14.15, ska försöka fråga mer då. Fy för detta altså, speciellt när man sitter på jobbet och inte pallar.

    Förstår att du känner dig orolig varför de inte ringt men får verkligen hoppas att de bara är väldigt upptagna <3
  • Dibella
    Annna84 skrev 2021-04-28 11:32:03 följande:
    Styrkekramar till dig <3

    Att de ser att en utmärker sig och ser väldigt bra ut är ändå väldigt positivt. Nu hoppas vi att den lilla blir en bebis.
    Tack <3 nu ligger den inbäddad iallafall, får hoppas den vill stanna. Har ni fått några mer svar eller är det bara att invänta lördag?
    Inalina skrev 2021-04-28 12:37:45 följande:
    Ok jag förstår, och hon har ju rätt i att om man har många embryon köra återföring dag 5 för att 'slippa' göra insättning innan de vet vilken som är bäst, men om de redan kan se det kan du lika gärna få den nu!

    På vårt IVF som lyckades fick jag se ett schema efteråt hur det var med befruktningen på de olika embryona och i vilket steg de hade dukat under etc, och den som förmodligen blev vår dotter var skitseg i början men hoppade till ordentligt och började dela sig jättebra dag 3-4 så även om de ser långsamma ut i delningen så kan de komma igen!

    de ringde mig vid 11 och sa att 2 överlevt och delat sig och såg ok ut. jag frågade hur många celler o hon sa att det var i morse och var då 3 celliga (ska vara 4-celliga dag 2) så jag hoppas de kvicknar till tills i morgon när jag har tid 11:30! 

    håller tummarna för din återföring idagHjärta

    Ja jag hoppas verkligen att det är för de tycker att den är amazing.. de sa vid insättningen att de andra 4 fortfarande levde, men delade sig långsamt. Men som du säger så kan de ju hoppa igång! Den som de satte in hade delat sig "perfekt" och hade 4 celler förstod jag det som, vilket var optimalt för sin utveckling. Så hoppas verkligen på denna, kommer kännas så tungt att behöva vänta till höst/vinter för nästa IVF.


    Med tanke på att även den som sedan blev din dotter var lite seg i början, så låter det ju som att det inte är några konstigheter egentligen. Får hoppas det går bra för dig imon och att den blivit lite piggare Hjärta lycka till!


     


    EF21 skrev 2021-04-28 13:36:24 följande:
    Bryter in här bara för att säga att EXAKT så fick vi höra under försöket som blev vår dotter. Vi hade fått tid för återsättning dag 5 men blev väckta av telefonen morgonen dag 2 pga att de tyckte att en utmärkte sig genom att det utvecklades så fint. Och det embryot är ett snart två år gammalt barn så ge inte upp! :)

    Tack Hjärta behövde verkligen höra det. Skönt att det finns historier där allt gått så bra.


     


    Jenzia skrev 2021-04-28 14:18:36 följande:
    Jag har hört och läst precis samma sak som alla andra, dvs att de redan nu kan se vilken som utmärker sig och har stor chans att bli en graviditet! <3 Jag tror fortfarande ni har stor chans att få något till frysen. Vi hade bara tre befruktade, men fick ändå en färsk och en till frysen. Nu håller vi tummarna för den som du ska få tillbaka idag!
    Tack för tumhållandet. Får hoppas på både den i magen och de i labbet just nu. Hoppas det går bra för dig efter att fått åter snöflingan idag, håller alla tummar och tår Hjärta



  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-28 16:56:32 följande:
    Ja så skönt att det är gjort nu! och härligt att de också trodde på ditt lilla pyre (och att de andra fortfarande lever!!) man får själv lite mer hopp och positiv känsla när någon annan är så positiv =) låter som ett riktigt A-embryo Hjärta

    ja precis jag hoppas de kommer med nyheter att mina har 8 celler i morgon, för då kan jag också börja tro på det! håller med om att ovissheten om när man kan köra nästa gång kan bli lite jobbig men nu tar vi ett embryo i tagetGlad!

    Hoppas verkligen på det, nu börjar den långa väntan. Skönt att vi är flera här inne som gör det samtidigt.


    Hoppas verkligen dina ser fina ut imon, men även om de inte gör det, så vet du sen innan att de kan sega igång och bli ett barn ändå Hjärta

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-28 16:56:32 följande:
    Ja så skönt att det är gjort nu! och härligt att de också trodde på ditt lilla pyre (och att de andra fortfarande lever!!) man får själv lite mer hopp och positiv känsla när någon annan är så positiv =) låter som ett riktigt A-embryo Hjärta

    ja precis jag hoppas de kommer med nyheter att mina har 8 celler i morgon, för då kan jag också börja tro på det! håller med om att ovissheten om när man kan köra nästa gång kan bli lite jobbig men nu tar vi ett embryo i tagetGlad!
    Hur har det gått för dig? Var det inte nu på förmiddagen det var insättning? Hoppas allt går väl för dig och embryona piggnat till {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-29 13:51:04 följande:

    Nyfiken och har inte koll på alla inlägg i tråden. :) 

    Hur många är vi som ruvar nu?  


    Ruvardag 1 på en tvådagars :)
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-29 14:38:53 följande:
    Hej! Det gick, embryot är i magen i alla fall, fick se det på skärmen och såg väl perfekt ut om det varit ett 2dagars men det är ju ett 3dagars så tja känns som att chans för graviditet är låg ändå. Man får leva på hoppet. Kram
    Usch för att gå med den känslan av att det inte kommer gå bra, men de borde ju inte återföra om det inte finns rimliga chanser att det faktiskt kan komma ikapp sig tänker jag. Den mår ju bäst i livmodern och kanske piggnar till Hjärta Vad sa läkarna kring det?
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-29 16:19:13 följande:
    ja precis, känns inte som att förutsättningarna är helt perfekta direkt.. nja de sa inte så mkt, de blir tystare o tystare på min klinik känner jag ju sämre resultat jag får.. hur känns det för dig? Solig

    Det är sånt man sen tänker lite extra på varför de inte säger så mycket och låter tystnaden bli ifylld av sina egna farhåhor, men får verkligen hoppas på det bästa. Annars kanske pandemin hinner lägga sig tillräckligt för att nästa omgång blir på gamla kliniken? Ibland vet man inte vad som kanske kan bli annorlunda.


    Jag känner mig lite som ett emotional wreck, så fort plock och ruvning kom igång så är det som om man är personlighetsförändrad, gillar det inte alls. Kan typ sitta och tänka på den lilla i magen och bara börja storböla för att jag inte tror att den kommer klara sig haha. Instabil minst sagt, men skyller på allt kroppen vart med om senaste veckorna.


    Försöker att inte tänka för negativt, men det är svårt, ville så gärna ha en blasto denna gången, börjar fundera på om det inte är min livmoder eller immunförsvar som spökar och det är därför vi inte lyckats på egen hand heller. Börjar tvivla på att det "bara" är AMHt, för jag ägglossar varje månad.  Kritikern mot läkarna smyger på här igen Drömmer

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-29 19:20:31 följande:
    ja men precis, man vill gärna ha en rak och ärlig dialog med sin klinik, jag känner att min sluter sig mer o mer.. men men kan ju vara lite kulturen här i Schweiz också, bättre att inte säga för mkt liksom. 
    och ja precis, känns ju som att man kanske testar Prag igen när pandemin lagt sig lite, imorgon ska ju jag o mannen få första vaccindosen i alla fall!

    ja jag förstår dig med alla känslorna utanpå :/ man blir ju så osäker på sig själv och sin egen kropp då det är så sjukt mkt som ska klaffa och man har haft ALLDELES för mkt tid att tänka de senaste månaderna. jag känner väl mig lite lugnare ändå även om jag är lite trött o less, men har man ett barn känner jag att man har mkt att vara tacksam för ändå. 

    jag känner igen dina teorier, ett lågt amh är ju inte allt (mitt är ju inte särskilt lågt - ligger på 2,47 men du o jag fick ändå ut samma antal ägg i slutändan, där 3 befruktades!)   jag har ju dessutom lite tröga äggledare och förmodligen kan något med immunförsvaret också vara knas så finns mycket att välja mellan här Förvånad sen vet jag att efter 35 så försämras ofta äggkvaliten betydligt (kunde ju dock inte bli gravid naturligt vid 30 heller...) men ja jag funderar väl på att köra all in på vitaminer etc om detta försöket misslyckas,  samt köra mer akupunktur för att försöka väcka äggstockarna till liv, och sedan hoppas att nästa försök ger bättre utfallFlört men som sagt, kan mkt väl bli i Prag då igen för att maxa chanserna...det känns som att de vet vad de gör där. (lite kritisk måste man ju vara även om det är många faktorer som spelar in!)

    Men känns ju som att det är oerhört viktigt att föra en dialog och dessutom dela med sig av funderingar, även som läkare. För att se vad man kan göra annorlunda. Sen ibland är det slumpen såklart. Skönt att ni ska få vaccinet! Det hade jag nog också kört om jag blev erbjuden :) Verkar vara OK ändå.


    Mirakel kan ju hända, jag håller verkligen, verkligen tummarna för din lilla segis! Annars så får det bli mer vitaminer och lite mer akupunktur för dig. Sen tror jag sommaren överlag gör att kroppen mår bättre, så får man hoppas det i sig gör att det går bättre Solig


     

  • Dibella
    MeAndMyself skrev 2021-05-02 01:25:38 följande:
    Ja de känns sååå kul!! Kul att de kan vända så! Hoppas bara de överlever till dag 5! Hoppas vi kan få 1 ägg iaf tillbaka :) räknar ner dagarna till insättningen nu :)

    Undrar om insättningen gör ont? Får man sprutor? Mitt äggplock var tufft för jag va så rädd. Skakade så mkt av rädsla (sån sprut/nålfobi) så stolen vibrerade, fick lugnande 4 gånger under äggplocket (och lugnande shots innan) men blev inte lugnare i kroppen förens det var över. Börjar redan oroa mig för insättningen.

    Vet inte om de va för jag var så spänd under äggplocket men jag kunde inte gå efter på hela dagen, hade så sjukt ont. Mycket bättre dagen efter dock tack och lov!
    Känns inget alls, så hoppas att du kan känna dig lugnare inför insättningen. Kan förstå att plocket kan vara obehagligt för vissa, men insättning är bara en supertunn liten kateter som inte känns när den förs in och sen ett litet sprut med vätskan som embryot ligger i så är det klart. Gjort två insättningar och inte märkt att något ens hänt på någon av dem, hoppas det går bra Hjärta
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-05-02 12:57:06 följande:

    Jahopp, RD4... känns nu som en evighet till nästa helg :-P Känner mig som vanligt också. Ibland får jag ömma bröst efter ägglossning, men inte ens det känner jag denna gång. Så noll symptom på att något händer där inne :-|


    Samma här, dock så kanske man inte har så mkt symtom att vänta när man får en 2 dagars, jämfört med en blasto. Kommer du vänta till nästa helg innan du testar?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021