• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Smilla93 skrev 2021-03-28 10:57:01 följande:

    Åååh blir så frustrerad och ledsen.. Behövde komplettera med ths-prov efter första mötet på RMC och såg nyss provsvaret på 1177.. värdena va ännu sämre nu trots att jag ökat dosen på levaxin och jag måste därför lämna ytterligare prov.. Där står dessutom att jag inte får påbörja behandling förrän värdena är bra och att jag ska få ett brev hemskickat om detta. Känner mig så besviken.. Dels för att jag vet att det kommer dröja länge eftersom man måste vänta minst 6 veckor med att lämna nytt prov om man reglerar dosen och måste jag ändra dosen då också så är det ju ytterligare 6 veckor till.. Blir också besviken över att de inte ens kan ta sig tiden att ringa och berätta det utan att de skickar ett brev om det... Var så himla glad och trodde att vi snart skulle få börja och så får man ytterligare en käftsmäll som gör att man bara tappar motivationen för allt..

    Någon mer som haft dåliga Ths värden och vet vad jag har att vänta?


    Har ingen erfarenhet av dåliga THS värden, men jag förstår frustrationen och att man inte vill vänta mer utan bara komma igång. Hoppas verkligen värdena ser bättre ut nästa gång så ni får möjlighet att komma igång. Det är en tuff process, allt som inte går som tänkt känns som ett oerhört bakslag på många sätt. 


     


    Buggan skrev 2021-03-28 11:48:26 följande:
    Tack för svaren Glad Okej då förstår jag hur det fungerar med äggblåsor. Imorgon ska jag fråga också om storlek för som jag förstår det är det det som spelar roll? Vilka storlekar vill man ha på äggen eller är det äggblåsorna man mäter storlek på? För att de ska gå att plocka ut menar jag. 

    Har ni ngn uppfattning om det är bättre med vanlig ivf eller mikroinjektion? Eller är resultaten typ samma? Känns ju spontant som att det borde bli bättre med mikroinjektion men när jag googlat så har jag inte hittat info om det. 

    Okej vad bra, då är det inget att bli orolig för med magen. 

    Tack för svar {#emotions_dlg.flower}

    Blåsorna ska ju ha en viss storlek, inte för stora eller små utifrån omogna/övermogna tror jag. Men minns inte exakt hur man vill att de ska måtta, runt 2mm kanske? Men läkarna har ju koll på att de stannar vid optimala mått, inte för tidigt eller för sent.


    Tror det beror på hur många ägg och hur spermierna ser ut, få ägg så vill många kliniker inte chansa på att låta naturen ha sin gång utan hjälper till för att få så bra chans som möjligt. Rent befruktningsmässigt så tror jag det blir högre befruktningsgrad av ICSI. Vi körde ICSI, 3 ägg så blev 2 befruktade, ett var omoget. Nu inför nästa omgång sa läkaren att de kommer köra ICSI igen för att de inte vill chansa att de inte blir maximal befruktning, för de tror inte jag kommer få bättre resultat denna gången. Men du kan ju resonera med läkarna kring detta och se vad de tänker.


     

  • Dibella

    Fick hem nya schemat idag inför nästa sprutstart och det står "ej start på en onsdag". Men jag kommer med största sannolikhet få mens på en onsdag, och planering är att jag ska börja spruta CD 1 eller 2 denna gången. Hade hoppats på 1 för att kunna klämma in så mycket som möjligt, men antar de inte har start på onsdag för att det redan är fullt i deras schema med äggplock 14 dagar senare? Eller vad tror ni? 

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-30 08:44:40 följande:

    hej! kul med nytt schema!! :)

    tur att du har 2 dagar att välja mellan att starta, även om jag förstår att du ville starta så snart som möjligt! men kanske får du stimulera lite längre istället om det skulle behövas. 

    jag fick också mitt nya schema igår och ska börja med Primolut Nor nu på söndag redan i 6 dagar, sen är det beräknad sprutstart den 15 april! Då blir det kanske samma dag för dig?


    Ja! Det blir nog start 15 april för mig med, vad kul att det är samma start igen. Förra gången började jag på dag 3 och plock på 14. Men vet inte hur mycket skillnad det skulle göra att börja dag 1 eller 2, men blir troligtvis 2 då. Är Primolut för att synka in sprutstart efter deras schema?

    Nu börjar jag längta! Men även nojan kryper på.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-30 12:50:10 följande:

    hehe ja denna gången jäklar ska det gå för oss båda !!! och ALLA andra i tråden!

    har precis vart och dragit ut min visdomstand så när detta har lagt sig tänkte jag det skulle bli en frisk vår för mig med en liten graviditet att tänka på 

    ja precis Primoluten ska på nåt sätt synka sprutstarten, har inte ritkgit fattat vitsen men de vill väl inte riskera att mensen hakar upp sig och inte kommer när den ska i naturlig cykel och att vi då inte får genomföra IVF för deras schema blir fel. ska även njuta av en solig påsk i bergen här i Schweiz så man får lite energi och D-vitamin till ny behandling!


    Usch då, men skönt att få det gjort så nu kan den inte strula igen, får verkligen hoppas på en frisk vår och att det blir vår tur nu! Skönt att de ändå kan planera in efter deras schema så man vet att de har tid. Hoppas ni får det riktigt soligt och mysigt nu i påsk.
  • Dibella
    Sweetpineapple skrev 2021-03-30 12:35:39 följande:

    Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Idag har jag varit på vul på RMC. Fick se en liten böna på 13 mm med ett hjärta som slog. Sjukt tacksam för det. Svårt att hålla sig från att gråta när man satt i gynstolen.

    Imorgon ska jag till endokrinkirurgen för min knöl de hittat i halsen. Fick göra vul idag för att säkerställa en frisk graviditet så de tar hänsyn till det vid behandling av knölen.

    Jag håller verkligen tummarna för er alla i tråden. Jag tittar in här då och då men ska nu försöka lita på att jag faktiskt nu är gravid, v 7+6 idag.


    Vad skönt att allt såg bra ut och ni fick se ett litet hjärta <3 hoppas att det är goda besked ni får idag gällande knölen
  • Dibella
    Nafplion skrev 2021-03-31 11:03:46 följande:

    Hej! 


    Jag har följt tråden sen den startade och såg nu min chans att hoppa in :)


    Vi har försökt i 2,5 år. Våra värden ser också bra ut, så ingen förklaring för oss heller. 


    Vi har gått igenom 3 inseminationer som inte ledde till något. I fredags gjorde jag mitt första äggplock som resulterade i 16 ägg, 5 blev befruktade, idag är det första insättningen. Försöker sänka mina förhoppningar så att fallet blir lägre. 


    Det är de jag tyckt varit jobbigast under denna processen, ständig hopp och förtvivlan. Hormoner, sprutor, undersökningar har jag inte tyckt varit några problem. Jag har inte tyckt att något gjort ont eller varit obehagligt, snarare spännande och att det är så skönt att få hjälp och precis som du säger kunna påverka på något sätt. 


    Min sista månad innan kort protokoll passade jag på att släppa skiten och leva som vanligt vilket jag inte gjort på väldigt länge. Jag har ändrat min kost och levnadssätt mycket för att optimera chanserna. Så jag hade nya krafter att ge mig in i detta steget :) 


    Ska bli spännande att följa dig och din resa!


    Välkommen och lycka till med första insättningen! Får hoppas det också blir enda insättningen som behövs Solig
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-03-31 22:41:45 följande:
    Ja! :) De ringde mig! Två blastocyster till frysen. Hoppas de klarar att tinas. Preliminär återföring i mitten av maj.
    Va gott med två stycken blastisar! {#emotions_dlg.flower} Nu hoppas vi tiden går fort så maj kommer med förhoppning om ett starkt plus!
  • Dibella
    Aya2019 skrev 2021-04-01 20:58:34 följande:

    Japp idag fick jag tillbaka blastocyst (kläckning). Läkaren sa att det var bra positivt att blastocyst hade kläckts. Men de gjorde de 2 försöken också. Blev inget då :D

    Detta är 3 försöket får hoppas ännu en gång att det leder till positivt, testdagen är 14 /1 :)

    Hela ivf grejen tar verkligen all kraft :/


    Får verkligen hoppas det är tredje gången gillt! Håller tummarna för er. Det är oerhört krävande med IVF och hela längta efter barn grejen.
  • Dibella
    Buggan skrev 2021-04-01 21:19:27 följande:

    Gjort första ägguttag och fick ut 6 ägg. Det var den enda infon vi fick, och att återföring ska ske om 5 dgr, dvs på tisdag. Kliniken sa att de ansåg det alltid bättre att återföra efter 5 dgr så att de gör det rutinmässigt.

    Vad har ni för erfarenheter av detta? Har era läkare samma uppfattning?

    Av 6 ägg som ska försökas befruktas med mikroinjektion - är oddsen att 50% befruktas och att man i så fall sätter in ett och fryser resterande? 

    Är det risker med att frysa och sedan tina ägg?


    Tror att får man ut 5 ägg eller fler så väljer man att försöka odla till dag 5, lättare att se vilka som utvecklats bra och har de överlevt så länge är det ju bra! Tror man brukar säga att ca 60% kan befruktas? Jag hade 3 ägg och av dem befruktades 2. Då med ICSI.

    Då sätts ett in och resterande som klarat sig och ser bra ut fryses in.
  • Dibella
    juliasusannah skrev 2021-04-06 15:17:16 följande:

    Jag och sambon påbörjar vår IVF (ICSI) i maj, är så spänd och rädd på samma gång, vi har försökt 2.5 år. Så skönt att denna tråden finns, man känner sig så ensam fastän man inte är det :)


    Välkommen in i tråden :) ja det är väldigt skönt att tråden finns, det är ju väldigt mycket känslor i processen. Jag har fått kämpa med tankar och känslor jag knappt visste fanns inom mig tidigare. Men gott när man känner sig mindre ensam i dem iallafall.


     


    MeAndMyself skrev 2021-04-06 22:03:37 följande:

    Hej! Hoppar in här! Vi ska ev börja med våra sprutor nästa vecka. Väntar bara på besked från vårt infektionsprov. Är inte så påläst om IVF så hoppas jag blir mer insatt genom att läsa om er resa och era tankar också!

    Är det någon här som går i Falun? :)


    Välkommen :) Då börjar vi förhoppningsvis spruta samma vecka. Då blir vi ett bra gäng som kör samtidigt, kul! 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021