• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Lillaälta skrev 2021-05-06 12:41:41 följande:

    Äggplock imorgon och de har sett 10 ägg mellan 13-17mm. Är så nervös att vi ska få ut få ägg :( och även att min sambo inte får följa med.

    Sen är nästan det värsta att vi får vänta till måndag för att höra om något/några blivit befruktade och om det blir återföring på måndag eller onsdag eller inget.


    Tio ägg låter ju helt perfekt! Särskilt när de är i samma storlek Lycka till imorgon!
  • Jenzia
    MeAndMyself skrev 2021-05-06 23:13:17 följande:

    Har någon fått höra från sin läkare att man kan ha värmekudde på magen eller ska man undvika det under ruvning?


    Jag har inbillat mig (utan rekommendationer från läkaren) att man ska undvika att det bli för varmt på magen. Men en lagom tempad värmekudde tror jag är toppen! Jag kör tex inte min på maxvärme, utan på 2:an.
  • Jenzia
    YKY skrev 2021-05-07 08:03:48 följande:

    Nej, inga symtom men det hade jag inte förväntat mig heller. Jag hade inte det så tidigt förra gången heller, lite inbillade stick men det var nog för att man kände efter då himla mycket. :) Chocken är nog mer för att det känns orimligt att det bara skulle funka, igen.


    Det ger hopp för någon som inte känner något iaf! Har aldrig sett ett plus på stickan, så väntar fortfarande på mitt mirakel <3
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-05-07 08:26:17 följande:

    Hej alla fina kämpar, blir så glad att läsa att flera får plus nu här senaste dagarna, det förtjänar ni alla och det är så sjukt tufft med kämpandet efter första bebisen! 

    Idag blev det tyvärr lite jobbigt här då blodet började rinna igår och mina tester är vita som snön Grät en skvätt med mannen nyss och det känns lite bättre i alla fall men man förstår ju inte varför det ska vara så otroligt svårt att få ett litet syskon  (när det dessutom har lyckats en gång tidigare). Sorgen är inte lika stark som den är när man är barnlös men besvikelsen är ändå stor och man lägger ju ner all sin energi, tid, pengar, känslor och allt sitt hopp på dessa försök. Jag som alltid har en plan i vanliga fall känner mig lite förlamad och vet ärligt talat inte hur vi ska gå vidare denna gången efter 2 misslyckade försök denna våren. 

    Ni är så fina i den här tråden, kanske inte var det roligaste inlägget en fredag morgon, men jag hoppas innerligt på er som ska testa nu idag och i helgen att ni får plus, för den lyckan ska ALLA få uppleva. Stor kram


    Fy vad tråkigt att höra! Du förtjänar ju också att få ditt plus nu och då börja baka ett syskon till din dotter <3

    Ta lite tid för att ladda om batterierna. Dessa försök tar så mycket på, både emotionellt och fysiskt. Och för er del också finansiellt då det är mycket pengar att lägga per försök.

    Om ni landar i fler försök så är det kanske klokt att testa en annan klinik. Er klinik i Prag eller kanske Olgakliniken i S:t Petersburg? De ska vara bra på kvinnor som är lite äldre och har lägre odds att uppnå graviditet.

    Ta hand om varandra, sörj och försök hitta saker som ni kan göra för att må bra trots att det känns svårt just nu <3
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-05-07 08:31:29 följande:

    Tror jag ger upp för denna gången, testerna är fortfarande negativa, men tredje gången gillt till hösten förhoppningsvist, har redan sörjt och måste komma vidare. Hoppas det går bättre för dig 


    Jävla skit rent ut sagt! Stor kram! Jag hoppas så att det går bra i höst! <3

    Ja, inte ens ett dygn kvar nu till test. Och de senaste nätterna har jag både lyckats med att drömma om mens och förlossning, att jag fick åka hem med en ljuvlig liten flicka. Jag hoppas det blir sant i framtiden <3
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-07 09:30:29 följande:

    Grattis till er som plussat! 

    Inalina och Dibella ledsen för era minus :(   <3

    Här kom mensen igår så smått och idag blöder jag rejält och tempen dök så för min del är det också kört denna gången. 

    Ringde Sahlgrenska igår och ville höra vad nästa steg är och om man kan få prata med en läkare om vilka möjligheter som finns. Men se nej det går visst inte för sig. Att få telefontid med läkaren kan ta 1-2månader och eftersom vi har två kvar i frysen så gör man dem först en i taget på precis samma sätt som nu och utan progesteron eller annan behandling. 

    Så sjukt oflexibelt och opersonligt! 

    Jag fyller 40 i november och efter det får man inte göra fler behandlingar bara insättningar, och ska jag ens ha en chans att hinna tre behandlingar så behöver man köra en omgång sprutor till innan sommaren. ''Men så brukar man inte göra'' 

    Sen ska det ju ha semesterstängt 4 veckor också och när jag räknar efter så är sannolikheten väldigt stor att jag kommer ha två av mina ägglossningar under dessa semesterveckor..... så sjukt typiskt!!! 

    Ska försöka tjata mig till Lutinus denna gången iaf. Va så sjukt kåt i mitten på lutealfasen och svajjig temp och det ska vara ett typiskt tecken på högt östrogen och lågt progesteron så tänker att min kropp trots allt behöver hjälp. 

    Enda fördelen just nu är att pms-en släppt och livet känns ljusare i allmänhet. Så nu börjar jag ladda för nästa FET. 

    Kanske inte det gladaste meddelandet här heller en fredag. Men nu har jag skrivit av mig och ondgjort mig lite över den kassa sjukvården. 

    Håller tummarna att ni andra får plus nu. 

    <3


    Så tråkigt att höra att mensen kommit Är det bara jag kvar nu kanske? Jag har ju både lång lutealfas i mig själv OCH tar extra lutinus, så mensen lär ju inte komma innan testdag oavsett. Så konstigt att du inte kunde få lutinus också! Låter som du har koll på kroppen och att du fick en dipp i progesteronet i mitten av lutealfasen. Det är rätt vanligt, men kanske lite kritiskt om det sker dagarna för när embryot ska fästa!

    I systertråden om att göra ivf höst/vintern 2020 var det faktiskt en kvinna som fick beviljat att göra en ny sprutbehandling trots att hon hade embryon i frysen. Just pga att hon skulle fylla 40 år. Gå in och läs. Kanske kan du få något tips? Stor kram!
  • Jenzia

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3

  • Jenzia
    IVF2021 skrev 2021-05-08 08:23:16 följande:

    Jag är såååå för din skull! Enormt stort grattis.


    Åhh tack fina du!! Ser galet mkt fram emot att höra om ditt plus, det kommer komma! <3
    Dibella skrev 2021-05-08 08:25:56 följande:

    Grattis vad härligt!! Hoppas allt kommer gå väl framöver <3 <3


    Tack snälla!! Ja! Nu håller vi alla tummar och tår för att hjärtat tickar om 4 veckor! <3
    Clemmentina skrev 2021-05-08 08:38:57 följande:

    Underbart! Stort grattis! Håller tummarna framöver. :)


    Tusen tack! Du är på tur! Ser fram emot att följa dig denna cykeln <3
    Krizty88 skrev 2021-05-08 08:44:30 följande:

    Men åh vad roligt att höra! Stort stort grattis!


    Tack snälla!! Tror jag blev lika chockad som du!!
  • Jenzia
    Frida123123 skrev 2021-05-08 11:25:21 följande:

    Grattis Jenzia!!! Superkul! Jag delar din lycka, för idag på testdagen testade vi positivt- GRAVID 2-3 v!!!!!! Tog först en sticka som visade ett svagt streck bredvid så vi var först osäkra. Som tur är hade vi köpt ett digitalt. Så vi testade igen som då visade klart och tydligt att jag är gravid. Helt ofattbart! Chockad! Ah, vilken pina hela processen med IVF är. Till alla ruvare därute, kämpa! För er som känner att mensen är på väg. Håll ut. Jag hade inga symptom på graviditet förutom mensvärk, som visade sig vara växtvärk. Kram


    Tusen tack!! Och stort grattis själv!! Vilken ruvardag är du på idag? Jag har bara tagit en sticka, var liksom inget snack om saken när strecket kom, det var lika starkt som kontrollstrecket Har testdag på måndag och då tänkte jag ta ett digitalt test också.
  • Jenzia
    Bula2021 skrev 2021-05-08 12:48:13 följande:

    Hurra vad härligt! Grattis!!! Jag har testdag på tisdag - inga symptom förutom i dag när jag känner lite molvärk.


    Tack snälla! Åhhh, ruvar du på en tvådagars eller blastis? Jag har ju heller inga symptom så det behöver inte vara något negativt alls Lycka till på tisdag!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021