• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-03-25 16:34:58 följande:

    Ja det känns väldigt bra och som att det kort tid att vänta :) ja jag hoppas embryo glue kan hjälpa lite på vägen, vem vet om jag blir gravid med det så kanske de köper in det och börjar använda det på kliniken! Ja precis ska få mitt schema med posten imorgon men tror det är 375 ie Gonal f! Jag kör omega 3, Q10 400mg/dag, inositol (men lite osäker på hur mkt jag ska ta där då jag inte har pcos..) d vitamin, probiotika, och väntar på mina dhea tabletter från USA...

    sen knaprar jag tyvärr Ipren o Alvedon just nu då jag har en inflammerad visdomstand som ska dras ut på tisdag och jag har lyckats få 39 gr feber.. :( Känns skönt att göra det nu i alla fall innan jag kör igång med protokoll och om man blir gravid etc!

    Ska du köra FET nu?? Förlåt jag blandar ev ihop det, men det verkar som att vi kommer köra exakt samtidigt igen!:) v 17 blir det äggplock!


    Vad gulligt tänkt, att du kan bena väg för andra som kan behöva lite hjälp på traven med embryoglue

    Då hoppas vi att gonal-f ska fixa ett underbart syskon till dottern! Har du fått samma dos som år 2018? Eller har de ökat på dosen något?

    Jag tar också inositol 4 g tillsammans med 3 mg melatonin, men bara fram till ägglossning. Har heller inte PCO, men har läst att receptet inositol + melatonin eventuellt kan förbättra äggkvalité! Vad är Dhea bra för?

    Usch då, låter inte vidare alls med tanden och inflammation Ska du behöva vänta tills på tisdag?!? Känns som akutvård hade behövts <3

    Förhoppningsvis blir det FET v17 så då kommer vi ruvar ihop igen Så hoppas vi att det blir två fina plus på andra försöker för oss båda! <3
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-03-25 18:10:27 följande:

    Som en engångsdos då? Och bara Prenatal på 1000ie var dag?

    Jag hittar inte hur mkt som blir för mycket. Fördöker variera lite, mindre vissa dagar o mer andra, men inte vågat mig på mer än 6000ie hehe

    Känner du också tydlig äl-värk? Jag går och väntar på ÄL just nu känns som du säger att cykeln e lite rubbad efter hormonerna. Brukar ha ÄL dag 11-13 nångång men kommer för första gången på över ett år inte ta äl-tester, pallar inte.


    Ja, absolut som engångsdos! Ett tag tog jag tillskott på 2500 ie utöver Prenatal, men nu när det börjar bli ljusare igen känns det kanske lite överdrivet? Så trött på alla tillskott som jag tagit nu i mer än ett år.... längtar tills jag kan lägga allt på hyllan!

    Tror inte du ska ta för höga dosen över längre tid, men 5000 ie per dag är nog ingen fara

    Jag brukar få molvärk någon dag innan jag får peak på LH, men det jag kände igår var rätt så smärtsamt Och idag har jag inte haft något sekret, så kan mkt väl ha varit ägglossning igår kväll, redan på cd10! Det har jag aldrig haft tidigare. Tempen imorgon får avgöra helt enkelt.

    Tar ni också paus denna cykeln? Eller lever hoppet om att det skulle kunna gå på naturlig väg? <3
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-24 09:51:40 följande:

    <3  

    Ja det är tur man kan lufta lite frågor och sånt här med alla er andra. 

    De är jättegulliga på SU, framförallt barnmorskorna. Läkarna är bra men läkare är liksom alltid lite ''konstiga''. Väldigt business och 'löpande band' eller ' här ska vi vara effektiva och raka men svara på dina frågor' men saknar ofta people-skills tycker jag. De känns iof proffsiga och så men man känner att när man ställer frågor så är de i tankarna redan på väg till nästa patient/uppgift. :)


    Gud ja, känns väldigt mkt löpande band! Lite läskigt, i o m att det här är en rätt emotionell behandling. Jag hade gärna sett lite mer mänskligt bemötande från läkarna på RMC.

    Jag vet inte hur mycket de skriver i journalen som syns på 1177, men min har inte blivit uppdaterad sedan har anmälde mensstart den 14/2! Skriver Sahlgrenska mkt i din? Tex hur många embryon du fick till frysen?

    Men du får alltså ingen lutinus nu när du ska göra FET i april? Har du en stabil cykel i vanliga fall?
  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-03-28 10:57:01 följande:

    Åååh blir så frustrerad och ledsen.. Behövde komplettera med ths-prov efter första mötet på RMC och såg nyss provsvaret på 1177.. värdena va ännu sämre nu trots att jag ökat dosen på levaxin och jag måste därför lämna ytterligare prov.. Där står dessutom att jag inte får påbörja behandling förrän värdena är bra och att jag ska få ett brev hemskickat om detta. Känner mig så besviken.. Dels för att jag vet att det kommer dröja länge eftersom man måste vänta minst 6 veckor med att lämna nytt prov om man reglerar dosen och måste jag ändra dosen då också så är det ju ytterligare 6 veckor till.. Blir också besviken över att de inte ens kan ta sig tiden att ringa och berätta det utan att de skickar ett brev om det... Var så himla glad och trodde att vi snart skulle få börja och så får man ytterligare en käftsmäll som gör att man bara tappar motivationen för allt..

    Någon mer som haft dåliga Ths värden och vet vad jag har att vänta?


    Förstår verkligen din frustration och besvikelse, fy vad den här processen har många dalar

    Vet tyvärr inget om dåliga THS-värden, bara att det behöver vara bra annars ökar risken för missfall. Så det är ju egentligen bra att de vill att du ska ha optimalt värde då du får behålla din graviditet när den väl kommer! <3

    Man får ha så sjukt mycket tålamod hela tiden! Risken att bli nekad behandlingsstart minst 1-2 ggr är också så jobbig Jag var helt knäckt efter mitt nekande, så ledsen och arg. Och de där svaret på 1177 är lika illa som ett brev hemskickat Tycker de kan ringa när de ska meddela jobbiga saker. Det uppstår ju alltid massa följdfrågor!

    Finns iaf massa stöd att få här! Stor kram!
  • Jenzia
    Sweetpineapple skrev 2021-03-30 12:35:39 följande:

    Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Idag har jag varit på vul på RMC. Fick se en liten böna på 13 mm med ett hjärta som slog. Sjukt tacksam för det. Svårt att hålla sig från att gråta när man satt i gynstolen.

    Imorgon ska jag till endokrinkirurgen för min knöl de hittat i halsen. Fick göra vul idag för att säkerställa en frisk graviditet så de tar hänsyn till det vid behandling av knölen.

    Jag håller verkligen tummarna för er alla i tråden. Jag tittar in här då och då men ska nu försöka lita på att jag faktiskt nu är gravid, v 7+6 idag.


    Stort grattis! Vilken lättnad att det fanns ett pyre där inne <3
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-03-31 22:41:45 följande:

    Ja! :) De ringde mig! Två blastocyster till frysen. Hoppas de klarar att tinas. Preliminär återföring i mitten av maj.


    Två fina blastocyster!!! Vad skönt! Jag hoppas verkligen att er bebis ligger i frysen just nu och bara väntar på att det ska bli maj! <3 Stor kram!
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-04-02 10:49:09 följande:

    Hej!!

    Ni som går hos rmc malmö. Vet ni om de gör VUL under helger? OM jag kommer få starta behandling nu i dagarna så kommer första VUL ske under en lörd eller sönd. Så jag undrar hur det blir med deras öppettider?


    Jag tror inte de göra VUL på helgen... Den enda behandling de gör på helgen är nog insättning av ET eller FET.

    Jag vet inte om detta blir första mensen som du anmäler? Men tänkte bara flagga för att många blir nekade både en och två gånger innan de för börja. Lycka till!
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-04-02 16:50:25 följande:

    Tack för svar!

    Oh vad trist isåfall:( Kan de neka en bara för att ett ultraljud skulle hamna på en helg? Detta blir andra mensen jag anmäler. Jo jag förstår det. Nu i dessa tider kan man nog räkna med fler nekande.. Men man lever på hoppet hehe.


    Jag tror att du får VUL på en fredag eller måndag om du börjar med sprutorna på en helg, så jag tror inte det är grund för ett nekande iaf

    Ja klart du ska hoppas! Själv hoppas jag på FET i april, vet inte om de nekar insättningar också...
  • Jenzia

    Väntar och väntar och väntar på min mens så jag kan få anmäla att jag vill göra FET. Men den här cykel efter IVF-behandlingen har varit helt knasig! Tempen har hoppat upp och ned, som en riktig berg och dalbanan :-P Idag är jag på äl+15 och inte ett tecken på mens (vi försökte inte ens hemma så jag vet att jag inte är gravid iaf!). Sååå dryyyyygt

  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-04-08 09:10:06 följande:

    hej! förstår din frustration.. den kommer nog igång snart, inte ovanligt att den blir lite knasig efter alla hormoner man proppat i sig under IVFen. så du ska repportera mens och sen rapportera när du får glad gubbe? eller hur funkar det?


    Ja, den kommer garanterat senast i helgen, annars börjar jag undra om det är jungfrufödsel på G

    Ja, ska rapportera mensen och sen måste jag också få ok från RMC om att det finns plats för FET denna cykeln, annars får jag vänta till maj... RMC i Malmö har bara sagt att jag ska ta ägglossningstest, inte specifikt CB med glad gubbe, så jag kommer köra med stickor Och meddela vid peak.

    Är det två veckor tills du sätter igång med nästa IVF?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021