• IVF2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Cheneyney skrev 2020-12-28 20:42:59 följande:

  Hänger gärna på här! Vi var på sista utredningsmätet idag, oförklarligt barnlösa efter 2 års försök. Remissen till ivf skickas efter spolningen i början av februari.

  Hur stora är oddsen att man hinner komma igång innan sommaren?

  Är det någon som går i Malmö och vet om dem ens håller igång nu under corona? Läkaren vi träffade idag trodde inte dem hade några större köer men man vet ju aldrig.


  Hur går det för er? Har du fått någon mer information från Malmö? Känns som Covid eskalerat så mycket att allt riskerar skjutas upp.
 • IVF2021


  Någon som hört något om detta? Hittade det precis på RMC Malmös Instagram. Hur i hela världen ska man tänka nu då?!
 • IVF2021
  Bula2021 skrev 2021-01-17 15:58:57 följande:

  Jag tänker lika som du, kommer absolut avvakta så får en väl se läget efter sommaren i så fall.


  Känns som en så himla svår fråga. Man vill ju inte skjuta på behandlingsstart. Men samtidigt vill man ju inte gå ovaccinerad ända till om typ 2 år då varken gravida eller ammande vaccineras.
 • IVF2021
  Bula2021 skrev 2021-01-18 10:04:06 följande:

  Det är svårt hur man ska resonera. Jag jobbar inom en samhällsviktig verksamhet så kanske får vi erbjudande om vaccin tidigt när riskgrupper är färdiga, jag vet inte. Jag jobbat hemifrån och har minimalt umgänge. Samtidigt så krävs det ju inte mycket för att bli smittad, räcker ju med en person på mataffären även om man skulle vara där vid 22 på kvällen när det är glest med folk.

  Jag kommer prioritera ivf framför vaccin om jag måste välja. Jag vet inte om de forskats något på just de här två tillsammans? Har bara läst om att gravida är en riskgrupp, men de ska väl inte vaccineras va?


  Skönt att du kan jobba mycket hemifrån. Känns nog lättare att köra på utan vaccin då tänker jag. Jag träffar mycket folk varje dag, iofs iförd både munskydd och visir men ändå.

  Man vaccinerar inte gravida alls som läget är nu. Man han nog inte kunnat forska på det alls. Lite klurigt att få något att ställa upp i en sådan studie kan jag tänka. Alla är nog väldigt rädda om bebisen i magen liksom.

  Vi har inte fått något information från RMC. Hade nog hjälp om de gått ut med hur de tänker.
 • IVF2021
  Cheneyney skrev 2021-01-13 19:26:41 följande:

  Jag har fått en bokad spolning den 4 februari, först därefter skickar dem min remiss... All denna väntan!

  Såg på rmc Malmös Instagram att nästan all deras personal är på covid avdelningar och verksamheten är väldigt begränsad med långa väntetider till följd. Hjärtat blev krossat och jag har varit väldigt deppig sen jag såg det. Denna månaden har vi inte ens orkat försöka över huvud taget. Lusten sjönk som en sten. :(

  Jag tror man ska vara glad om man ens hinner komma igång till hösten helt ärligt. Har noll förhoppningar.

  Hur går det för er, har ni hört något?


  2,5 vecka kvar till din spolning. Börjar närma dig i alla fall. Varför vill man spola inför IVF?

  Usch ja. Det inlägget från RMC dämpade mig också rejält. Ännu mer i kombination med deras inlägg om Covid-vaccinationen.

  Vi var faktiskt där på förstabesök i förra veckan! Behandlingsplan är lagd och vi har fått öva på sprutteknik. Vad vi väntar på nu är mensstart och att de har tid med oss (och något slags beslut om hur jag ska göra vaccinationsmässigt). De berättade att personal är utlånad men att de kör på i liten skala så gott det går. De kan inte hålla sin garanti om start inom tre cykler men de sa heller inte att det kommer dröja till efter att pandemin är över. Så lite hopp finns det allt!
 • IVF2021
  Truuly skrev 2021-01-18 15:32:13 följande:

  Idag fick jag brev från RMC. De bekräftade att de har mottagit min remiss. Skönt. Beräknade väntetiden ca 3 månader.

  Ni som har fått bekräftelse på remissen, fick ni kallelsen i samma brev eller kom kallelsen efteråt?


  Vi fick först också bekräftelse. Sen kom kallelsen i efterhand! Så det är säkert i dig ordning. Skönt att ni fått bekräftat att remissen är mottagen!
 • IVF2021
  Bula2021 skrev 2021-01-18 16:45:46 följande:

  Googlade lite och hittade någon spansk rekommendation kring vaccin och planerad ivf. Där stod det att det ska gå minst två månader efter vaccinering innan ivf genomförs (samma för mannen). Det är väl så med vaccin generellt förstod jag som. Man vill inte göra ivf direkt efter en vaccination.

  Jag avvaktar tills vi fått kallelse till uppstart i februari/mars här i Värmland. Vi lär ju inte vara de första som ställer frågan om vaccin och ivf känns det som :)


  Det var inte så lätt att hitta information. Men som du säger när vi väl kommer ställa frågan sen har väl vården fått frågan massor av gånger redan och kommit fram till vad de rekommenderar. Här är min man redan vaccinerad med första sprutan. Så då kanske vi får vänta... Kändes som RMC Malmö la ut informationen efter att vi varit där och berättat att han precis vaccinerar sig. Meddelandet kom liksom strax därefter ;).
 • IVF2021

  En ny fråga i tråden. Är det någon som har fått någon bra information om vad som gäller med träning under processen? Träning (gym, spinning och jogging) är det som fått mig att hålla ihop under denna långa process hittills. Vi har till och med fixat till ett rejält gym i källaren, så ingen Covid-smitta i närheten. Min man försökte fråga när vi var på RMC för i skrivning men hur han än formulerade frågan kring olika träningsformer fick han svaret ?nej, springa maraton får man inte göra?. Någon som fått bättre riktlinjer/information?

 • IVF2021

  En fråga om blodprovsvärden. Har precis sett min journalanteckning från inskrivningen på RMC. Hur är referensvärdena, vad ?ska? de ligga på liksom?

  TSH 2,0. AMH 54. LH 9,2.

 • IVF2021
  Cheneyney skrev 2021-02-04 16:22:18 följande:

  Shit, inte varit inne här på evigheter. Varit så nere och otaggad på allt. Men, idag vart spolningen gjord iaf, var så himla nervös innan! Men det var helt lugnt! Tog en ipren innan och det gjorde inte ont över huvud taget. Allting såg jättefint ut, och är på cd 13, och dem kunde se att jag har äl när som helst typ :)

  Blöder nu efteråt, men dem sa det var ok att ligga på.

  Dem vill väl göra det mest för att se så det inte är stopp någonstans som orsakar infertilitet. Sen vill dem inte officiellt säga det, men det är många som blir gravida efteråt så det kan ju öka chanserna medans man väntar på ivf.

  Åååh vad spännande! Kändes det bra med läkare och så där, verkar dem bra? Har ni hört något mer, om du fått mens eller så tänker jag?

  Det med vaccineringen är klurigt, man får väl ta det som det kommer. Man står ändå typ sist i kön som ung och frisk, så tänker inte så mycket på det än :)


  Skönt att spolningen är gjord! Skulle de skriva remiss direkt nu eller blir det några månaders försök till själva?

  Jag tyckte det kändes bra där. Har inget att invända på i alla fall. Vi träffade en trevlig läkare. Enda som är tråkigt är ju väntetiden.

  Fick faktiskt mens idag och (väldigt väntat) ett nekande till start. Ett nekande måste ju ändå få räknas som lite närmre ett ja i framtiden.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021