• IVF2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Truuly skrev 2021-04-18 13:13:13 följande:

  Åh nej vad tråkigt! Vilken besvikelse det måste ha varit :(

  Har du fått en ny plan hur ni ska göra vid nästa försök, och när du får börja igen?

  Hoppas de hittar en bra stimulering för dig nästa omgång!

  Jag hoppas verkligen att jag får starta nästa månad men det känns inte så hoppfullt när det är dessa tider. Sen vill jag hoppas att den dosen de har bestämt ut till mig blir rätt på en gång! Men vet inte hur vanligt det är att man lyckas med det första omgången.

  Tycker att de borde ha förklarat lite hur de tänkte när de bestämmer medicineringen osv.


  Har inte orkar varken läsa eller skriva här på länge. Nu blev det många inlägg och svar på en gång. Sorry alla!

  Ny plan kommer om cirka en vecka. Ska bli spännande att se vad de kommit fram till! Läkaren jag pratade med var bra att diskutera med. Så frågar man får man ändå rätt bra svar. Kanske är de trötta på att förklara på rutin men berättar gärna om man undrar.

  Jag fick två nekanden sen ok för start. Tror verkligen de gör allt för att sätta igång senast tredje cykeln. Så har du blivit nekad två tror jag du ska våga hoppas lite och förbereda dig mentalt. Håller tummarna!
 • IVF2021

  Hur har det varit för er andra med första och andra mensen efter misslyckad behandling? Jag gjorde precis en stimulering men det blev ingen insättning alls. Kliniken sa att man kunde vänta sig både tidigare eller senare mens. Är väldigt sugen på mens så att mensen efter det kan komma så jag får göra försök nr 2. Tar ju ett antal veckor, men vore ju trevligt om mensen inte blev sen i alla fall!

 • IVF2021
  Dibella skrev 2021-04-19 22:25:10 följande:

  Min kropp räknade äggplocket som ÄL och mensen kom 14 dagar efteråt. Men den kan nog bli lite svajig. Olika för alla, och lutinus kan t.ex. förskjuta den lite vad jag förstått.

  Får hoppas det inte dröjer allt för länge för dig. När man väntar och längtar så är varje dag dyrbar. Blev sjukt frustrerad på min kropp som tog lång tid på sig att ägglossa i cykeln därefter, allt jag ville var ju bara att få mensen så jag kunde börja med nästa stimulering, så ville ha snabb ÄL :) men icke, 4 dagar senare än jag brukar få.


  Tack så hoppas jag ändå att det rullar på ok för mig också med i alla fall första mensen. Det blev bara en tablett Lutinus för mig innan vi avslutade då inget ju blev befruktat. Så den lilla dosen borde inte påverka.

  Fick idag veta att jag har vätska i buken och äggstockarna och att de fortfarande är 7,5 cm i diameter (äggplocket gjordes i torsdags). Återbesök pga mycket smärta under helgen. Enligt läkaren var resultatet ok. Någon annan som vet hur det sett ut några dagar efter äggplock?

  För att citera läkaren ?äggstockarna simmar i vätska och är dessutom fyllda med vätska?. Jo, tack för den kommentaren då sen följs av ?med det är ok?.
 • IVF2021
  Clemmentina skrev 2021-04-20 08:02:16 följande:

  Min mens kom ca 10 dagar efter äggplock när jag tog Suprefact istället för Ovitrelle. Väntar nu in ägglossning och den verkar bli sen. Håller tummarna för att din mens inte blir sen!


  Fick du någon bra förklaring till varför du skulle ta Suprefact istället och vilken skillnad det skulle ge? Har inte alls hört eller sett någon skriva om den sprutan innan.
 • IVF2021
  Dibella skrev 2021-04-20 19:35:45 följande:

  Då lär det nog rulla på om du inte tagit någon Lutinus heller. Tråkigt att du haft smärtor och vätska, blev du överstimulerad? Hoppas det lägger sig och mensen kommer enligt plan.


  Lite skönt var det att slippa Lutinus. Men hade ju så klart hellre haft något att återföra och behöva använda Lutinus.

  Jag förstår det som att de inte anser mig som överstimulerad för jag fick en liten dos Ovitrelle direkt efter äggplock så de planerade nog för återföring. Nu med facit i hand och vätska i buken känns det rimligt att de inte satte in något. Hur skulle ett embryo trivas i den simmiga miljön liksom?!
 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-20 16:11:07 följande:

  Jag riskerade överstimulering och fick då en annan spruta istället för ovitrellen. Det den skulle göra va att stoppa överstimuleringen men samtidigt dra igång ägglossningne inför äggplock. ovitrellen har nåt annat hormon i sig också som kan förvärra överstimuleringen. Vi ÄP hade jag också vätska i buken och äggstockarna. Obehaget och smärtor blev bättre efter några dagar men den andra sprutan avbröt som sagt processen.  Men hade aldrig nåt återbesök. 


  Tack för svar! Vågade de sätta in något på dig sen eller fick du avvakta i väntan på självläkning? Och hur har försöken gått sen, om du hunnit med något mer försök..?
 • IVF2021
  Jill92 skrev 2021-04-21 11:44:44 följande:

  Tack för svar! :) Okej så det kan variera lite vart i stimuleringen man gör VUL? Jag trodde det alltid var på åttonde dagen.


  Jag gjorde VUL på dag 6 och 9 trots att dag 6 var en lördag. Så det varierar nog en del. Superskönt att bli inkallad en lördag och slippa missa jobbtid. Så har du tur kanske du också ska dit på en helgdag.
 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-21 13:26:28 följande:

  Nej, blev ingen insättning utan nu har jag väntat och väntat och snart förhoppningsvis ÄL och en FET. :) 

  Så nervör nu när det börjar närma sig. Katastroftankarna är många. 


  Håller verkligen tummarna! På ett sätt tänker jag att det fina lilla embryot får det bättre nu än efter stimuleringen då kroppen ju är helt ur balans. Har du fått vänta länge?
 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-21 17:50:00 följande:

  tack <3 

  har egentligen inte väntat längre än nån annan. men känns ju som en evighet vad man än gör i denna processen. 

  fick vänta 8månader på att starta ivf och sen en extra månad för att vaccinera mig mot röda hund och nu en hel cykel mellan ÄP och denna ÄL för återföring. 

  All väntan är det värsta. sprutorna är enkla och ÄP gjorde ont som satan men gick ju över. men väntan är det som gör en knäpp :) 


  Håller absolut med, väntan är det värsta! Även en cykel är ju en evig väntan när det är något så häftigt som en insättning som är på g! Tråkigt att äggplocket var så hemskt. Verkar vara så väldigt blandade upplevelser hos all som skrivit. Hoppas de medicinerar bättre eller så så att nästa blir mer ok.

  Knasigt nog mår jag till och med bättre nu efter mitt totalt misslyckade första försök än när jag bara väntade på att få starta. Nu börjar en evig väntan på försök 2.
 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-04-22 08:53:03 följande:

  Vad skönt att du mår bättre. Är ju ändå lite lättare tycker jag när man 'är inne i svängen'. Nu får man hjälp och man har en plan. Jag tycker det är lättare när jag har en plan. :) 

  Ja ÄP gjorde nog extra ont för jag har endometrios. och så skulle de in i 25st äggblåsor så det blir ju många stick plus att jag va lite överstimulerad. Så nästa gång (som jag såklart hoppas jag slipper) så blir det säkert bättre. 

  När blir ditt nästa försök?  De säger ju att första försöket är lite av en testrunda så nästa kommer säkert bli mycket bättre utfall. 


  Håller med! När man nu ?äntligen? är inne i svängen är det ju i alla fall någonting på g. Man är liksom närmre en graviditet än någonsin innan.

  Åhå, 25 blåsor var rejält! Jag tror de medicinerade mig väldigt hårt för jag minns knappt någonting. Absolut inga stick som kändes och minns inte ens om de fyllde på mer mer smärtstillande eller så. Alla verkar ha så tydliga minnen av sina äggplock förutom jag. Hehe. Men kanske skönt att slippa minnas. Gissar att ditt plock lång tid med alla de där blåsorna? Fick du antibiotika efteråt? Jag fick en dos intravenöst. Tror de förklarade det med att de kanske råkat sticka i något endometriom eller så. Tänkte att det kanske var standard om man har lite sånt? Högst oklart.

  Nästa försök förhoppningsvis i skiftet maj/juni. Fick idag ny behandlingsplan. Det blir Gonal-F istället för Menopur denna gång och i en pytteliten dos på 87,5 E.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021