• endotjej92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    IVF2021 skrev 2021-06-25 18:52:55 följande:
    Spännande, då närmar du dig insättning? Blir det i naturlig cykel eller med hjälp av läkemedel?

    Jag inväntar mens om några veckor och kommer sen få sätta in på ägglossningen efter det. Blir i naturlig cykel så jag slipper alla läkemedel. Känns faktiskt skönt att slippa fixa med lutinus, låter inte särskilt skoj. Blir första insättningen för mig också!

    Glad midsommar!
    Ja verkligen, hoppas att de ser en ägglossning som är påväg när jag ska dit är typ helt inställd i mitt huvud att det ska bli en insättning denna v som kommer. 
    Ja det blir i naturlig cykel, men tror endå att man använder lutinus iallafall för det är ju endast för att göra miljön så bra som möjligt där inne. Så spännande att det blir din första med :D
  • endotjej92
    Jez20 skrev 2021-06-23 18:10:28 följande:
    Hej! Nja jag tog ju ovitrelle men det var 13 dagar sedan så kanske.. får testa om några dagar igen om inte tant röd kommer!
    hej hur gick det för dig??  det har gått några dagar sedan du hade ett sv agt positivt test :)?
  • endotjej92
    Jez20 skrev 2021-06-26 14:49:23 följande:

    Hej! Tack för att du frågar! Min mens har fortfarande inte kommit och jag testar fortfarande positivt. Liiiite starkare men fortfarande inte så starkt som jag hade velat. TD är på onsdag så hoppas det visar ett starkt och tydligt plus då! Förstår att det fortfarande kan gå åt skogen men känner mig definitivt hoppfull just nu!


    Åå va kul det låter verkligen hoppfullt! Det där tror jag på :D

    Hela denna process testar verkligen ens tålamod, jag försöker att inte tänka på det så mkt för att dagarna ska gå snabbare men då drömmer jag om det istället haha!
  • endotjej92
    Jez20 skrev 2021-06-27 13:21:13 följande:

    Ja men eller hur! Känns som ju mer man försöker att inte tänka på det ju svårare är det! Vi har ju försökt i över 3 år nu så det känns helt overkligt att ens se ett svagt plus. Kunde inte tro mina ögon. Men på något sätt visar det mig (även om det slutar dåligt) att jag faktiskt KAN gå framåt i processen iaf!! Har aldrig sett ett plus innan så det är verkligen en sjuk känsla!

    Håller tummarna för dig denna veckan som kommer att allt går bra också! :) Det är fasiken vår tur nu!


    Ja verkligen! Åh hoppas verkligen att det där plusset stannar där!

    Alla andra får hopp så fort någon plussar så de är verkligen glädje:)!

    Tack så mycket! Jag längtar så mycket och hoppas på det bästa nu, har aldrig heller sett ett plus hos mig så man blir ju så himla orolig när det aldrig kommer!
  • endotjej92

    Hej tjejer!! Behöver eran hjälp för jag börjar bli så stressad!
    Jag fick göra totalfrys, så jag fick vänta med insättning tills efter nästkommande mens...
    Nu är jag då jag egentligen ska ha ägglossning men jag hittar inget ägg,
    Jag är nu på CD 15 och jag tror jag brukar ha ägglossning typ på CD 13-15 men jag hittar inget:(
    Jag använder clearblue stickor och idag började jag med RFSU stickor med och fick ett supersvagt streck så de e ju negativt.. 
    Kan det vara så att jag inte får någon ägglossning nu?
    Blir så ledsen för vill så gärna sätta in mitt embryo jag har i frysen :(

  • endotjej92
    IVF2021 skrev 2021-06-26 17:29:39 följande:

    Hej alla,

    Behöver er kloka hjälp. Är i cykeln efter stimulering nu. Har gjort plock har haft min första blödning (ingen insättning). Försöker nu hitta min ägglossning men misslyckas. Har testat mellan CD 11 och idag CD 15. Har har en diskret LH-ökning alla dagar. Brukar ha helt blankt test till dagen innan peaken och sen riktigt tydligt på CD 13. Är det vanligt att ha liten ökning hela cykeln efter stimulering eller vad händer i min lilla kropp??


    Heeej känns som jag är i precis samma situation nu... igen!!
    jag är nu på CD 15 och hittar ingen ägglossning..  jätte svagt streck på RFSU stickorna men ingen smiley på Clearblue.
    Fick du din ägglossning? och på vilken dag? 
  • endotjej92
    IVF2021 skrev 2021-07-04 13:49:50 följande:

    Åh, tråkigt! Min första cykel efter stimulering har tyvärr också varit konstig. Ägglossningen verkar kunna vara både tidig och sen tydligen. Och jag har som sagt fått svagt streck i varierande grad i många många dagar utan att bli klok.

    Jag hade ju vad jag trodde min första mens efter stimulering suuupertidigt i cykeln men bara en vecka efter att den tog slut fick jag en ny mens. Så det kan nog vara helt upp och ned. Frågade RMC som då svarade att ?ja kroppen återhämtar sig från att vi tagit över hormonerna helt så det är ingen fara?. Skulle gissa att de skulle säga samma sak om ägglossning tyvärr..? Att så kan det vara.

    Hoppas bara din ägglossning är sen och kommer idag!!


    Ja verkligen! Jag blev nästan lite beredd på att få min mens utan en ägglossning.

    Men jag övernojjade verkligen så dramatisk jag känner mig för den kom dagen efter! Sånn tur men samtidigt när man är inne i detta så känns det lite som en sorg varje dag när man går o väntar, kommer ju bli galen nu när jag äntligen får sätta in och vänta på testdagen. Ska försöka komma in lite i ro nu och försöka tro på min kropp.

    Hoppas vi alla verkligen får uppleva ett plus snart<3
  • endotjej92

    Hej tjejer!
    Känner att jag vill skriva av mig lite haft sån otur de senaste!
    Jag gjorde äggplock i juni och blev lite överstimulerad då de fick ut mycket fler ägg än vad de hade väntat sig (18st) så det fick bli totalfrys. Av dessa 18 blev det 4 till frysen och dessa frystes på dag 5. 
    Så jag gick och väntade på mensen för att sen få göra en FET i början av juli jag var överlycklig! Till min otur! Min ägglossning hamnade på en söndag vilket kliniken förklarade att insättningen inte kan bli av då insättningen måste ske på dag 6 efter ägglossning och detta gick inte för den hamna på en lördag och t kliniken vad stängd! Jag var så ledsen helt sjukt! Nu är det snart dags för nästa ägglossning och jag tar stickor varje dag och jag och min man försöker endå själva men det jag vill komma fram till är att idag är det egentligen dags för ägglossning men den har inte visat sig på stickan och jag hoppas jag får utslag tidigast tisdag. Då blir insättningsdagen måndag 9/8 om jag har tur!
    Meeen problemet är att kliniken öppnar upp då, finns det chans då tror ni att jag får göra insättning den dagen?
    Till min otur får jag säkert ägglossning imorgon och då är de egentligen helt onödig diskussion men jag kan bara inte hålla mig för att hoppas!
    Förlåt för mitt långa kanske onödiga inlägg:(

  • endotjej92
    IVF2021 skrev 2021-07-27 14:14:43 följande:

    Någon med erfarenhet av insättning efter totalfrys?

    Jag trodde jag skulle få en insättning om 2,5 vecka men nu verkar det som jag ska vänta en hel cykel till! Blir snart knäpp. Gjort äggplock som ledde till totalfrys pga risk för överstimulering. Hade bortfallsblödning och nu första vanliga mensen. Som jag förstått det kan man göra första FET nu? Men nu har RMC bestämt att jag ska vänta ytterligare.

    Vad är det vanliga förfarandet? När brukar FET ske efter totalfrys??


    Åh de känns verkligen som att du och jag sitter i samma båt med denna förbannade väntan som suger musten ur en!!
    Ingen svar på din fråga alls då de är första gången för mig med men om inte min ägglossning skulle hamnat på en söndag vilket blir att återinsättning av fet sker 6 dagar efter vilket landade på en lördag så det gick inte men hade återinsättningsdagen hamnat på en vardag hade jag fått sätta in på cykeln efter äggplocket.
    Då läkaren kollade om överstimuleringen gått ner vilket den hade, så jag tycker endå det låter konstigt att du får vänta så länge men samtidigt man vet inte varför de säger så heller. Kanske är bra att vänta mycket eller så kanske de har för många patienter just nu... så svårt att veta
  • endotjej92
    IVF2021 skrev 2021-08-05 22:28:04 följande:

     Åh, nej! Läste om ägglossningen som krockade med helg. Hemskt att de nekar insättning på helger. Det är ju rätt stor risk att det blir en helgdag, det är ju liksom ganska många procent av en vecka. Hur har det gått för dig nu? Fick du en stegring som ledde till att du fått en tid för insättning eller har de sommarstängt?

    Det har löst sig för min del. Jag tror allt var ett konstigt missförstånd och en barnmorska som verkligen stod på sig utifrån vad hon läste i journalen. Jag lyckades stå på mig mer är henne så hon pratade med en läkare som tyckte det verkade konstigt att jag skulle vänta ytterligare men hon vågade inte riktigt gå emot sin kollegas beslut. Så jag fick komma in för en kontroll och vi var helt överens om att kroppen var återhämtad och redo för en insättning! PUH! Tur man vågar stå på sin ibland. Så nu blir det troligen insättning denna cykel. 

    Nu går jag och väntar på LH-ökning. Är i sommarstugan men utedass och massor av familj. Det är rätt krångligt att göra testerna på ett smidigt sätt när det är folk överallt och man inte vill sitta kvar inne på dasset tills testet är klart liksom ;)


    Ja de var verkligen tråkigt.. jag fick en smiley på testet i tisdags och eftersom mitt embryo är 5 dagars så skall insättningen ske på dag 6 efter smileyn (ägglossningens första dags utslag) vilket betyder att den dagen är på måndag 9/8 samma dag kliniken öppnar upp eftersommaren!! Jag är så rädd att ja ska bli nekad insättning då kanske för att de är första dagen eller så. Hoppas jag får sätta in ett, har bestämt mig för att gå dit tidigt och försöka prata med min läkare eller sjuksköterska.

    Vilken tur att du stod på dig! Oftast känner man ju själv när något verkar orimligt så de var jätte bra, hoppas du får sätta i ett snart!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021