• endotjej92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Heeej! hur har det gått för er?
    Såg denna tråden och kände att jag måste skriva, var på första mötet för IVF igår!

  • endotjej92
    Dibella skrev 2021-04-15 13:17:00 följande:

    Tredje sprutdagen för mig idag :) 2a IVF, känner mig trötter och har huvudvärk till och från men glad att vara igång igen!


    Hur känns det för dig/er? Vet ni hur tidsplaneringen ser ut? Välkommen till gänget.


    Spännande! är helt ny här!
    Var på mitt första möte med min man igår på Stockholm IVF och fick en plan, börjar antagligen med första sprutorna i slutet av maj efter att jag gått in i klimakteriet pga min endo :( 
    Hoppas det tar sig för er man blir så glad när man läser lyckade resultat är så nervös.
  • endotjej92
    Dibella skrev 2021-04-15 15:12:42 följande:

    Kan vara nervöst när man går in i något nytt, vet att jag var helt utom mig av nervositet, nu när det är andra omgången är det en helt annan grej, mycket mer avslappnad nu. Jag tror att man har en föreställning om att det kommer vara mycket värre än vad det är när man väl kommit igång och genomfört det (eller hoppas jag iallafall). Hoppas tiden går snabbt för dig så du får komma igång och att du kommer känna att det är en okej upplevelse och ett gott resultat i slutändan.


    Ja jag hoppas verkligen på många plus här i tråden under våren. Men försöker att inte skapa för höga förhoppningar för egen del, så slipper man falla så hårt sen om det inte blir något. Jag har mått oerhört dåligt och känt mig helt ur balans senaste året (angående din andra tråd du startade). Det är verkligen svårt att balansera alla känslor, förhoppningar, förtvivlan och frustration som är genomgående i resan efter barn. Ibland alla känslor på en och samma dag.


     


    Inalina skrev 2021-04-15 13:48:45 följande:
    spännande! och ja jag kan tänka mig att man tål både det ena och andra symptomet på att man är igång.. åh jag längtar nästan till sprutan ikväll haha!Drömmer

    Känner ba; give me all the symptoms! Bara det ger mig ett plus i slutändan haha


    Ja 

    Ja lite knäppt att man längtar till sprutorna, känner samma sak varje dag så längtar jag till kvällen och sprutorna. Kryper nerverna på m. VUL på måndag, vill så gärna ha fler blåsor denna gången.


    ja verkligen, känner så igen mig i det du skriver om känslorna :(  Samtidigt som det är så hemskt att det finns så många som går igenom detta så känns det endå skönare att prata om det med andra i samma sits. Håller tummarna för oss alla! 

    Hur har du/ni upplevt sprutornas påverkan i era kroppar? Vissa är sjukskriva har jag läst så e lite nojjig att man ska bli helt sänkt?
  • endotjej92
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-16 08:44:55 följande:
    Jag upplevde en svullnad och visst obehag av sprutorna. men kunde jobba som vanligt men kanske va lite obekvämt och jobbigt med att böja sig och lyfta tungt osv. Va lite extra trött på kvällarna och fick jätteömma bröst. Jag blev överstimulerad och fick en annan spruta än ovitrellen innan ÄP för att stoppa överstimuleringen. Kände mer efter ÄP men då hade jag också 25 äggblåsor och de fick ut 22 ägg och va överstimulerad så kanske inte så konstigt. :) Hade lite ont två-tre dagar efter men kunde jobba som vanligt redan efter en vilodag. Sen har kroppen känts lite ur balans efter det men har inte mått dåligt eller så. 
    Dibella skrev 2021-04-16 10:29:29 följande:

    Samma båda gångerna för mig, blir trött och lite trög i huvudet mest, lite svullen mot slutet. Första gången hade jag en del huvudvärk, inte lika mycket denna gången.


    Men båda gångerna har det inte varit några problem att leva och jobba som vanligt. Jag tog heldag ledigt från jobbet dagen för äggplock förra gången, men var fit for fight att jobba direkt efter egentligen, men kommer nog ta ledigt denna gången med, mest för att det är gott att kunna vila efter att ha varit spänd och man vet aldrig hur man kommer må tänker jag, även om jag mådde oförskämt bra efter mitt första plock.


    tack för svar tjejer! blir mindre orolig nu, pga min endo ska jag in i klimakteriet typ 3 veckor innan jag börjar med sprutorna. Hoppas allt går bra och det inte blir för jobbigt haha men tror det kommer gå bra!

  • endotjej92
    Krizty88 skrev 2021-05-06 08:19:24 följande:

    Jag tog mod till mig och testade i morse på rd 15. Väldigt starkt positivt. Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få se det. Känns helt sjukt faktiskt. Nu är det såklart en lång oviss väntan osv. Men vilken milstolpe, vi kan! Vi kan få befruktade embryon som kan fästa. Så stort <3


    åh va kul!! grattis! är ganska ny här så vet inte din resa men efter hur många insättningar har det gett positivt nu? 
  • endotjej92

    Heeej tjejer!!

    Så härligt att läsa om era resor här i tråden! Min resa har precis börjat så fattar inte allt riktigt än.. Många skriver om långa och korta protokollet och jag undrar vad det är?
    Själv började jag men synarela förra veckan, har endometerios och planerat börja med sprutorna ev i början av juni.

    Någon som tagit synarela? Själv har jag fått hemska sömnproblem redan och det är jätte jobbigt verkligen brukar annars ha så lätt för sömn men mår skit dåligt för att jag ständigt känner mig typ bakisRynkar på näsan

  • endotjej92
    Clemmentina skrev 2021-05-11 17:08:40 följande:
    Då låter det som du gör långt protokoll. Det inleds nämligen med en nässpray ett par veckor innan sprutor. Vid kort protokoll startar man direkt (eller någon dag senare) med sprutorna när mensen kommer. Låter jobbigt med sömnproblemen! :( Hoppad de lättar när du får börja med sprutorna. Lycka till!
    Okej då vet jag tack :) misstänkte att det kunde ha något md det att göra:)
  • endotjej92

    Guud när jag läser i tråden verkar de flesta som kör med gonal f ha ungefär 125 min läkare har ordinerar att jag ska ta 300 när jag börjar Förvånad
    Hon sa att det såg ut som jag hade hög äggreserv blir lite rädd nu att jag ska köra så hög dos

  • endotjej92
    KristinaS86 skrev 2021-05-12 20:11:15 följande:

    Hej! Har följt tråden några månader, känns skönt att läsa om andra i samma situation. Men idag känner jag att jag behöver skriva av mig lite. Så trött på att vänta!


    Jag och min man har försökt skaffa barn i snart 3 år. I augusti 2019 började vi utredningen på en liten vårdcentral där vi bor, utredningen drog ut på tiden och var klar först juli 2020. Vi är oförklarligt  barnlösa. I september när jag ringde och frågade hade läkaren ännu inte skickat remiss till Karolinska som krävs här i Stockholmsområdet, men skulle göra det då. Efter en månad hörde jag av mig till Karolinska för att se om remissen kommit fram, men det hade den inte. Jag fick ringa och påminna läkaren igen, jag minns inte om detta upprepades någon fler gång men tid tog det. 
    När vi äntligen var godkända fick vi tid ganska snabbt på en av Livios mottagningar. Dock var det tid för julledigheter och vi fick därför vänta, månaden efter hade de för många i behandling så vi fick vänta ytterligare. I början av mars fick vi äntligen göra äggplock. De fick ut 19 ägg, 15 befruktades men bara 2 klarade sig till frysen. Eftersom det fanns risk för överstimulering fick vi inte göra någon återföring då utan vänta på FET. Nu på fredag skulle den äntligen göras! Men fick samtal idag om att de är tvungna att avbryta då personal är sjukskriven. Känner mig så otroligt ledsen och besviken! Hon sade att jag skulle ringa igen nästa mens, men risken är väl att man får vänta ytterligare en cykel och att det blir semestertider Gråter?


    Åh vad jag blir ledsen av att läsa ditt meddelande, har själv inte varit i denna sists men var tvungen att ändå skicka dig styrkekramar!!
    Vilken livio klinit har ni? jag har själv Stockholm Ivf och det är riktigt snabba och har inte krånglat nånting för mig dock är jag precis i starten ska förhoppningsvis göra mitt första äggplock i början av juni. 
    Anledningen till att jag valde denna kliniken var för att de endast hade 3v semesterstängt då jag verkligen vill satsa på att bli gravid i sommar.
  • endotjej92
    Jenzia skrev 2021-05-14 09:18:29 följande:

    Vi fick också 3 befruktade ägg (av 5 mogna, fick ut 15 ägg totalt men 10 omogna). Det blev två embryon (en tredagars och en blastocyst). ET blev inget, men nu är jag gravid efter FET!! Jag tror faktiskt FET har större chans för att lyckas! Och jag tror ni har goda chanser att få till frysen!


    Hej! Ny i allt detta kan du snälla förklara vad ET och FET betyder sett det så mycket i tråden men förstår verkligen inte haha
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021